13 Wild Boars Cave: Το Εθνικό Πάρκο Tham Luang ανοίγει βαθύτερα δωμάτια για τουρίστες με αμφιλεγόμενα τέλη εισόδου

Τσιάνγκ Ράι-

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Chutidet Kamonchanut, ο Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Περιοχών Διατήρησης Αρ. , Τσιάνγκ Ράι.

Ο Chutidet αποκάλυψε δημόσια ότι οι τουρίστες μπορούσαν ακόμα να επισκεφθούν τον πρώτο θάλαμο σε βάθος περίπου 200 μέτρων δωρεάν. Ωστόσο, για τον δεύτερο και τον τρίτο θάλαμο σε βάθος 653 μέτρων και 715 μέτρων αντίστοιχα, θα υπήρχαν τέλη εισόδου 950 μπατ για τους Ταϊλανδούς και 1,500 μπατ για τους αλλοδαπούς.


Οι λόγοι φέρεται να αφορούσαν την πρόσθετη ασφάλεια που χρειαζόταν ειδικούς στα σπήλαια και άλλη τεχνογνωσία με πέντε άτομα για να καθοδηγήσουν μια ομάδα με λιγότερους από δέκα τουρίστες σε δύο τμήματα την ημέρα, είπε ο Chutidet.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, αναφέρθηκε ότι θα υπήρχε τμήμα αναρρίχησης με σχοινί μήκους 4 έως 5 μέτρων και σέρνοντας μέσα από στενά κανάλια. Επιπλέον, οι επαγγελματίες οδηγοί θα περιέγραφαν τη διάσωση των 13 αγριογούρουνων στην πορεία, παρατήρησε ο Chutidet.

Παρά τη διαδικτυακή διαμάχη μετά την ανακοίνωση της τιμολόγησης, πολλοί ξένοι τουρίστες ζήτησαν να εξερευνήσουν το σπήλαιο χωρίς καμία ανησυχία για την τιμή καθώς ήταν προσιτή για αυτούς, είπε ο Chutidet.

Ως εκ τούτου, η τιμή είναι σχετικά λογική καθώς τα έξοδα θα κατανεμηθούν μεταξύ επαγγελματιών οδηγών, συντήρησης σπηλαίων, ταμείων πρόνοιας, ασφάλισης και άλλων διάφορων εξόδων, κατέληξε ο Chutidet.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.