Το Move Forward Party αποκαλύπτει την υποτιθέμενη δωροδοκία της αστυνομίας με υπερφορτωμένα φορτηγά στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟ: MGRONline

Εθνική -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης βρίσκεται σε καυτό νερό μετά τις καταγγελίες ότι ορισμένοι από τους αξιωματικούς της εκβιάζουν δωροδοκίες από υπερφόρτωση φορτηγών με αντάλλαγμα να κάνουν τα στραβά μάτια.

Ο ισχυρισμός ήρθε για πρώτη φορά στο φως αφού ο εκλεγμένος βουλευτής Wiroj Lakkhanaadisorn από το Move Forward Party ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι αστυνομικοί στη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης εκβίαζαν δωροδοκίες από οδηγούς φορτηγών με υπερφορτωμένο φορτίο.

Όσοι πλήρωναν τη δωροδοκία θα έπαιρναν ένα αυτοκόλλητο με διαφορετικά σχέδια με βάση το πόσα χρήματα πλήρωναν προκειμένου να παρακάμψουν τις απαιτούμενες διαδικασίες ζύγισης στα σημεία ελέγχου φορτηγών όποτε το επιθυμούσαν, παρά το γεγονός ότι ήταν παράνομα υπερφορτωμένοι, ισχυρίστηκε ο κ. Wiroj.

Τα σχέδια των αυτοκόλλητων διέφεραν από τον ήλιο, ένα κουνέλι ή ακόμα και τον Jaian (διάσημος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στο Doraemon). Τα σχέδια έδειχναν και τους αστυνομικούς που έδιναν τα αυτοκόλλητα στους οδηγούς φορτηγών.

Σύμφωνα με τον κ. Wiroj, αυτή η πρακτική συνεχίζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα και μπορεί να εκτιμηθεί σε πάνω από 10-20 δισεκατομμύρια μπατ ετησίως. Το ποσό της πληρωμής δωροδοκίας θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 25,000 μπατ το μήνα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο Αρχηγός Εθνικής Αστυνομίας Πολ. Ο στρατηγός Damrongsak Kittiprapas έδωσε εντολή στην αστυνομία αυτοκινητοδρόμων που είναι αρμόδια για τη ζύγιση φορτηγών να διερευνήσει επειγόντως το θέμα.

Όχι μόνο η αστυνομία θα αναλάμβανε δράση κατά των οδηγών που υπερφόρτωσαν, αλλά θα έβρισκε επίσης τους διεφθαρμένους αξιωματικούς και θα τους τιμωρούσε, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής από τη δύναμη.

Ο στρατηγός Damrongsak δήλωσε επίσης ότι η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης καλωσορίζει κάθε πληροφορία σχετικά με υποτιθέμενη δωροδοκία από το κοινό.

Ο υποστράτηγος Ekkarat Limsangkat, ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων, μετατέθηκε σε ανενεργή θέση εντός του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.