Οι ιδιοκτήτες του μπαρ, του τουρισμού και των χώρων ψυχαγωγίας της Πατάγια πραγματοποιούν μεγάλη συνάντηση με πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και ζητούν νομική επαναλειτουργία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 77kaoded Chonburi / Amphon Sangkaew

Πατάγια -

Οι φορείς του μπαρ, του τουρισμού και των χώρων διασκέδασης στην Πατάγια ζητούν το νόμιμο άνοιγμα των χώρων τους πριν από το μεγάλο φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς της Πατάγια και την αντίστροφη μέτρηση.

Μια μεγάλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πατάγια χθες (14 Δεκεμβρίουth) και ηγούνταν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Pattaya κ. Boonanan Pattanasin, τον αρχηγό της περιοχής Banglamung κ. Wuttisak Singhadaecho, την κα Lisa Hamilton (που εκπροσωπεί την ένωση ιδιοκτητών Jomtien Bar and Restaurant), ανώτερους αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Pattaya και στο Chonburi, συμπεριλαμβανομένης της νέας Pattaya ο αρχηγός της αστυνομίας Πολ. Συνταγματάρχης Kullachart Kullachai, δήμαρχος Pattaya Sonthaya Khunplume, αξιωματούχοι υγείας του Chonburi, επαρχιακοί αξιωματούχοι του Chonburi και εκπρόσωποι πολλαπλών τουριστικών και επιχειρηματικών ενώσεων από σχεδόν κάθε επιχειρηματικό τομέα στην Πατάγια που εκπροσωπούν πάνω από οκτώ διαφορετικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Ο κ. Boonanan δήλωσε στη συνάντηση, «Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τα εστιατόρια με πιστοποίηση SHA+ (πιστοποίηση Safety and Health Administration, η οποία απαιτεί πολλαπλά ουσιαστικά βήματα) επιτρέπεται να πωλούν αλκοόλ από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. και από τις 5:00 ΜΜ έως 11:00 μ.μ. Όλοι οι πελάτες πρέπει να απομακρυνθούν από τα εστιατόρια πριν από τα μεσάνυχτα. Εάν κάποιο εστιατόριο δεν ακολουθεί αυτούς τους κανόνες, θα πρέπει να διαταχθεί να κλείσουν από τις αρχές επιβολής του νόμου.»

"Συνεχίσαμε να ζητάμε από το CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) τη νόμιμη επαναλειτουργία των μπαρ και των χώρων διασκέδασης πριν από την Πρωτοχρονιά, καθώς θα υπάρχουν πολλοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την Πατάγια. (Το κλείσιμο των μπαρ και των χώρων διασκέδασης είναι εντολή σε εθνικό επίπεδο, σημειώνει το TPN media, με την CCSA να έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα εξεταστούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σε εθνικό επίπεδο) Η Πατάγια διοργανώνει μαζικές εκδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο από την 1η Νοεμβρίου και δεν έχει υπάρξει ένδειξη αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες εγχώριοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε Σαββατοκύριακο και πολλές εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ πυροτεχνημάτων, είναι πολύ επιτυχημένες». εξήγησε ο Boonanan.

«Στην πραγματικότητα, τα κρούσματα Covid-19 στο Τσονμπούρι, γενικά, έχουν μειωθεί και τα περισσότερα κρούσματα στην Πατάγια σχετίζονται με εργοστάσια, κατασκευές και εταιρείες στο Ραγιονγκ των οποίων οι υπάλληλοι κατοικούν στο Μπανγκλαμούνγκ. Σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Chonburi, πάνω από το 80% της επαρχίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19 και συγκεκριμένα η Pattaya έχει πάνω από 85% διπλή δόση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο (Με βάση την εγγραφή στέγασης και τη μόνιμη κάτοικοι, σημειώσεις TPN media). Η Pattaya και το Chonburi διαθέτουν μεγάλο αριθμό διαθέσιμων νοσοκομείων και ιατρικής περίθαλψης. Ως αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι η Pattaya είναι πλήρως έτοιμη να αποτελέσει μια νόμιμη δοκιμαστική ζώνη για χώρους διασκέδασης και μπαρ και να θέσει ένα πρότυπο για την υπόλοιπη χώρα πριν από την εθνική επαναλειτουργία. Καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσει σε όλους η νυχτερινή οικονομία, αλλά για την Πατάγια, είναι αυτό που η τουριστική βιομηχανία θεωρεί ως «μαγνήτη» αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς ανθρώπους στην περιοχή, έστω και μόνο για να δούμε, αλλά ωφελεί κάθε άλλο επιχειρηματικό τομέα, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με το αλκοόλ ή την ψυχαγωγία, προσελκύοντας τουρίστες στην πόλη. Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν αυτοί οι χώροι, με ασφάλεια και νόμιμα. Έχουν κλείσει εδώ και εννέα συνεχόμενους μήνες με μικρή έως καθόλου οικονομική βοήθεια». ο Μπουνανάν συνέχισε.

