Νεκρός στην επαρχία Nonthaburi, ο απαχθέντος φοιτητής Κινέζου κολεγίου, οι ύποπτοι φεύγουν από την Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

Μια φοιτήτρια κολεγίου κινεζικής υπηκοότητας βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα σάκο, αφού την απήγαγαν τρεις Κινέζοι απαγωγείς. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης πίστευε ότι οι ύποπτοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ταϊλάνδη με πτήση προς το Τσενγκντού της Κίνας.

Το πτώμα της 22χρονης Jin Chin, τρίτης φοιτήτριας μουσικής στο Πανεπιστήμιο Thonburi της Μπανγκόκ, ανακαλύφθηκε γεμιστό μέσα σε ένα σάκο σε ένα χαντάκι δίπλα σε μια φυτεία μπανάνας από ντόπιους στην επαρχία Nonthaburi το Σάββατο 1 Απριλίου.

Η Jin Chin υπέστη πέντε τραύματα από μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του θώρακα και ένα μεγάλο τραύμα στον δεξιό της ώμο. Η αστυνομία τη βρήκε επίσης με μια πετσέτα δεμένη στο λαιμό της.

Μετά την ανακάλυψη, η αστυνομία της Ταϊλάνδης άρχισε να ερευνά την υπόθεση και γρήγορα έμαθε ότι ο Jin Chin φέρεται να απήχθη από τρεις Κινέζους, τους Su Pengfei, Chen Sagaing και Su Xiangfei, οι οποίοι έχουν ήδη δραπετεύσει από την Ταϊλάνδη σε πτήση προς το Chengdu της Κίνας. Δύο από τους υπόπτους φαίνονται στη φωτογραφία εξωφύλλου αυτού του άρθρου.

Η αστυνομία είπε ότι η Jin Chin απήχθη κοντά στην πανεπιστημιούπολη της την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, μεταξύ 5 μ.μ. και 7 μ.μ. Στη συνέχεια, οι τρεις ύποπτες προσπάθησαν να ζητήσουν λύτρα 500,000 γιουάν ή περίπου 2.5 εκατομμύρια μπατ από τον πατέρα της καθηγητή μουσικής στην Κίνα, αλλά ο πατέρας της δεν τους έδωσε τα χρήματα, νομίζοντας ότι ήταν φάρσα.

Ο πατέρας επικοινώνησε αργότερα με το Πανεπιστήμιο Thonburi της Μπανγκόκ και ζήτησε από το κολέγιο να του υποβάλει αναφορά στην αστυνομία μόλις έμαθε ότι η κόρη του είχε πραγματικά εξαφανιστεί.

Μια κάμερα CCTV απαθανάτισε το θύμα να μπαίνει σε ένα σεντάν Mazda που είχαν νοικιάσει οι ύποπτοι. Η αστυνομία πίστευε ότι οι απαγωγείς παρακολουθούσαν την Τζιν Τσιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λίγο και έβαλαν έναν από αυτούς να προσποιείται ότι χτίζει σχέση μαζί της. Στη συνέχεια οι τρεις την ακολούθησαν στην Ταϊλάνδη όπου ήρθε για να σπουδάσει μουσική. Σύμφωνα με πληροφορίες, στοχοποιήθηκε καθώς ο πατέρας της είναι γνωστός στην Κίνα και πλούσιος.

Η αστυνομία είπε ότι οι απαγωγείς μπορεί να δολοφόνησαν το θύμα επειδή δεν κατάφεραν να αποκτήσουν λύτρα. Οι τρεις άνδρες έφυγαν από την Ταϊλάνδη στις 30 Μαρτίου και η αστυνομία της Ταϊλάνδης συντονίζεται με τις κινεζικές αρχές για να εκδώσει εντάλματα εναντίον των υπόπτων.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη περίπτωση πρόσφατων λύτρων και απαγωγής στην Ταϊλάνδη μεταξύ Κινέζων υπηκόων τον τελευταίο καιρό. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα στην Πατάγια πρόσφατα:

Στα μέσα Μαρτίου 2023, μια Κινέζα απήχθη το μεσημέρι στην Πατάγια από πρώην Κινέζους επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να πάρει λύτρα από τον σύζυγό της. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν αργότερα, ενώ κάποιοι τράπηκαν σε φυγή.

Στα τέλη του περασμένου έτους, 2022, ένας Κινέζος απήχθη από την Walking Street από άλλους Κινέζους και του έκοψαν ένα δάχτυλο στο πλαίσιο απόπειρας λύτρων. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν αργότερα και διαπιστώθηκε ότι είχαν εμπλακεί σε παράνομες επιχειρήσεις με το θύμα.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.