Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέστειλε το πρόγραμμα «Thailand Pass» «Test & Go» για την πρόληψη των λοιμώξεων από το Omicron, που ισχύει σήμερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Το Κέντρο Διοίκησης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) διέκοψε την εγγραφή του νέου «Thailand Pass» εκτός από το Alternative Quarantine και το Phuket Sandbox και ανέστειλε το πρόγραμμα τουρισμού χωρίς καραντίνα «Test & Go» για όλους τους διεθνείς τουρίστες, που ισχύει απόψε τα μεσάνυχτα.

Περίπου 90,000 εγγεγραμμένοι αφίξεις που έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να επισκεφθούν τη χώρα μπορούν να συνεχίσουν να φτάνουν στη χώρα, αλλά πρέπει να υποβληθούν σε πρόσθετα μέτρα υγείας και πρόσθετο τεστ RT-PCR την έβδομη ημέρα άφιξής τους καθώς και να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη του εισαγόμενου κρούσματος της παραλλαγής Omicron στην Ταϊλάνδη.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες της Πρωτοχρονιάς δεν θα διαταχθούν να ακυρωθούν, αλλά πρέπει να τηρούν τους κανόνες και τους περιορισμούς της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha.

Η γενική επιτροπή της CCSA φέρεται να παρακολουθεί στενά την κατάσταση του Omicron και θα επανεξετάσει τα μέτρα στις 4 Ιανουαρίου.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και θα ενημερωθεί καθώς δημοσιοποιούνται περισσότερες πληροφορίες. Θα σας παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και επίσημες δηλώσεις το συντομότερο δυνατό. Πολλές λεπτομέρειες και λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει με όσους φτάνουν δεν είναι ακόμη σαφείς και υπήρξαν ανάμεικτα μηνύματα από διάφορους υπουργούς και εκπροσώπους της κυβέρνησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στις 3:59 μ.μ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Thanakorn Wangboonkongchana διευκρίνισε μετά την επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου ότι το σύστημα "Thailand Pass" είναι αρχικά κλειστό για εγγραφή από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 4 Ιανουαρίου 2022. Οι υπόλοιποι 90,000 τουρίστες που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη, αλλά πρέπει να δοκιμάσουν με δεύτερο τεστ RT-PCR την έβδομη ημέρα, το οποίο θα είναι δωρεάν, και προχωρήστε σε μέτρα καραντίνας/υγείας. Δείτε την ενημέρωση παρακάτω.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε τις αφίξεις τουριστών στην Ταϊλάνδη καθώς το Phuket Sandbox και η εναλλακτική καραντίνα εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά. Όσον αφορά τα sandbox σε άλλες περιοχές, οι νέες αιτήσεις για την εισαγωγή τους αναστέλλονται από τα μεσάνυχτα σήμερα, αλλά έχουν εφαρμοστεί/εγκριθεί προηγουμένως για είσοδο μπορούν να φτάσουν στο αρχικό σχέδιο ενός επιβάτη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στις 5:17 μ.μ. από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, νέα μέτρα ισχύουν για όλους τους αιτούντες στο Thailand Pass, ξεκινώντας άμεσα. Οι αιτούντες που έχουν ήδη εγκριθεί για το Ταϊλάνδη Κάρτα τους και έχουν τον κωδικό QR τους μπορούν να εισέλθουν στο αρχικό πρόγραμμα για το οποίο υπέβαλαν αίτηση.

Όσοι δεν έχουν λάβει τον κωδικό QR τους πρέπει να περιμένουν να εξεταστεί/εγκριθεί η κάρτα Ταϊλάνδης τους. Μόλις εγκριθούν, μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη στο πλαίσιο του συστήματος στο οποίο έχουν εγγραφεί.

Το Thailand Pass θα δέχεται από τα μεσάνυχτα μόνο νέους αιτούντες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη μόνο στο πλαίσιο της Εναλλακτικής Καραντίνας (AQ) ή του Phuket Sandbox.

Οι επιβάτες που θα φτάσουν στην Ταϊλάνδη στο πλαίσιο του προγράμματος Test and Go και Sandbox πρέπει να υποβληθούν στο 2ο τεστ COVID-19 χρησιμοποιώντας την τεχνική RT-PCR (όχι αυτοδιαγνωστικό έλεγχο ATK) σε εγκαταστάσεις που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση χωρίς επιπλέον κόστος την έβδομη ημέρα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.