«Σχετικά με το «Shaplus», η λήψη του πιστοποιητικού έχει πολλές διαδικασίες και απαιτεί χρόνο, κάτι που οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν κλείσει για οκτώ μήνες συν (το κλείσιμο του μπαρ τέθηκε σε ισχύ στις 10 Απριλίου 2021-συντάκτης) δεν έχουν το χρόνο να το κάνουν αν θέλουν να είναι ανοιχτά μέχρι την Πρωτοχρονιά. Τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης δεν είναι επίσημα στο SHA+ και η μετατροπή σε πλήρες εστιατόριο είναι αδύνατη για πολλές μικρές επιχειρήσεις των οποίων το εισόδημα έχει καταστραφεί από την κατάσταση του Covid-19 ή που, ειλικρινά, δεν είναι το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε αυτούς τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων το συντομότερο δυνατό, κάτι που με τη σειρά του βοηθά κάθε άλλο τουριστικό τομέα στην Πατάγια. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό με ασφάλεια και με τα πρότυπα και τους κανόνες του Covid-19». κατέληξε ο Boonanan

Ο κ. Wuttisak είπε στη συνάντηση, «Εμείς (οι αρχές επιβολής του νόμου) συνεχίζουμε να περιπολούμε στην περιοχή Pattaya. Εάν κάποιο εστιατόριο δεν ακολουθεί τους κανόνες, πρέπει να κινηθούμε νομικά. Ζητήσαμε από τις αρχές επιβολής του νόμου να δίνουν ως επί το πλείστον ήπιες προειδοποιήσεις για το πρώτο αδίκημα, αλλά εάν συμβεί μπορεί να λάβει χώρα μια δεύτερη νομική ενέργεια. Ωστόσο, οι περισσότεροι χώροι έχουν ακολουθήσει τους κανόνες και επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και να συνεργαστούμε καθώς καταλαβαίνουμε ότι αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για αυτούς».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, επίσημα, με όλα τα μέρη να συμφωνήσουν να συζητήσουν την κατάσταση και να προτείνουν να ανοίξουν νόμιμα τα μπαρ και η διασκέδαση με την CCSA αυτή την εβδομάδα. Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η πρόταση να επιτραπεί στη διάσημη βιομηχανία ψυχαγωγίας της Pattaya να ανοίξει ξανά, με κανόνες, είχε συμφωνία από όλες τις πλευρές αλλά για να είναι επίσημος χρειάζεται έγκριση CCSA. Ανεπίσημα, πολλές αναφορές για επαναλειτουργία των χώρων αναφέρθηκαν τόσο από αναγνώστες όσο και από δημοσιογράφους χθες το βράδυ. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν επίσημες εντολές προς το παρόν που αλλάζουν την τρέχουσα κατάσταση και την κατεύθυνση των τρεχουσών εντολών κλεισίματος. Όσο για τυχόν ανεπίσημες συμφωνίες, ως συντακτική πολιτική, τα μέσα TPN σχολιάζουν μόνο επίσημες ειδήσεις και όχι φήμες, εικασίες ή ανεπιβεβαίωτες συμφωνίες. Οι αναγνώστες, ωστόσο, είναι ελεύθεροι να συζητήσουν τις σκέψεις τους στα σχόλια.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.