Το τοπικό νεκροταφείο του Phichit φιλοξενεί εκδήλωση "Ghost Movie Night" για εκατοντάδες νεκρούς την Κινεζική Πρωτοχρονιά

Phichit -

Το επαρχιακό ίδρυμα του Phichit φιλοξένησε μια πολύ ιδιαίτερη κινηματογραφική βραδιά χθες το απόγευμα, 1η Φεβρουαρίου, Κινεζική Πρωτοχρονιά, στο νεκροταφείο του Ιδρύματος Phichit Samakkhi στην περιοχή Mueng, προσκαλώντας ένα περιορισμένο κοινό να συμμετάσχει και να απολαύσει τρεις ταινίες κάτω από τους γύρω 330 τάφους και αυτό που είπαν οι διοργανωτές, θα ήταν και εκατοντάδες θεατές-φαντάσματα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 57 συναπτά έτη τη νύχτα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από μια παλιά κινεζο-ταϊλανδική πεποίθηση που έλεγε ότι οι πύλες προς τον Παράδεισο θα ανοίξουν αυτήν την ημέρα για να συναντήσουν οι ψυχές τα παιδιά τους και να λάβουν τα πλεονεκτήματα είχαν κάνει στην τελετή προσφοράς την Πρωτοχρονιά.

Η Anusit Limsiriwong, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Phichit Samakkhi, είπε στους δημοσιογράφους ότι το ίδρυμα είχε οργανώσει τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στις 5:00 μ.μ. χθες πριν φιλοξενήσει την εκδήλωση της κινηματογραφικής βραδιάς. Υπήρχαν κινεζικές παραδοσιακές παραστάσεις, ένα πλήρες encore και ένα σόου πυροτεχνημάτων για τα τοπικά πνεύματα φύλακες του νεκροταφείου.

«Τρεις ταινίες, τόσο ταϊλανδικές όσο και κινεζικές κλασικές ταινίες, θα προβληθούν στις 6:30 μ.μ. για να τιμήσουν τον εκλιπόντα και στους 330 τάφους να απολαύσουν. Όσοι ενδιαφέρθηκαν μεταξύ των ζωντανών ήταν επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν». κατέληξε η Anusit.

Το TPN σημειώνει ότι αυτή η μοναδική παράδοση έχει λάβει χώρα και σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένου του Chonburi όπως καλύψαμε εδώ (Κάντε κλικ παρακάτω):

Οι κάτοικοι του Τσονμπούρι δείχνουν ταινίες σε πάνω από χίλια «φαντάσματα» στο τοπικό νεκροταφείο για να αξιοποιήσουν

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.