Αντιμετωπίζοντας τον Covid-19 ως ενδημικό έναντι πανδημίας στην Ταϊλάνδη, κορυφαίοι Ταϊλανδοί γιατροί συζητούν την πρόοδο αυτού του σχεδίου

ΦΩΤΟ: Κέντρο Covid-19

Εθνική -

Οι γιατροί της Ταϊλάνδης επεσήμαναν παράγοντες καθώς η Ταϊλάνδη πλησίαζε να κάνει τον Covid ενδημικό, λέγοντας ότι το 70% των πολιτών πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Covid είτε θα εξαφανιστεί είτε θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται και πολλά άλλα. 

Σήμερα, 23 Απριλίου, ο Δρ Wasan Chantrathit, Επικεφαλής του Κέντρου Ιατρικού Γονιδιώματος από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου Ramathibodi, έκανε σχόλια σχετικά με το θέμα «Μετράμε αντίστροφα για να μετατρέψουμε τον Covid από πανδημία σε ενδημικό». Ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν πρέπει να βιάζεται και να διατηρεί τις ισορροπίες εστιάζοντας σε τρεις βασικούς τομείς: Το ιατρικό προσωπικό και το δημόσιο σύστημα υγείας, την οικονομία και την κοινωνία. 

Στο πρώιμο στάδιο του Covid-19, η δημόσια υγεία έγινε προτεραιότητα, αλλά τώρα, σύμφωνα με τον Δρ Wasan, έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην οικονομία και την ψυχική υγεία, όπως και άλλα έθνη που έστρεφαν προς την ενδημική του Covid. Ωστόσο, ο Covid-19 πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο καθώς το 70% των πολιτών θα πρέπει να λάβει αναμνηστικό, δεν πρέπει να λείπουν νοσοκομειακά κρεβάτια και πρέπει να υπάρχει άμεση θεραπεία για όλους όσους το χρειάζονται.     

Ο Δρ Wasan ανέφερε επίσης ότι οι παραλλαγές Beta, Alpha και Delta έχουν ήδη σχεδόν εξαφανιστεί και η κυρίαρχη παραλλαγή τώρα είναι το Omicron, αλλά εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμο εάν εμβολιαστεί. Είπε ότι ο ΠΟΥ αναμένει ότι ο Covid-19 είτε θα σταματήσει να μεταλλάσσεται και σταδιακά θα εξαφανιστεί είτε θα μεταλλαχθεί σε μια χειρότερη παραλλαγή, η οποία θα χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο. 

Ο Δρ Kanat Kruthakun, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υγείας και Ηλικιωμένων, είπε ότι για τους ηλικιωμένους, το πιο σημαντικό θέμα είναι να προετοιμαστούν αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια, ώστε να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στη θεραπεία, επειδή η πιο κοινή αιτία θανάτου ήταν οι ηλικιωμένοι ασθενείς. δεν λαμβάνουν έγκαιρα θεραπεία. 

«Συνήθως εξετάζουμε το ποσοστό θνησιμότητας παρά το ποσοστό μόλυνσης πριν κάνουμε τον Covid-19 ενδημικό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εισάγει περισσότερα φάρμακα με χαμηλότερο κόστος και να αντιμετωπίσει το θέμα του ασθενούς, ώστε το φάρμακο να μπορεί να παραχθεί εγχώρια». είπε ο Δρ Κανάτ. 

Ο τελευταίος γιατρός που σχολίασε σήμερα την κατάσταση του Covid19, ο Δρ Anupong Suchariyakul από το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, είπε ότι η Ταϊλάνδη σκόπευε να ανοίξει περισσότερα διεθνή ταξίδια καθώς είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τον Covid σε ενδημικό τον Ιούλιο. Ομοίως, τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα ποσοστά θνησιμότητας και μόλυνσης. Το ποσοστό θνησιμότητας θα πρέπει να είναι περίπου αυτό του δάγγειου πυρετού.      

«Η τρέχουσα κατάσταση του Covid-19 βελτιώνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλή στην Ασία. Ωστόσο, οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και μπορούν να παραμείνουν σπίτι εάν έχουν μόνο ήπια συμπτώματα. Εξακολουθώ να διαπιστώνω ότι το 95% των θυμάτων είναι ασθενείς με πνευμονία, πολλές προηγούμενες καταστάσεις υγείας ή μη εμβολιασμένοι». είπε ο Δρ Anupong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Χρειάζεστε Covid-19/ταξιδιωτική ασφάλεια για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε! 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/