Γιορτάζουμε το Κινεζικό Νέο Έτος 2023 και 48 χρόνια φιλίας Ταϊλάνδης-Κίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Υψηλού επιπέδου Ταϊλανδοί και Κινέζοι αξιωματούχοι, μαζί με διασημότητες του Χονγκ Κονγκ, εξέφρασαν τους χαιρετισμούς και τις ευχές τους στους μεγαλύτερους εορτασμούς για την κινεζική Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης στην οδό Yaowarat της Μπανγκόκ.

Μπανγκόκ, 23 Ιανουαρίου 2023 – Συνεχίζοντας μια ετήσια παράδοση χαιρετισμών για την κινεζική Πρωτοχρονιά στον λαό της Ταϊλάνδης και της Κίνας καθώς και σε όλο τον κόσμο, υψηλόβαθμοι Ταϊλανδοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για να ευχηθούν υγεία, πλούτο και ευημερία σε όλους το Έτος του Κουνέλι.

Αυτή η ειδική εκδήλωση έλαβε χώρα την Κινεζική Πρωτοχρονιά στις 22 Ιανουαρίου 2023, στους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς της Chinatown 2023 στην οδό Yaowarat στην Μπανγκόκ – τους μεγαλύτερους εορτασμούς για την κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ταϊλάνδη.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο στο οποίο η HRH πριγκίπισσα Maha Chakri Sirindhorn εξέφρασε τις ευχές της με την ευκαιρία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και για το επόμενο έτος.

Επικεφαλής των χαιρετισμών και της τελετής ευχών ήταν ο Α.Ε κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης και ο Α.Ε Κύριε Γιανγκ Σιν, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ταϊλάνδη.

κ. Φιφάτ «Αυτή η κινεζική Πρωτοχρονιά καθώς γιορτάζουμε αυτό το πιο χαρούμενο φεστιβάλ, τιμούμε επίσης τα 48 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας – μια σημαντική περίσταση από μόνη της. Επίσης, η Ταϊλάνδη έχει πλέον ανοίξει πλήρως στον διεθνή τουρισμό και έχοντας όλα αυτά κατά νου, απευθύνω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για το Κινεζικό Νέο Έτος σε όλους».

Κύριε Γιανγκ Σιν πρόσθεσε ότι «Κάθε χρόνο η Ταϊλάνδη διοργανώνει έναν από τους μεγαλύτερους εορτασμούς για την κινεζική Πρωτοχρονιά εκτός Κίνας και είναι μια θαυμάσια περίσταση κατά την οποία οι δύο χώρες μας συναντιούνται στο πνεύμα της συνεχούς φιλίας και συνεργασίας».

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης κ. Chadchart Sittipunt, Κυβερνήτης της Μπανγκόκ; κ. Yuthasak Supasorn, Διοικητής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT)· και κ. Thapana Sirivadhanabhakdi, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Yaowarat κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2023. μαζί με κορυφαία στελέχη και εκπροσώπους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχές, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης των εορτασμών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2023 της Chinatown, με πολιτιστικές παραστάσεις, χορούς δράκων και μια συναυλία.

Αυτό είδαν και τις δύο διασημότητες του Χονγκ Κονγκ Μισέλ Γιμ και  Simon Yam Tat Wah καθώς και διάσημος influencer από το Χονγκ Κονγκ, Ο κ. Roger Wu ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις και απευθύνουν τις ευχές τους για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Μαζί με τους εορτασμούς της Μπανγκόκ, το TAT υποστηρίζει επίσης εορτασμούς για την κινεζική Πρωτοχρονιά σε άλλους προορισμούς γύρω από την Ταϊλάνδη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ταϊλάνδη – με τη συμμετοχή και των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων και πολιτιστικές παραστάσεις από την Κίνα.

Για μια πλήρη λίστα των εορτασμών για την κινεζική Πρωτοχρονιά 2023 που υποστηρίζονται από TAT σε προορισμούς σε εθνικό επίπεδο, επισκεφθείτε: www.tatnews.org/2023/01/join-in-the-festive-fun-of-chine-new-year-2023-around-thailand/.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.