Θορυβώδεις αραβικοί δρομείς μοτοσικλετών στην Πατάγια που τιμωρούνται από κατοίκους και τουρίστες

Πατάγια -

Οι κάτοικοι της Πατάγια και οι τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν για άλλη μια φορά για τους θορυβώδεις Αραβικούς αγώνες μοτοσικλετών που αγωνίζονται στους δρόμους στη μέση της νύχτας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, 14 Ιουλίου 2023, αρκετοί νεαροί αλλοδαποί από τη Μέση Ανατολή αναφέρθηκαν ότι ανέβασαν στροφές στα ποδήλατά τους και έκαναν αγώνες πάνω-κάτω στο Soi VC και στο Soi Yensabai στη Νότια Πατάγια. Αυτή η ανατρεπτική συμπεριφορά ενόχλησε τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες που διαμένουν στα σοκάκια.

Για πολύ καιρό, το Soi VC και το Soi Yensabai ήταν ένα ραντεβού για ξένους ποδηλάτες, ειδικά για Άραβες τουρίστες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι περίπου 25 ετών ή έως και 17 ετών, σύμφωνα με έναν κάτοικο στο Soi Yensabai που ζήτησε να κρατήσει το όνομά του εμπιστευτικό.

Ο κάτοικος είπε ότι οι ποδηλάτες οδήγησαν επικίνδυνα χωρίς να λάβουν υπόψη τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εμπόδισαν την κυκλοφορία και έκαναν δυνατούς θορύβους που κατέστρεψαν τον ύπνο των άλλων. Είπε επίσης ότι κανένας από αυτούς δεν φορούσε ποτέ κράνη, δεν είχε άδειες, ασφάλιση, εγγραφή ή δεν ακολούθησε άλλους κατάλληλους νόμους και κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Ο ενδιαφερόμενος κάτοικος φοβόταν ότι οι παραβάτες μπορεί να πέσουν πάνω σε κάποιον στο μέλλον και να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους.

Τον Αύγουστο του 2022, μια ομάδα από πάνω 30 ποδηλάτες της Μέσης Ανατολής συνελήφθησαν στην Πατάγια για παράνομους αγώνες και πρόκληση αναστάτωσης τη νύχτα.

Μετά από συνεχείς καταγγελίες, η αστυνομία της Pattaya συντονίστηκε με τους πράκτορες ενοικίασης μοτοσικλετών στην πόλη και τους διέταξε να ελέγξουν διεξοδικά για άδειες οδήγησης των ενοικιαστών και να συλλέξουν τις λεπτομερείς πληροφορίες τους.

Το TPN σημειώνει ότι οι εταιρείες ενοικίασης μοτοσικλετών υποτίθεται ότι ενοικιάζουν μόνο άτομα με κατάλληλες άδειες οδήγησης και γραφειοκρατία. Υποτίθεται επίσης ότι καθιστούν σαφές ότι οι πελάτες πρέπει να φορούν κράνος, να ακολουθούν τους οδικούς νόμους και να σέβονται τους κανόνες της χώρας.

Η αστυνομία της Πατάγια ερευνά το θέμα και σχεδιάζει να καταστραφεί στην περιοχή όπου εντοπίζονται συνεχώς νεαροί δρομείς.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.