Το Ταϊλανδικό Κέντρο Covid-19 εγκρίνει τις δοκιμές ATK για να αντικαταστήσει το RT-PCR για διεθνείς ταξιδιώτες από χώρες χαμηλού κινδύνου, από τα μέσα Δεκεμβρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Εθνική -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) της Ταϊλάνδης ενέκρινε τη χρήση κιτ δοκιμών ATK για έλεγχο υγείας μεταξύ επισκεπτών που ταξιδεύουν από 63 χώρες χαμηλού κινδύνου για να αντικαταστήσει τη χρήση των δοκιμών RT-PCR, με ισχύ στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος της CCSA, Δρ. Taweesilp Visanuyothin, δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης ότι οι ταξιδιώτες από επιλέξιμες χώρες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη στο πλαίσιο των προγραμμάτων "Test & Go" και "Sandbox" απαιτείται μόνο να υποβληθούν σε τεστ ATK κατά την άφιξή τους στο Βασίλειο.

Οι επισκέπτες "Test & Go" θα περάσουν μόνο από ένα μόνο τεστ ATK μόλις φτάσουν στην Ταϊλάνδη και δεν χρειάζεται να κάνουν κράτηση δωματίου για να περιμένουν αποτελέσματα. Επιτρέπεται να ταξιδέψουν αμέσως εάν το αποτέλεσμα τους για τον Covid-19 αποδειχτεί αρνητικό.

Οι τουρίστες "Sandbox" εξακολουθούν να απαιτούν μια δοκιμή RT-PCR στον πρώτο τους έλεγχο υγείας, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ATK μόνο εάν είχαν συμπτώματα την ημέρα 4 ή την ημέρα 5 κατά τη διάρκεια της πενθήμερης καραντίνας τους.

Ωστόσο, τα πιστοποιητικά εμβολίων και τα αρνητικά αποτελέσματα RT-PCR που εκδόθηκαν 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικά και πρέπει να είναι παρόντα στους υγειονομικούς υπαλλήλους για όλες τις ομάδες ταξιδιωτών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.