Περισσότεροι από 5,000 Ταϊλανδοί ερευνητές κατέθεσαν επίσημο έγγραφο στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να υποστηρίξουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κάνναβη

Ταϊλάνδη-

Περισσότεροι από 5,000 Ταϊλανδοί ερευνητές έχουν καταθέσει επίσημο έγγραφο για να δείξουν την πλήρη υποστήριξη του σχεδίου νόμου περί κάνναβης που θα χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών της Ταϊλάνδης (ART) κ. Pipat Nontanathorn κατέθεσε ένα έγγραφο με περισσότερες από 5,000 υπογραφές υποστηρικτών στον Υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και αναπληρωτή πρωθυπουργό Anutin Charnvirakul.

Ο κ. Πιπάτ είπε, «Ζητάμε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να παραμερίσει τις διαφορές της και να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την κάνναβη για την υποστήριξη της χρήσης της για ιατρικούς λόγους. Εάν η κάνναβη επανέλθει σε παράνομο ναρκωτικό, θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και θα χάσει την ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας. Η ένωση έχει κάνει σημαντικό όγκο έρευνας που αποδεικνύει τα θετικά οφέλη της κάνναβης που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και ως παραδοσιακό βότανο για τις τοπικές κοινότητες.»

Ο κ. Anutin είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που η ένωση υποστήριξε το νομοσχέδιο για την κάνναβη. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε ότι η κάνναβη έχει θετικά οφέλη εάν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, ειδικά για την ιατρική, την υγεία και την οικονομία».

«Τα φυτά κάνναβης δεν αναφέρονται ως ναρκωτικά. Μόνο τα εκχυλίσματα κάνναβης που έχουν ουσία THC (Tetrahydrocannabinol) μεγαλύτερη από 0.2 θεωρούνται ως ναρκωτικά. Το τελευταίο επίσημο βήμα πρόκειται να ανακοινωθεί στη Βασιλική Εφημερίδα. Η κάνναβη δεν θα επέστρεφε ξανά σε παράνομο ναρκωτικό. Θα υπάρξει κάποια αυστηροποίηση των κανόνων σχετικά με την πώληση λουλουδιών, αλλά δεν θα απαγορεύσουμε ξανά την κάνναβη». Εξήγησε ο κ. Anutin.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.