ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πακιστανός-Ταϊλανδός ύποπτος για τη δολοφονία του Χανς Πίτερ Μακ στην Πατάγια Φοβάται τον Γερμανό ύποπτο, ζητά βοήθεια από την αστυνομία για να αποδείξει την αθωότητά του

Πατάγια -

Ένας Πακιστανός-Ταϊλανδός ύποπτος για τη δολοφονία του Χανς Πίτερ Μακ, 62 ετών, στην Πατάγια, συνεχίζει να λέει ότι ήταν αθώος και ότι απειλήθηκε και αναγκάστηκε να συμμετάσχει στην απόρριψη της σορού από τον φερόμενο ως αρχηγό Olaf Brinkmann, 52, από τη Γερμανία.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ένας Πακιστανός – Ταϊλανδός που ήταν ο τελευταίος ελεύθερος κύριος ύποπτος για τη φρικτή δολοφονία του Γερμανού μεσίτη ακινήτων Hans Peter Mack συνελήφθη στο Kanchanaburi.

Η οικογένεια ενός Ταϊλανδού-Πακιστανού υπόπτου για τη δολοφονία του Γερμανού επιχειρηματία Hans Peter Mack, 62 ετών, στην Πατάγια, λέει ότι μίλησε με τον γιο τους και πιστεύουν τις δηλώσεις του ότι εξαναγκάστηκε και απειλήθηκε από τον φερόμενο ως αρχηγό Olaf Brinkmann, 52 ετών. από τη Γερμανία, για να βοηθήσει στην απόρριψη της σορού του Μακ.

Το χρονοδιάγραμμα του Γερμανού μεσίτη ακινήτων Hans Peter Mack στην Πατάγια, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός σε τοπικό καφέ, διευκρινίστηκε από την αστυνομία της Ταϊλάνδης, η οποία επιβεβαίωσε ότι δύο βασικοί ύποπτοι συνελήφθησαν μαζί στο CCTV την ημέρα που χάθηκε ο κ. Mack.

Δύο αλλοδαποί αγόρασαν ένα ηλεκτρικό πριόνι που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Γερμανού μεσίτη ακινήτων Hans Peter Mack, 62 ετών, στην Πατάγια.

Η αστυνομία κατέσχεσε ένα σκάφος που ανήκε σε έναν ύποπτο για τη δολοφονία του Γερμανού επιχειρηματία Χανς Πίτερ Μακ, 62 ετών. Οι ύποπτοι μπορεί να σχεδίαζαν να πετάξουν το σώμα του κ. Χανς στην ανοιχτή θάλασσα, δήλωσε η αστυνομία.

Βοηθός δικηγόρου είπε στα Associated Thai media ότι ο θάνατος του Γερμανού επιχειρηματία, Hans Peter Mack, 62 ετών, μπορεί να είναι ατύχημα και όχι δολοφονία εκ προθέσεως.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο Ταγματάρχης Wachirawit Wisutsaereepan από την αστυνομία Nongprue είπε στο Pattaya News ότι το βράδυ της Παρασκευής (15 Ιουλίουth) η αστυνομία ανέκρινε έναν από τους υπόπτους, τον κ. Shahruek Kareem Uddin, 27 ετών, Πακιστανό υπήκοο με ταϊλανδική υπηκοότητα. Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, αλλά έχει παράσχει καλή συνεργασία με την αστυνομία στην έρευνα σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Wachirawit.

Οι άλλοι κύριοι ύποπτοι, ο Olaf Brinkmann, 52 ετών, και η Petra Grundgreif, 54, δεν θα μιλήσουν εκτενώς στην αστυνομία και έχουν αναβάλει την υπόθεση στις νομικές ομάδες τους, πρόσθεσε ο ταγματάρχης Wachirawit. Ο Shahruek ήταν συνεργάσιμος και πρόθυμος να μιλήσει με την αστυνομία, αλλά σε αντάλλαγμα ζήτησε να μην μπει στην ίδια φυλακή με τον Brinkmann και να εξετάσει προσωπικά τον ανώτατο αστυνομικό υποστράτηγο Surachate Hakparn, Αναπληρωτή Επίτροπο της Ταϊλανδικής Αστυνομίας. αθωότητα και εξαναγκασμός και απειλή να συνδράμει ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Ο Shahruek οδηγήθηκε από την αστυνομία του Nongprue στο αστυνομικό τμήμα του Banglamung προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα προστατευόταν και θα ήταν χωρισμένος από τον Brinkmann, κατόπιν αιτήματός του. Ο Shahruek είπε στους δημοσιογράφους με δάκρυα στα μάτια ενώ έφευγε από το αστυνομικό τμήμα Nongprue: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δεν το έκανα αυτό, δεν σκότωσα τον κύριο Μακ, αναγκάστηκα παρά τη θέλησή μου να βοηθήσω τον Brinkmann».

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, 30 ετών, το όνομα του οποίου αποκαλύφθηκε, είπε στο Pattaya News «Ο μικρότερος αδερφός μου μου είπε ότι αναγκάστηκε από τον Όλαφ, τον Γερμανό ύποπτο, να συμμετάσχει. Ο Όλαφ απείλησε να βλάψει και να απαγάγει τη γυναίκα και την αδερφή του Σαχρούεκ και μάλιστα απείλησε να σκοτώσει τους γονείς του αν δεν συμμετείχε. Ο Shahruek είπε ότι ο Olaf κρατούσε ακόμη και ένα όπλο στο κεφάλι του όταν τον απείλησε να βοηθήσει. Ο Σαχρούεκ συνέχισε να ομολογεί ότι δεν σκότωσε τον Μακ και δεν είχε καμία σχέση με την πλοκή εκτός από τον αναγκασμό από τον Όλαφ να βοηθήσει στην απόρριψη του πτώματος. Ανησυχεί πολύ και φοβάται να συναντήσει τον Όλαφ στη φυλακή καθώς πιστεύει ότι ο Όλαφ ή οι συνεργάτες του σε διάφορες συμμορίες και κλαμπ θα τον σκοτώσουν επειδή θα μιλήσει. Η οικογένειά μας σχεδιάζει να γράψει μια επιστολή στον αναπληρωτή αρχηγό της εθνικής αστυνομίας, Πολ. Υποστράτηγος Σουρασάτε Χακπάρν για να βοηθήσει τον αδελφό μου σε αυτή την υπόθεση για δικαιοσύνη».

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία αποφάσισε να κρατήσει χωριστά τον Shahruek και τον κύριο Brinkmann και, όπως αναφέρθηκε, τους μετέφερε σε διαφορετικές φυλακές. Ο Shahruek φέρεται επίσης να κρατείται μακριά από τον γενικό πληθυσμό για την ασφάλειά του.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Τσονμπούρι έχει δεσμευτεί να εξετάσει πιθανή εγκληματική δραστηριότητα σε κλαμπ μοτοσυκλετών με τον οποίο σχετιζόταν ο κύριος Μπρίνκμαν και αν θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί άλλα άτομα στην συνωμοσία εναντίον του Μακ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.