Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Εορτασμοί του μήνα υπερηφάνειας και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, έως Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες! Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

  1. Χιλιάδες LGBTQ+ άτομα, οι σύμμαχοί τους και οι πολιτικοί ηγέτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μπανγκόκ την Κυριακή για να τιμήσουν τον Μήνα Υπερηφάνειας και να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στη δεύτερη επίσημη παρέλαση υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Ο αισιόδοξος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και ηγέτης του Κόμματος Move Forward (MFP) Pita Limjaroenrat δεσμεύτηκε σε μια εκδήλωση Pride στην Μπανγκόκ ότι θα δώσει εντολή να ψηφίσει το κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου για LGBTQ+ άτομα εντός 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πολλές ακόμη εκδηλώσεις υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθούν όλο τον Ιούνιο.

2. Ομάδα υποστηρικτών της κάνναβης ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει τη λεγόμενη Ημέρα της Ταϊλάνδης Κάνναβης μπροστά από τη Βουλή στις 9 Ιουνίου.

Στις 9 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αποποινικοποίηση της κάνναβης στην Ταϊλάνδη.

3. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης αναζητά μια νεαρή αγνοούμενη από τη Μαλαισία που δεν έχει επαφή με τη μητέρα της εδώ και μέρες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη συνοριακή πόλη της περιοχής Mae Sai στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Οι τελευταίες φωτογραφίες που έστειλε έδειχναν ότι βρισκόταν στη συνοριακή πόλη της συνοικίας Μάε Σάι στο Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη βρισκόταν απέναντι από τη συνοριακή πόλη Tachilek της Μιανμάρ. Εξακολουθεί να αγνοείται.

4. Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 9 Ιουνίου 2023, ότι απέρριψε πολλαπλές καταγγελίες και αναφορές κατά της αρχηγού του Κόμματος Move Forward και της αισιόδοξης πρωθυπουργού Pita Limjaroenrat σχετικά με την κατοχή μετοχών μέσων ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι είχαν κατατεθεί πέραν των νόμιμων προθεσμιών για καταγγελίες.

Ως εκ τούτου, το θέμα δεν είναι πλέον η κατοχή των μετοχών, αλλά αν ο Πίτα εν γνώσει του έθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργό μαζί τους και ήξερε ότι θα μπορούσαν να τον αποκλείσουν. Εάν κριθεί ένοχος, ο Πίτα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό χρόνο φυλάκισης και να αποκλειστεί.

5. Η Thai Alcohol Business Association, ή TABA, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, ότι υποστηρίζει μια τροποποίηση των ισχυόντων κανονισμών ελέγχου αλκοόλ της χώρας προς όφελος των ζυθοποιών, των οινοπνευματοποιών, των τουριστών και των καταναλωτών.

Η απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ από τις 2:5 έως τις XNUMX:XNUMX ισχύει εδώ και περίπου πενήντα χρόνια και ο ακριβής λόγος της απαγόρευσης είναι ασαφής επί του παρόντος με διάφορους λόγους και μύθους που δίνονται συχνά από αξιωματούχους και κατοίκους της Ταϊλάνδης.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.