Η πρόταση ιδιοκτησίας ξένης γης μπορεί να ακυρωθεί εάν οι Ταϊλανδοί δεν συμφωνούν, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Spacebar

Ταϊλάνδη --

Ο Υπουργός Εσωτερικών λέει ότι μια πρόταση για πωλήσεις γης από αλλοδαπούς είναι έτοιμη να ακυρωθεί εάν ο λαός της Ταϊλάνδης δεν συμφωνήσει.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ο πολιτικός ακτιβιστής Srisuwan Janya πρόκειται να μηνύσει την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για μια πρόταση να επιτραπεί η κατοχή γης από ξένους.

Σήμερα (3 Νοεμβρίουrd) πραγματοποιήθηκε στη Βουλή σύσκεψη για την ξένη ιδιοκτησία. Ο κ. Suthin Klangsang από το κόμμα Puea Thai ρώτησε την κυβέρνηση σχετικά με τον νόμο περί ξενόγλωσσης ιδιοκτησίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στρατηγός Anupong Paochinda, απάντησε ότι αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Anupng είπε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αλλάξει ορισμένους κανόνες, όπως η αύξηση της επένδυσης στα 100 εκατομμύρια μπατ ή η περίοδος επένδυσης για να επιτρέπεται η αγορά γης από τρία χρόνια σε δέκα χρόνια. Εάν ο κόσμος εξακολουθεί να μην συμφωνεί, ο νόμος μπορεί να ακυρωθεί εντελώς.

“Ωστόσο, δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε τη χώρα μας σε άλλες χώρες, όπως λένε πολλοί. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδέες για την τόνωση της οικονομίας. Εάν θέλουμε περισσότερους επενδυτές, πρέπει να βρούμε κάποιους τρόπους για να τους προσελκύσουμε.» δήλωσε ο Anupong.

Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός ακτιβιστής Srisuwan Janya σήμερα (3 Νοεμβρίουrd) κατέθεσε έγγραφο στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση του Υπουργικού Κανονισμού περί ξένης ιδιοκτησίας γης μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης στις 25 Οκτωβρίουth, 2022 καθώς και να επιβραδύνει οποιαδήποτε διαδικασία σχετικά με αυτήν την έγκριση έως ότου το δικαστήριο κρίνει την υπόθεσή του.

Ο κ. Srisuwan είπε ότι η έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για αυτό το θέμα είναι αντισυνταγματική καθώς δεν επέτρεψαν στους Ταϊλανδούς να συμμετάσχουν στην απόφαση.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.