Ο Τακσίν θα πάει στη φυλακή αν επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, λέει ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Εθνική -

Ο πρώην πρωθυπουργός Ταξίν Σιναουάτρα, ο οποίος σήμερα ζει αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι, πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε φυλάκιση και όχι κατ' οίκον περιορισμό, εάν επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γουισάνου Κρεα-νγκάμ.

Ο Wissanu απάντησε σε αυτό του Thaksin τελευταίο tweet, με την οποία ορκίζεται να επιστρέψει στο σπίτι πριν από τα 74α γενέθλιά του, στις 26 Ιουλίου, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να φυλακιστεί εάν όντως επέστρεφε.

Ο Thaksin έγραψε στο Twitter ότι είναι πρόθυμος να περάσει από τη νομική διαδικασία με αντάλλαγμα να είναι σπίτι με την οικογένειά του και το εγγόνι του.

Σύμφωνα με τον Wissanu, ο οποίος είναι επίσης ειδικός στους νόμους της Ταϊλάνδης, υπάρχουν τρεις τύποι υποθέσεων που αφορούν τον Thaksin.

Ο πρώτος τύπος αφορούσε υποθέσεις στις οποίες τα δικαστήρια είχαν ήδη εκδώσει ετυμηγορία, αλλά ο Thaksin δεν είχε επιστρέψει στην Ταϊλάνδη για να αντιμετωπίσει την τιμωρία. Ο δεύτερος τύπος αφορούσε υποθέσεις όπου οι δικαστικές αποφάσεις ήταν ακόμη εκκρεμείς. Ο τρίτος τύπος αφορούσε περιπτώσεις όπου τα δικαστήρια είχαν ήδη κρίνει αθώο τον Τακσίν.

Ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε ότι ο Τακσίν πρέπει να πάει στη φυλακή επειδή έφυγε από τη χώρα και δεν είχε παραστεί σε καμία δικαστική ακρόαση. Η εγγύηση που θα απελευθερωθεί και θα απελευθερωθεί ενώ ταξιδεύετε στην Ταϊλάνδη δεν θα ήταν επίσης επιλέξιμη, σύμφωνα με τον Wissanu.

Είπε επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορούσε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό όπως έλεγαν προηγούμενες αναφορές. «Οι κρατούμενοι πρέπει να σταλούν σε κρατικές εγκαταστάσεις κράτησης και δεν μπορούν να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό», σύμφωνα με τον Wissanu.

Σχετικά με τη βασιλική χάρη, ο ειδικός νομικός εξήγησε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες βασιλικών χάριτων – η πρώτη είναι αυτές που ζητούν οι αρχές για λογαριασμό καταδίκων και η δεύτερη είναι αυτές που ζητούν μεμονωμένοι κρατούμενοι που ζητούν μείωση της ποινής τους.

Τα άτομα πρέπει να εκτίσουν τουλάχιστον οκτώ χρόνια, ή το ένα τρίτο της φυλάκισής τους, προκειμένου να ζητήσουν χάρη από το βασιλικό πρόσωπο. Στην περίπτωση του Τακσίν, εκδιώχθηκε από τη χούντα του 2006 και από τότε ζούσε αυτοεξόριστος.

Ο Thaksin λέει ότι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι για να φροντίσει το τελευταίο παιδί της κόρης του, ένα αγόρι που ονομάζεται Thasin. Ο Thaksin ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά πολλοί κριτικοί διαφωνούν.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.