Ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα αναβάλλει επ' αόριστον την επιστροφή του στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

Εθνική -

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα ανέβαλε επ' αόριστον την επιστροφή του στην πατρίδα του τον Ιούλιο, σύμφωνα με την κόρη του Παετονγκτάρν Σιναουάτρα.

Η Paetongtarn, η οποία είναι υποψήφια πρωθυπουργός για το Pheu Thai Party, αποκάλυψε πρόσφατα ότι μίλησε με τον πατέρα της το βράδυ της 11ης Ιουλίου και της είπαν ότι ο Thaksin δεν θα επέστρεφε σπίτι τον Ιούλιο, όπως είχε ανακοινώσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζει αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι για να αποφύγει να αντιμετωπίσει νομικές ή πολιτικές επιπτώσεις στη χώρα του. Ωστόσο, ανακοίνωσε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ότι θα επέστρεφε σύντομα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν πολιτικό αλλά ότι ήθελε μόνο να δει τα εγγόνια του.

του Ταξίν τελευταία υπόσχεση επιστροφής ήταν τον Μάιο του 2023, όταν ανακοίνωσε ότι ήθελε να επιστρέψει πριν από τα γενέθλιά του, στις 26 Ιουλίου 2023. Για άλλη μια φορά δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και ότι ήθελε απλώς να φροντίσει τα εγγόνια του.

Ο Τακσίν ήταν εκτός της οικογένειάς του για σχεδόν 17 χρόνια όταν έφυγε από την Ταϊλάνδη για να αποφύγει διάφορες νομικές κατηγορίες που σχετίζονται με την περίοδο του πρωθυπουργού. Ο Thaksin ήταν μια πολωτική φιγούρα με σχεδόν τόση υποστήριξη όσο και αντίθεση στις πολιτικές και τις αξίες του. Ακόμη και πολύ μετά την αποχώρησή του, συνεχίζει να επηρεάζει την πολιτική της Ταϊλάνδης σήμερα λόγω της απλής παρουσίας του, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πολιτική.

Αν και δεν έδωσε την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής, η Paetongtarn επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της ήθελε ακόμα να επιστρέψει και ότι ο χρόνος της επιστροφής δεν θα αποκλίνει σημαντικά από αυτό που είχε δηλώσει προηγουμένως.

Ο Paetongtarn τόνισε για άλλη μια φορά ότι η επιστροφή δεν σχετίζεται με την πολιτική.

Ωστόσο, με υποψήφιο Κόμμα Move Forward Η Pita Limjaroenrat δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να γίνει πρωθυπουργός χθες, όπως αναφέραμε εδώ, γίνεται κορυφαία πιθανή υποψήφια για να αναλάβει η ίδια το ρόλο της πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.