Ο φυγάς πρώην πρωθυπουργός Thaksin λέει ξανά ότι θέλει να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ινγκ Σιναουάτρα

Εθνική -

Ο φυγάς πρώην πρωθυπουργός Ταξίν Σιναουάτρα δήλωσε για άλλη μια φορά ότι θέλει να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη μέχρι τον Ιούλιο, πριν από τα γενέθλιά του, για να φροντίσει τα εγγόνια του.

Ο Thaksin, που ζει σήμερα αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι, έκανε τη δήλωση στο Twitter την Τρίτη, 9 Μαΐου.

Έγραψε: «Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ζητήσω την άδεια να επιστρέψω στην Ταϊλάνδη από όποιον αφορά. Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω σπίτι μέχρι τον Ιούλιο πριν από τα γενέθλιά μου για να φροντίσω τα εγγόνια μου. Έχουν περάσει σχεδόν 17 χρόνια από τότε που χώρισα από την οικογένειά μου. Είμαι ήδη μεγάλος.»

Αν και ο πρώην ηγέτης της Ταϊλάνδης με τη μεγαλύτερη επιρροή και διχασμό, απέτυχε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του να επιστρέψει πολλές φορές, αλλά οι παρατηρήσεις του την Τρίτη ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια μέρα, ο Τακσίν δημοσίευσε αργότερα ότι δεν θα είναι βάρος για το κόμμα Pheu Thai, το ισχυρό πολιτικό κόμμα που είχε ιδρύσει το 2007, αναφέροντας ότι θα εισέλθει στη νομική διαδικασία.

Το Κόμμα Pheu Thai αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές της 14ης Μαΐου και να ηγηθεί του σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές, αν και το κόμμα Move Forward κέρδισε επίσης πολιτικά.

Η λαχτάρα του πρώην πρωθυπουργού να επιστρέψει βασίζεται στην επιθυμία του να φροντίσει τα επτά εγγόνια του.

Την 1η Μαΐου, ο Thaksin έγραψε στο Twitter ότι ήταν χαρούμενος που η κόρη του Paetongtarn "Ung Ing" Shinawatra μόλις γέννησε το έβδομο εγγόνι του, ένα αγόρι με το παρατσούκλι Thasin.

Όλα τα εγγόνια του γεννήθηκαν αφότου έφυγε από τη χώρα. Είπε ότι θα γίνει 74 ετών τον Ιούλιο και ζήτησε άδεια να δει και να φροντίσει τα εγγόνια του στην Ταϊλάνδη. Τα γενέθλια του Thaksin είναι στις 26 Ιουλίου.

Μένει να δούμε αν ο έκπτωτος πρωθυπουργός θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτή την τελευταία υπόσχεση επιστροφής στην πατρίδα του, καθώς έχει καταδικαστεί σε περισσότερα από 10 χρόνια φυλάκιση αφού τα δικαστήρια της Ταϊλάνδης τον έκριναν ένοχο σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.