Δελτίο τύπου: Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δεν θα σταματήσει τη νομιμοποίηση του ατμού

Ταϊλάνδη-

«Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul μπορεί να μην υποστηρίζει τη νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί και το κοινό υποστηρίζουν, με τις νόμιμες πωλήσεις ατμίσματος μόνο μήνες μακριά», λέει ο Asa Saligupta, Διευθυντής του ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

Τα σχόλια του κ. Saligupta ακολουθούν τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας που ισχυρίζεται δημόσια ότι το Υπουργείο του δεν θα υποστηρίξει τη νομιμοποίηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Ταϊλανδικό Ίδρυμα Προαγωγής Υγείας (ThaiHealth).

Με το σχέδιο νόμου ενώπιον μιας υποεπιτροπής, ο διευθυντής της ECST παραμένει βέβαιος ότι το νομοσχέδιο για το άτμισμα θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης φέτος.

«Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης μπορεί και θα ρυθμίσει τα ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης ανεξάρτητα από το τι λέει ένας υπουργός. Ας μην ξεχνάμε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Chaiwut Thanakamanusorn, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία ήταν όλοι το κλειδί για την τελική αντιμετώπιση των αποτυχημένων πολιτικών ελέγχου του καπνού της Ταϊλάνδης», λέει.

Ο κ. Saligupta λέει ότι η σκληρή απαγόρευση και οι κυρώσεις της Ταϊλάνδης στις εισαγωγές και τις πωλήσεις ατμού απέτυχαν.

“Το κάπνισμα συνεχίζει να σκοτώνει περίπου 50,000 Ταϊλανδούς κάθε χρόνο. Πάρα πολλοί καπνιστές έχουν κολλήσει με τα τσιγάρα ή αναγκάζονται να βγουν στη μαύρη αγορά για ατμούς όπου δεν υπάρχει έλεγχος της ηλικίας αγοράς ή των προτύπων ασφάλειας των προϊόντων. Ένας αποτελεσματικός Υπουργός Δημόσιας Υγείας δεν θα δεχόταν αυτή τη δεινή κατάσταση, πόσο μάλλον θα την υποστήριζε», λέει.

Η ECST πιστεύει ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Υπουργός έκανε τη δήλωσή του κατά του ατμού στα μέλη του συμβουλίου της ThaiHealth. Στον ανώτερο σύμβουλό του Δρ. Prakit Vathesatogkit απονεμήθηκε πρόσφατα το Βραβείο Μνήμης Dr. Lee Jong-wook από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για το έργο του κατά του καπνού. Υπήρξε επίσης μια φωνή υψηλού προφίλ κατά της νομιμοποίησης του ατμίσματος.

«Η ThaiHealth μαζί με κάποιες τοπικές συντηρητικές φωνές υγείας συνεχίζουν να τρομοκρατούν δημόσια, αγνοώντας εύκολα την αυξανόμενη επιτυχία της μείωσης της βλάβης του καπνού (THR) παγκοσμίως. να ακολουθήσει την απαξιωμένη ατζέντα του ΠΟΥ κατά του ατμού», λέει.

Ο κ. Saligupta λέει ότι αγνοώντας τον ΠΟΥ, σχεδόν 70 χώρες έχουν πλέον υιοθετήσει ρυθμιστικά πλαίσια για ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης, οδηγώντας σε δραματική μείωση των συνολικών ποσοστών καπνίσματος. Οι Φιλιππίνες και η Μαλαισία πρόκειται επίσης να νομιμοποιήσουν το άτμισμα.

«Ευτυχώς, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παραμένει στη σωστή πλευρά της συζήτησης. Η ρύθμιση θα προσφέρει καλύτερη προστασία στους καταναλωτές, θα ενθαρρύνει περισσότερους καπνιστές να κόψουν τα θανατηφόρα τσιγάρα και θα διασφαλίσει ότι έχουμε πολύ καλύτερο έλεγχο στο άτμισμα των νέων με μια αυστηρή ηλικία αγοράς», λέει.

Η ECST λέει ότι ειδικοί και υποστηρικτές του THR από όλο τον κόσμο έχουν ανησυχήσει με τα τελευταία σχόλια του κ. Charnvirakul.

Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει χειροκροτήματα και επαίνους από όλο τον κόσμο, καθώς πολιτικοί και αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν σημαντικά διεθνή στοιχεία και βέλτιστες πρακτικές για τη δημόσια υγεία.

“Ως κάποιος που ζει και αναπνέει αυτό το ταξίδι νομιμοποίησης εδώ και πολλά χρόνια, μπορώ να διαβεβαιώσω όλους ότι δεν υπάρχει τίποτα να δουν εδώ. Το υψηλό ποσοστό καπνίσματος στην Ταϊλάνδη πρόκειται να αντιμετωπιστεί επιτέλους, καθώς επίκειται η νόμιμη πώληση ατμών και η ρύθμιση προϊόντων», λέει ο κ. Saligupta.

Η ECST είναι μέλος του CAPHRA (Συνασπισμός Υποστηρικτών για τη μείωση της βλάβης του καπνού Ασίας-Ειρηνικού).

Μια παγκόσμια συνεργασία ομάδων καταναλωτών THR, sCOPe, δημιούργησε μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη διαδικτυακών συζητήσεων και παρουσιάσεων σε πάνελ. Για πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του sCOPe επισκεφθείτε https://bit.ly/319zzkx

Για ένα δωρεάν αποθετήριο ψηφιακών μέσων σχετικά με τη μείωση της βλάβης του καπνού στην Ασία-Ειρηνικό – συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων μέσων, εικόνων και γραφικών – επισκεφθείτε https://apthrmedia.org

Σχετικά με την CAPHRA

Το Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) είναι μια περιφερειακή συμμαχία καταναλωτικών οργανώσεων για τη μείωση της βλάβης του καπνού. Η αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει, να υποστηρίξει και να εκπροσωπήσει το δικαίωμα των ενηλίκων εναλλακτικών καταναλωτών νικοτίνης να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν προϊόντα που μειώνουν τη βλάβη από τη χρήση καπνού.

https://caphraorg.net/

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/