Ενημέρωση: Ταϊλανδοί μηχανικοί ερευνούν τους παράγοντες πίσω από το θανατηφόρο ατύχημα λεωφορείου στο Prachuap Khiri Khan που σκότωσε 16 άτομα

Prachuap Khiri Khan-

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023, μηχανικοί αυτοκινήτων, το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών της Ταϊλάνδης και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση λεωφορείου Μπανγκόκ-Νάθαουι που είχε προσκρούσει στα δέντρα στην άκρη του δρόμου στο Εθνικό Πάρκο Hatwanakorn στο Prachuap Khiri Khan.

Διαβάστε για τις πρόσφατες ειδήσεις για το πούλμαν που συγκρούστηκε με τα δέντρα στην άκρη του δρόμου με 16 ζωές και πολλούς τραυματισμούς.

Οι ομάδες μηχανικών διερεύνησαν διεξοδικά τις συνθήκες του δρόμου κατά μήκος της γραμμής του λεωφορείου, τα σημάδια πέδησης στους τροχούς του λεωφορείου, τα φώτα του δρόμου και άλλους σχετικούς παράγοντες.

Η ομάδα ειδικών μηχανικών από αρμόδιους φορείς βρισκόταν σε διαδικασία ερευνών, μετά τον έλεγχο, θα ανέλυε περαιτέρω τα στοιχεία και τα στοιχεία για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του ατυχήματος.

Όσον αφορά την ταχύτητα του πούλμαν κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, αναφέρθηκε από τις ομάδες μηχανικών ότι ήταν 88 χλμ./ώρα που ήταν κάτω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, ωστόσο, άλλοι παράγοντες θα θεωρηθούν ωςs εάν ο οδηγός κοιμήθηκε ενώ οδηγεί.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, ο οδηγός ήταν σε σοβαρή κατάσταση και δεν μπορούσε να δώσει λεπτομέρειες στην αστυνομία.

Στο μεταξύ, η κ. Radklao Inthawong Suwankiri, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Η κυρία Radklao δήλωσε:

"Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πάντα έδινε σημασία στις εκστρατείες οδικής ασφάλειας είτε κατά τη διάρκεια μεγάλων διακοπών είτε όχι. Επιπλέον, το Υπουργείο Μεταφορών της Ταϊλάνδης έχει λάβει αυστηρά μέτρα για τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας κατά τη διάρκεια των μεγάλων διακοπών. Για παράδειγμα, όλα τα λεωφορεία πούλμαν πρέπει να εγκαταστήσουν GPS για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών και να συντηρούν τακτικά τα οχήματα."

"Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα επιβάλει έναν νέο νόμο για το ύψος των οχημάτων που δεν θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα πριν απαγορεύσει εντελώς τα διώροφα λεωφορεία πούλμαν σε λιγότερο από 5 χρόνια», κατέληξε ο Radklao.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.