Οι Ταϊλανδοί αγρότες ζητούν να τερματιστεί η πολιτική για την κάνναβη και να ψηφιστεί το τελικό σχέδιο νόμου

ΦΩΤΟ: INN News

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη -

Εξέχουσες γεωργικές οργανώσεις στην Ταϊλάνδη και ηγέτες επιχειρήσεων κάνναβης ζητούν από τους πολιτικούς της Ταϊλάνδης να σταματήσουν αυτό που αποκαλούν πολιτικοποίηση σχετικά με το καθυστερημένο τελικό σχέδιο νόμου για την κάνναβη και να εγκρίνουν το νομοσχέδιο.

Ο Prapat Panyachatraksa, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτών, και ο Ong-art Panyachatraksa, ιδιοκτήτης του Organic Phet Lanna Farma και συνεργάτης του RG420 Cannabis Store στο Khao San Road στη Μπανγκόκ δημοσίευσαν τις δηλώσεις τους στον Τύπο χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. .

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα έδινε τόσο αναγκαίους λόγους και κανονισμούς στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάνναβης και στους αγρότες, αναβάλλεται από τον Σεπτέμβριο. αφού ένας συνασπισμός κυρίως Δημοκρατικών και μελών του κόμματος Pheu Thai ψήφισαν να το αποσύρουν από την τρέχουσα εξέταση.

Ως αποτέλεσμα, η κάνναβη αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε μια γκρίζα περιοχή χωρίς σχεδόν κανέναν κανόνα και κανονισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με την Prapat, αυτό έχει προκαλέσει σημαντική αβεβαιότητα με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους αγρότες να επενδύουν δισεκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα στην αναδυόμενη βιομηχανία κάνναβης.

Ο Πραπάτ και οι υποστηρικτές του σχεδιάζουν να υποβάλουν επίσημη αναφορά στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Τσουάν Λιεκπάι και στους ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, και προτρέπουν το κοινό να συμμετάσχει μαζί του. Η αναφορά θα καλεί τους ηγέτες να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εγκρίνουν το προσχέδιο νόμου, τερματίζοντας αυτό που ο Prapat αποκαλεί πολιτικοποίηση και απειλές για πλήρη απαγόρευση της κάνναβης στην Ταϊλάνδη και να γίνει το φυτό ναρκωτικό για άλλη μια φορά.

Η κάνναβη έχει αποποινικοποιηθεί στην Ταϊλάνδη από τον Ιούνιο, αλλά οι συνεχείς εσωτερικές διαμάχες μεταξύ πολιτικών ομάδων για την αποποινικοποίηση έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση στο τελικό νομοσχέδιο.

Ορισμένες ομάδες, όπως το Pheu Thai, έχουν απειλήσει να προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν την κάνναβη, αλλά ο Prapat και οι υποστηρικτές της νόμιμης κάνναβης λένε ότι αυτή η κίνηση θα έβλαπτε εκατομμύρια ανθρώπους που τώρα ασχολούνται με τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει άμεσα 50 δισεκατομμύρια μπατ στην οικονομία. Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης της κάνναβης ισχυρίζονται ότι δεν είναι πολιτική, αλλά ότι το κάνουν για την υγεία των ανθρώπων και για την προστασία της νεολαίας.

Pheu Thai υποστηρικτές της απαγόρευσης της κάνναβης εξέτασε ακόμη και μια πρόταση για άμεση προσπάθεια διάλυσης του κόμματος Bhumjaithai, υπό την ηγεσία του υπουργού Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul, αλλά τερμάτισε την απόπειρα μέσα σε μια μέρα μετά τον δικομματικό θυμό για την κίνηση. Ο Anutin ήταν ο κύριος μοχλός της αποποινικοποίησης της κάνναβης, μια βασική υπόσχεση του κόμματος Bhumjaithai.

Προς το παρόν, ωστόσο, λόγω της έλλειψης καθορισμένων κανονισμών και κανόνων, υπολογίζεται ότι πάνω από 300 και ταχέως αναπτυσσόμενα ιατρεία, καφετέριες και καταστήματα κάνναβης είναι πλέον ανοιχτά μόνο στην Πατάγια και οι επιχειρήσεις φαίνεται να ανθούν σε πολλά από αυτά. Ωστόσο, με την έλλειψη τελικών κανονισμών και τις απειλές για εκ νέου απαγόρευση του εργοστασίου, το μέλλον θα μπορούσε να γίνει καπνός.

ΦΩΤΟ: INN News
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/