Εβδομάδα Ταϊλάνδης υπό εξέταση: Η εγγραφή «Thailand Pass» και το «Test&Go» ανεστάλησαν, η Μπανγκόκ ακυρώνει τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις της και πολλά άλλα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, 20 έως 26 Δεκεμβρίου, με κάποιο σχόλιο. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

1. Η FDA της Ταϊλάνδης εγκρίνει το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Η εξουσιοδότηση της Pfizer επεκτάθηκε από παλαιότερα για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Το εμβόλιο έγινε το πρώτο εμβόλιο εγκεκριμένο από την FDA που χορηγήθηκε σε παιδιά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας στην Ταϊλάνδη και είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση σε διάφορα κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας συνιστάται να λαμβάνουν δύο ενέσεις, η καθεμία με διαφορά 21 ημερών.

Η FDA της Ταϊλάνδης εγκρίνει το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

2. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέστειλε το πρόγραμμα «Thailand Pass» «Test & Go» για την πρόληψη των λοιμώξεων από το Omicron, που ισχύει σήμερα

Η άμεση αναστολή ήρθε μετά από μια επείγουσα συνεδρίαση της CCSA, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα μετά από σοβαρές ανησυχίες για την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων Omnicron και των τοπικών μεταδόσεων της. Η εγγραφή «Thailand Pass» για τα προγράμματα τουρισμού χωρίς καραντίνα «Test&Go» έχει πλέον ακυρωθεί. Ωστόσο, περίπου 90,000 εγγεγραμμένες αφίξεις που έχουν ήδη εγγραφεί για την εφαρμογή επιτρέπεται να φτάσουν στη χώρα, αν και πρέπει να υποβληθούν σε πρόσθετη δοκιμή RT-PCR και ενδέχεται να ισχύουν ορισμένοι άλλοι όροι και προϋποθέσεις. Αυτό έχει εγείρει αμέτρητα ερωτήματα και σύγχυση τόσο μεταξύ των Ταϊλανδών όσο και των ξένων αφίξεων που σχεδίαζαν να φτάσουν στη χώρα κατά την περίοδο των διακοπών.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέστειλε το πρόγραμμα «Thailand Pass» «Test & Go» για την πρόληψη των λοιμώξεων από το Omicron, που ισχύει σήμερα

3. Οι αρχές της Μπανγκόκ ακυρώνουν τις επίσημες δραστηριότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς λόγω ανησυχιών της Omicron

Επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα η ακύρωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τους υπεύθυνους του BMA. Αυτό περιλαμβάνει μόνο τις παραδοσιακές δραστηριότητες της Παραμονής Πρωτοχρονιάς των αρχών και την προσευχή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μεταξύ 31 Δεκεμβρίου 2021 και 1 Ιανουαρίου 2022 στο Δημαρχείο της Μπανγκόκ. Η αντίστροφη μέτρηση και άλλοι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς από ιδιωτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πολυκαταστημάτων όπως το Icon Siam και το CentralWorld, μπορούν να οργανωθούν αλλά με αυστηρά προληπτικά πρωτόκολλα, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί από τις αρχές της BMA. Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι ορισμένοι εορτασμοί του ιδιωτικού τομέα έχουν ανακοινώσει τη μείωση των εορτασμών ή τους εορτασμούς «μόνο διαδικτυακά», αν και ο Pattaya δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες αντίστροφης μέτρησης.

Οι αρχές της Μπανγκόκ ακυρώνουν τις επίσημες δραστηριότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς λόγω ανησυχιών της Omicron

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Ευχόμαστε σε όλους μια υπέροχη περίοδο διακοπών. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Psst….θέλετε να δείτε περισσότερα; Δείτε το TikTok εδώ

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.