Η Bangkok Airways (BA) ανακοινώνει τα λειτουργικά της αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2022

Η Bangkok Airways (BA) ανακοινώνει τα λειτουργικά της αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2022. Ο τουρισμός αναμένεται να ανακάμψει, η Eye δημιουργεί ένα Airport Trust Fund για την άντληση κεφαλαίων.

Μπανγκόκ, 17 Μαΐου 2022 – Η Bangkok Airways Public Company Limited ανακοινώνει τα λειτουργικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η Εταιρεία ανέφερε συνολικά έσοδα 1,698 εκατομμυρίων μπατ, αυξημένα κατά 25.1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Η λειτουργική ζημία αναφέρθηκε στα 826.6 εκατομμύρια μπατ, αυξημένη κατά 9.2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αυξημένη απώλεια ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου συνολικού κόστους που αυξήθηκε κατά 22.3%.

Ο κ. Puttipong Prasarttong-Osoth, Πρόεδρος της Bangkok Airways Public Co., Ltd., σχολίασε, «Για τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, η διεθνής τουριστική αγορά κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 είχε υψηλό ρυθμό επέκτασης σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Αυτό συνέβη παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την κρίση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, την εξάπλωση του Omicron και τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθωρισμό. Επιπλέον, η συνολική παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία το πρώτο τρίμηνο του 2022 βελτιώθηκε. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χαλάρωση των μέτρων για τον Covid-19 στην Ταϊλάνδη από την 1η Φεβρουαρίου 2022, η οποία θεωρήθηκε ως ο κύριος παράγοντας».

«Τα συνολικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 1,698.0 εκατομμύρια μπατ, αυξημένα κατά 25.1 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση των εσόδων προήλθε κυρίως από την κλιμάκωση της? Τα έσοδα από επιβάτες από αεροπορικές εταιρείες κατά 208.8% και από αερολιμενικές δραστηριότητες κατά 206.9%, αντίστοιχα.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Εταιρεία αύξησε τις συχνότητες πτήσεων για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους χαλαρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα καραντίνας από τον Φεβρουάριο του 2022. Αυξήσαμε τη συχνότητα πτήσεων σε ορισμένες από τις δημοφιλείς διαδρομές μας, π.χ. Μπανγκόκ-Σαμούι , Bangkok-Phuket, Bangkok-Chiang Mai, Bangkok-Lampang, Samui-Phuket, Samui-U-Tapao, Phuket-U-Tapoa και Bangkok-Phnom Penh. Για αυτήν την περίοδο, η Εταιρεία μετέφερε επιβάτες στα 0.4 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 145.8%. ενώ οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν συνολικά σε 5,037, σημειώνοντας άνοδο 104.4 τοις εκατό σε σύγκριση με το έτος 2021. Ο συνολικός συντελεστής φορτίου ήταν 63.5 τοις εκατό και ο μέσος ναύλος ήταν στα 2,469.6 μπατ, αυξημένος κατά 31.3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».

«Για το πρώτο τρίμηνο του 2022, η απώλεια από τις λειτουργίες ήταν 826.6 εκατομμύρια μπατ, αυξημένη κατά 9.2 τοις εκατό σε σχέση με το έτος 2021. Αυτό προέκυψε από αύξηση 22.3 τοις εκατό λόγω της αύξησης του κόστους των υπηρεσιών που περιλάμβαναν καύσιμα, συντήρηση και επιβάτες Υπηρεσίες.

«Μερικά από τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 περιελάμβαναν την έναρξη δύο καθημερινών πτήσεων στην ειδική σφραγισμένη διαδρομή για Μπανγκόκ-Πουκέτ, προκειμένου να υποστηριχθεί το πρόγραμμα Phuket Sandbox της Ταϊλάνδης. Επιπλέον, έναρξη πτήσεων που υποστηρίζουν τις πτήσεις Vaccinated Travel Lane ή VTL από το Samui στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιβάτες που εμβολιάστηκαν πλήρως χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Σιγκαπούρη και η σύσταση μιας νέας θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται Bangkok REIT Management Company Limited , με στόχο την άντληση κεφαλαίων», κατέληξε κύριε Puttipong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.