Συνελήφθη 35χρονος στην Πατάγια για φερόμενο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για οργανωμένες ομάδες απάτης

Πατάγια -

Ένας 35χρονος συνελήφθη στην Πατάγια για φερόμενο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για ομάδες ατόμων που φέρεται να διέπραξαν οργανωμένη απάτη μέσω της LINE και άλλων εφαρμογών.

Χθες, (16 Απριλίουth), μια ομάδα από την τουριστική αστυνομία Chonburi συνέλαβε τον κ. Sakchai Lachong, 35 ετών, στην περιοχή Soi Buakhao.

Η σύλληψη έγινε αφού το Επαρχιακό Δικαστήριο της Ραγιόνγκ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του για φερόμενα αδικήματα του νόμου περί υπολογιστών όσον αφορά την απάτη.

Η σύλληψη έπεται της ειδοποίησης της αστυνομίας του Rayong από μια ανώνυμη πληροφορία ότι ο Sakchai είχε ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για άτομα που φέρεται να εμπλέκονται σε διάφορες απάτες και ψευδείς επενδύσεις που επέτρεπαν στους υπόπτους να εισπράξουν χρήματα από τα θύματα.

Ο Sakchai φέρεται να παραδέχτηκε στην Τουριστική Αστυνομία του Chonburi, «Είμαι το άτομο με το ένταλμα σύλληψης. Έλαβα σχεδόν 10,000 μπατ για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, νόμιζα ότι απλώς βοηθούσα τους ανθρώπους να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό ως καλός πολίτης, καθώς αυτοί (η οργανωμένη ομάδα απάτης) ισχυρίστηκαν ότι είχαν προβλήματα να το κάνουν. Δεν είχα ιδέα ότι ο λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για εγκλήματα και συνεργαζόμουν με την αστυνομία».

Ο Sakchai οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Nong Grab στο Rayong για περαιτέρω νομικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία της επαρχίας Τσονμπούρι εργάζεται για τον εντοπισμό της οργανωμένης ομάδας απάτης, αν και μπορεί να μην βρίσκονται όλοι οι ύποπτοι στην περιοχή ή ακόμα και στη χώρα. Οι υποτιθέμενες απάτες είναι ποικίλες, αλλά πολλές περιλαμβάνουν την «επένδυση» μικρών ποσών με μικρές ανταμοιβές μέσω διαφόρων ομάδων και εφαρμογών LINE. Τελικά, το θύμα πείθεται να καταθέσει ένα μεγάλο ποσό για μια μεγάλη ανταμοιβή. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, οι ύποπτοι διακόπτουν την επαφή με το θύμα.

Η αστυνομία του Nong Grab δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση των μέσων ενημέρωσης του TPN σχετικά με το εάν πίστευαν την ιστορία του Sakchai ότι δεν ήξερε για ποιον σκοπό χρησιμοποιούνταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.