Δεκάδες κορυφαίοι ηγέτες επιχειρήσεων να ζητήσουν από το Thai Covid Center για την Pattaya να του επιτραπεί να είναι Sandbox κατά την τρέχουσα αναστολή του Test and Go

Τσονμπούρι –

Τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συμβουλίου της Ταϊλάνδης φιλοξένησαν χθες, 22 Δεκεμβρίου, μια γενική συνάντηση με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τουριστικούς πράκτορες από το Chonburi (συγκεκριμένα Pattaya) και το Rayong για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επαναλειτουργία του τουρισμού και την πρόσφατη αναστολή των προγραμμάτων δοκιμής και go και sandbox στην Ταϊλάνδη εκτός από το Πουκέτ.

Ο Πρόεδρος Sanan Angubolkul δήλωσε ότι αυτή η συνάντηση έχει σκοπό να μοιραστεί ιδέες, προβλήματα και κατευθυντήριες γραμμές για την πιθανή τόνωση του τουρισμού, ενώ παρακολουθεί την κατάσταση του Omicron με αξιωματούχους και επιχειρηματίες δημόσιας υγείας και τουρισμού και αθλητισμού στο Chonburi/Pattaya και στο Rayong. Το συμπέρασμα θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) για εξέταση.

Ο Ampai Sakdanukulchit Sliwinski, που ενεργεί για το Τμήμα Τουρισμού και Αθλητισμού στο Chonburi, αποκάλυψε ότι μετά την επαναλειτουργία της χώρας τον Νοέμβριο, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το Chonburi ήταν από τη Γερμανία, ακολουθούμενη από την Αγγλία, τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Καθώς η κυβέρνηση ανακήρυξε το Chonburi ως πιλοτική τουριστική ζώνη Blue (Business, Leisure, Ultimate Experience), όπου το αλκοόλ θα μπορούσε να πωλείται σε εξειδικευμένα εστιατόρια στις 16 Νοεμβρίου, πιστεύεται ότι η χαλάρωση θα δημιουργήσει τουρισμό στην επαρχία τόσο για τους Ταϊλανδούς όσο και για ξένους επισκέπτες. αυτή πρόσθεσε. Όλοι οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφώνησαν ότι η άρση της απαγόρευσης του αλκοόλ και η χαλάρωση των περιορισμών στους χώρους νόμιμης πώλησης ήταν κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της περιοχής, ιδιαίτερα της Πατάγια, όσον αφορά τον τουρισμό. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι το να επιτραπεί νομικά σε χώρους διασκέδασης να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό ήταν επίσης κρίσιμο για την ανάκαμψη, αλλά κατανοούσαν τις ανησυχίες της Omicron.

Ωστόσο, προέκυψε μια σημαντική ανησυχία καθώς η κυβέρνηση ακύρωσε το πρόγραμμα υποδοχής τουριστών «Test & Go», συμπεριλαμβανομένου του Chonburi. Ως εκ τούτου, ενθάρρυνε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης να πιέσει το Chonburi, ειδικά την περιοχή της Pattaya, να ενταχθεί στο έργο «Sandbox» για να φιλοξενήσει τουρίστες όπως το Πουκέτ, καθώς οι διαχειριστές ξενοδοχείων και τα τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή έχουν ήδη εγκριθεί με τα πρότυπα SHA και SHA-Plus.

«Οι νοσοκομειακές κλίνες επαρκούν για να φιλοξενήσουν μελλοντικές λοιμώξεις Covid-19. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι υπάλληλοί τους έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως. Η Pattaya είναι σχεδόν κατά 90% διπλά εμβολιασμένη και τώρα εργάζεται σε ένα αναμνηστικό πρόγραμμα. Η Pattaya απέχει μόλις 2 ώρες οδικώς από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi. Η Pattaya και το Chonburi έχουν τεράστιο αριθμό νοσοκομείων και χωρητικότητας. Υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι λόγοι που από όλες τις απόψεις βοηθούν στην υποδοχή των τουριστών», πρότεινε η Ampai.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση, οι οποίοι εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα από όλους τους κλάδους, συμφώνησε ότι η Pattaya τουλάχιστον θα πρέπει να επιτρέπεται να είναι ζώνη Sandbox ακόμη και με το Test and Go σε αναστολή. Επί του παρόντος, Μόνο το Πουκέτ επιτρέπεται να είναι ζώνη Sandbox κατά τη διάρκεια της αναστολής, για την οποία γράψαμε περισσότερα εδώ. Οι διοργανωτές της συνάντησης θα στείλουν τη σύσταση στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, στην Μπανγκόκ για περαιτέρω εξέταση, αλλά τόνισαν ότι το να επιτραπεί στην Pattaya να είναι Sandbox ήταν κρίσιμο για την εύθραυστη και αναπτυσσόμενη τοπική οικονομία.

Η τελική απόφαση, σημειώνει η TPN, θα βρίσκεται στα χέρια της παραδοσιακά προσεκτικής CCSA.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.