Επιχείρηση διάσωσης: Αδυνατισμένες τίγρεις και λεοπαρδάλεις μεταφέρθηκαν από τον ζωολογικό κήπο Mukdahan για επείγουσα φροντίδα

ΦΩΤΟ: WFFT/Amy Jones

Mukdahan-

Στις 22 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Phadet Laithong, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Άγριας Ζωής του τμήματος, δήλωσε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι οι αξιωματικοί του Wildlife and Plant Conservation πραγματοποίησαν επιθεώρηση και μετέφεραν δεκαπέντε ανθυγιεινές τίγρεις και λεοπαρδάλεις στον ζωολογικό κήπο Mukdahan στο Wildlife Friends Foundation περαιτέρω φροντίδα και ιατρική περίθαλψη.

Πρώτα, δείτε εδώ για την προηγούμενη αναφορά μας σχετικά με την επιδρομή σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο που βρήκε τα ζώα σε κακή υγεία πρόσφατα.

Σύμφωνα με το Phadet, οι αξιωματικοί του εθνικού πάρκου της Ταϊλάνδης είχαν επιθεωρήσει στο παρελθόν τον ζωολογικό κήπο στο Mukdahan και είχαν ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του ζωολογικού κήπου. Ο ζωολογικός κήπος τότε ήταν σε θέση να μεταφέρει ή να εμπορεύεται νόμιμα ζώα σε άλλους ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους, ωστόσο, ο ζωολογικός κήπος Mukdahan δεν ήταν σε θέση να το κάνει.

Ως αποτέλεσμα, το Wildlife Friends Foundation ανέφερε στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διάσωση των ζώων, είπε ο Phadet.

ΦΩΤΟ: WFFT/Amy Jones
ΦΩΤΟ: WFFT/Amy Jones
ΦΩΤΟ: WFFT/Amy Jones

Ο κ. Edwin Wiek, ο Γενικός Γραμματέας του Wildlife Friends Foundation, αποκάλυψε δημόσια στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι το ίδρυμα μετέφερε αδυνατισμένες τίγρεις και λεοπαρδάλεις από τον ζωολογικό κήπο Mukdahan σε ένα νέο σπίτι στο Phetchaburi.

ΦΩΤΟ: WFFT/Amy Jones

Ωστόσο, υπήρχαν 23 τίγρεις και λεοπαρδάλεις συνολικά με 15 από αυτές να είναι ανθυγιεινές ή αδυνατισμένες. Ο Έντουιν είπε ότι οι τίγρεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες ανάρρωσης πριν χειρουργηθούν ιατρικά. Όλες οι τίγρεις θα ήταν μια χαρά γενικά λόγω της φροντίδας από ειδικούς, διαβεβαίωσε ο Έντουιν.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.