Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ταϊλάνδης προτρέπει τις σχετικές αρχές να αναθεωρήσουν την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DES) Chaiwut Thanakmanusorn προέτρεψε την Επιτροπή Ελέγχου Καπνού της Ταϊλάνδης να επανεξετάσει την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να επιλέγεται ελεύθερα από τον λαό.

Ο Υπουργός δήλωσε στο Associated Press σήμερα, 29 Απριλίου, ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων για να εισπράττονται σωστά οι φόροι. Σήμερα, οι καπνιστές το αγόραζαν παράνομα στο Διαδίκτυο, κάτι που μπορούσε εύκολα να βρεθεί σε οποιαδήποτε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Chaiwut συνέχισε ότι η 100% απαγόρευση των πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν ήταν λύση στο κοινωνικό πλαίσιο και θα περιόριζε επίσης τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των ανθρώπων που θέλουν να έχουν μια εναλλακτική που είναι λιγότερο επιβλαβής από τα κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με διάφορους τύπους έρευνας.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η επιτροπή πρέπει να νομιμοποιήσει και να συμπεριλάβει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην ίδια κατάσταση με τα κανονικά τσιγάρα. Οι διαφημίσεις πρέπει είτε να ελέγχονται είτε να απαγορεύονται. Οι διαδικτυακές πωλήσεις θα πρέπει να απαγορευθούν. Θα ήταν απολύτως καλύτερο από το να διακινείται ρητά και παράνομα και να πωλείται στην υπόγεια αγορά. Αυτό που είχα μάθει επίσης ήταν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν μπορούσαν να απαγορευτούν ή να αφαιρεθούν καθόλου», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, ο Υπουργός ζήτησε από την Επιτροπή Ελέγχου Καπνού να επανεξετάσει την υποστήριξή της κατά της εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων και την προέτρεψε να μελετήσει διεξοδικά τη διεθνή έρευνα καθώς πιστεύει ότι η πολιτική ελέγχου έκδοσης με βάση την επιστημονική έρευνα και τα τεχνολογικά στοιχεία θα ήταν ωφέλιμο από πολλές απόψεις, ιδίως στη μείωση των κινδύνων για την υγεία τόσο για τους καπνιστές όσο και για το ευρύ κοινό. Η νομιμοποίηση θα μπορούσε επίσης να προστατεύσει τους νέους από την πρόσβαση στα προϊόντα μέσω ψηφιακών καναλιών χωρίς επίβλεψη, σύμφωνα με τη δήλωσή του.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν ο Υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης ήταν σθεναρά κατά της νομιμοποίησης των προϊόντων ατμίσματος στην Ταϊλάνδη, που οδήγησε σε ΑΥΤΟ το άρθρο και στη συνέχεια από ομάδες υπέρ του ατμίσματος νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.