Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επεκτείνει τη χρήση δοκιμών RT-PCR για όλες τις αφίξεις για να προσπαθήσει να αποτρέψει την παραλλαγή Omicron Covid-19Â

ΦΩΤΟ: INN News

Εθνική -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί Δοκιμές RT-PCR για όλες τις αφίξεις σε Ταϊλάνδη, διακόπτοντας ένα προηγούμενο σχεδιάζετε να μεταβείτε σε τεστ ATK (κιτ ταχείας αντιγόνου) λόγω της εμφάνισης του νέου ΟμικροCovid-19 παραλαγή.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του CCSA Apisamai Srirangsan αποκάλυψε χθες, 30 Νοεμβρίου, ότι η χρήση του τεστ PCR θα παραταθεί αρχικά μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ενώ ο χαλαρός έλεγχος υγείας του ATK για όλους τους ταξιδιώτες, όπως ανακοίνωσε η CCSA την περασμένη Παρασκευή, θα καθυστερήσει.

Αν και η νέα παραλλαγή δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί στη χώρα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η επέκταση της δοκιμής RT-PCR είχε ως στόχο να ενισχύσει τα προληπτικά μέτρα και να κρατήσει την παραλλαγή μακριά από το Βασίλειο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Το Σάββατο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απαγόρευσε όλες τις αφίξεις που ταξιδεύουν από οκτώ χώρες στη νότια Αφρική, συγκεκριμένα Μποτσουάνα, Εσβατίνι, Λεσόθο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Ζιμπάμπουε, από τον Δεκέμβριο και μετά.

Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες της Αφρικής που δεν αναφέρονται παραπάνω επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μόνο στο πλαίσιο του συστήματος "Sandbox" και απαιτείται υποχρεωτική καραντίνα. Όσοι έφτασαν στην Ταϊλάνδη από άλλες χώρες της Αφρικής από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά πρέπει να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών και να υποβληθούν σε έλεγχο με τεστ RT-PCR τρεις φορές, με δικά τους έξοδα.

Εν τω μεταξύ, οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες που αναφέρονται στον κατάλογο που είχαν ήδη φτάσει στο Βασίλειο παρακολουθούνται τώρα στενά από αξιωματούχους δημόσιας υγείας. Εάν διαπιστώνονταν ύποπτα συμπτώματα, θα λαμβάνονταν αμέσως για εξετάσεις RT-PCR, κατέληξε ο Δρ Apisamai.

Το TPN media σημειώνει ότι επιστήμονες και κυβερνήσεις εξακολουθούν να μελετούν την παραλλαγή Omicron και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή για να καθοριστεί σωστά εάν ήταν πιο θανατηφόρος, μεταδοτικός ή θα μπορούσε να αποφύγει τα εμβόλια, ωστόσο η παραλλαγή αφορούσε τους επιστήμονες λόγω του αριθμού των μεταλλάξεις που είχε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.