Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επιδιώκει πολυεθνικές επενδύσεις στην APEC, προσβλέπει στην οικονομική ανάπτυξη και τις εμπορικές ευκαιρίες

Εθνικός-

Στις 17 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε δημόσια ότι η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη να αγκαλιάσει επενδύσεις από πολυεθνικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού 2023 (APEC) από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023, στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.

Ο Srettha είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις επιχειρήσεις με τους ιδιωτικούς τομείς από όλο τον κόσμο, θεωρώντας την Ταϊλάνδη ως βάση παραγωγής. Ο Srettha φέρεται να προσέφερε πολλά προνόμια και μέτρα προώθησης επενδύσεων για τον ιδιωτικό τομέα.
Πολλοί ιδιωτικοί τομείς στις ΗΠΑ εξέτασαν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των βάσεων παραγωγής τους σε περιοχές της ASEAN όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Ειδικότερα, οι κατασκευαστές EV στοχεύουν να δημιουργήσουν τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε πώς ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προώθησε τις επενδύσεις και παρουσίασε το μέγα έργο της Γέφυρας Γέφυρας κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Οικονομικών Ηγετών της APEC στο Σαν Φρανσίσκο.

Επιπλέον, ο Srettha είχε μια συνομιλία για την οικονομία, την καθαρή ενέργεια, την εκπαίδευση και πολλά άλλα με παγκόσμιους ηγέτες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Υπουργού Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη συνάντηση, ο Srettha ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του στις X, «Η APEC είναι ένας από τους πιο σημαντικούς περιφερειακούς οικονομικούς ομίλους εκεί έξω, του οποίου οι 21 οικονομίες-μέλη κατέχουν σχεδόν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και αποτελούν σχεδόν το 50% του παγκόσμιου εμπορίου.

Το θέμα της APEC φέτος «Δημιουργώντας ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μέλλον για όλους» είναι σταθερά ευθυγραμμισμένο με την κατεύθυνση που οδεύει η κυβέρνησή μου στην προώθηση του εμπορίου, των επενδύσεων και της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης για τους ανθρώπους και την οικονομία μας. Σας ευχαριστώ, Σαν Φρανσίσκο, για τη ζεστή φιλοξενία.»


Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να βγάλει μια selfie με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και έγραψε στο Twitter «Είχα την απίστευτη ευκαιρία να βγάλω μια selfie με τον κ. Πρόεδρο σήμερα! Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συνομιλήσω με έναν τόσο σημαντικό ηγέτη».

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.