Πολλές επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με το «ξανοίγμα» της Ταϊλάνδης τον Νοέμβριο σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χαμηλού κινδύνου δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ταϊλάνδη-

  Λίγο πριν τις 11:00 χθες το βράδυ, 21 Οκτωβρίου 2021, μετά από ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Prayut Chan O'Cha στο Facebook του ότι η λίστα με τις επιλέξιμες χώρες για άφιξη χαμηλού κινδύνου για εμβολιασμένους ξένους τουρίστες στην Ταϊλάνδη ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου είχε αυξηθεί σε 46, οι επίσημες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και δημοσιεύτηκαν στη Βασιλική Εφημερίδα.

Αν και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κάθε λεπτομέρεια και πιθανότατα θα υπάρχουν ακόμα ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις, ειδικά σχετικά με τα παιδιά και τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος Thailand Pass που θα αντικαταστήσει το COE (Certificate of Entry), ορισμένες λεπτομέρειες έγιναν πολύ πιο σαφείς.

Πρώτον, μια ανακεφαλαίωση της πρότασης για άνοιγμα της χώρας σε τουρίστες χαμηλού κινδύνου τον Νοέμβριο για όσους επιθυμούν να πιαστούν μπορούν να βρεθούν κάνοντας κλικ εδώ.

Στη συνέχεια, τα τρία προγράμματα εισόδου στη χώρα από την 1η Νοεμβρίου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η αριστερή πράσινη στήλη είναι για άτομα από χώρες χαμηλού κινδύνου. Η μεσαία στήλη είναι οι περιοχές "Sandbox" που έχουν επεκταθεί. Η κόκκινη περιοχή είναι για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19. Όλα αυτά είναι αποτελεσματικά από την ΠΡΩΤΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Η λίστα των χωρών χαμηλού κινδύνου και των πρόσθετων περιοχών sandbox, η οποία περιλαμβάνει την Pattaya, βρίσκεται κάτω από το διάγραμμα. Μερικά σημεία που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε:

1. Δεν χρειάζεται να είστε κάτοικος χώρας για να κάνετε αίτηση, πρέπει μόνο να βρίσκεστε σε χώρα χαμηλού κινδύνου για 21 συνεχόμενες ημέρες για άφιξη χαμηλού κινδύνου. Βασίζεται στη χώρα από την οποία προέρχεστε και όχι στο διαβατήριό σας.

2. Για όσους δεν προέρχονται από χώρα χαμηλού κινδύνου, πρέπει να μείνετε σε μια ζώνη Sandbox για επτά ημέρες. (Δεν είναι σαφές εάν θα μπορείτε να ταξιδέψετε μεταξύ όλων των ζωνών ακόμα, αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να έρθουν «σύντομα». Οι αφίξεις χωρών χαμηλού κινδύνου μπορούν να ταξιδέψουν όπου θέλουν μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ Covid-19, βλέπε 5.)

2α. Για όσους βρίσκονται στις ζώνες Sandbox, θα χρειαστείτε ένα ξενοδοχείο SHA+ για επτά ημέρες κράτηση εκ των προτέρων και δύο τεστ Covid-19. Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τα σημερινά sandbox του Πουκέτ, αλλά έχουν επεκταθεί σε άλλες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Πατάγια.

3. Ο κατάλογος των χωρών θα «αξιολογείται συνεχώς» για χαμηλού κινδύνου, πιθανότατα στην αρχή κάθε μήνα.

4. Η ελάχιστη απαιτούμενη ιατρική ασφάλιση μειώθηκε από 100,000 USD σε 50,000.

5. Αυστηρά τεχνικά μιλώντας, δεν είναι «αληθές» ότι δεν υπάρχει καραντίνα για την πράσινη ομάδα από χώρες χαμηλού κινδύνου. Πρέπει να έχετε ακόμα τουλάχιστον μία νύχτα σε ξενοδοχείο SHA+ ή σε καραντίνα μέχρι να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων Covid-19 από την πρώτη σας εξέταση. Τότε είσαι ελεύθερος να πας αν δεν είσαι θετικός. Φαίνεται ότι ΔΕΝ μπορείτε να περιμένετε στο σπίτι σας εάν έχετε τη δική σας κατοικία. 

6. Για ξενοδοχεία πρέπει να γίνει κράτηση εκ των προτέρων.

7. Αυτό ανακοινώθηκε κυριολεκτικά αργά το βράδυ και πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσετε σε πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία του Thailand Pass δεν είναι ακόμη συγκεκριμένες και ως εκ τούτου, πολλές πρεσβείες μπορεί να μην έχουν ακόμη σχέδιο για κράτηση, Thailand Pass κ.λπ. Δώστε τους μερικές ημέρες 🙂

8. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της άφιξης «μετάβασης» στα αεροδρόμια δεν είναι ακόμη απολύτως σαφείς, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών ερωτήσεων εάν τελικά θα μπορέσετε να μεταβείτε μέσω των αεροδρομίων της Μπανγκόκ για να πάτε στο Πουκέτ, κ.λπ. Σημειώνουν για τα αεροδρόμια στο κάτω μέρος του παρακάτω διαγράμματος.

9. Πρέπει να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο εντός δύο ωρών από το αεροδρόμιο όπου φτάσετε. Για παράδειγμα, αν φτάσετε στο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, μπορείτε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο στην Πατάγια για την πρώτη σας νύχτα, αλλά αν θέλετε να πείτε, το Koh Chang, το οποίο απέχει περισσότερο από δύο ώρες, θα πρέπει να μείνετε στην Μπανγκόκ ή Pattaya για την πρώτη νύχτα, περιμένοντας τα αποτελέσματά σας.

Τώρα, για τις εκτεταμένες ζώνες "Sandbox". 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν δεν ανήκετε σε χώρα χαμηλού κινδύνου αλλά έχετε εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον δεκατέσσερις ημέρες πριν από το ταξίδι, μπορείτε να μείνετε σε μία από τις δεκαεπτά ζώνες Sandbox για τουλάχιστον επτά ημέρες προτού μπορέσετε να ταξιδέψετε ελεύθερα στη χώρα.

Αυτό έχει επεκταθεί πολύ από το Πουκέτ και μέρη του Σουράτ Τάνι.

Σε όλες τις ζώνες Sandbox θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου 2021 ως μέρος της επαρχίας Sandbox «ΜΠΛΕ». (Μπορεί κάλλιστα να καταργήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας συνολικά την 1η Νοεμβρίου, θα δούμε.)

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Royal Gazette (στα Ταϊλανδικά στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου), Τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή θα παραμείνουν κλειστά. ΑΛΛΑ, οι επαρχίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ειδική άδεια για εξαιρέσεις από κανόνες και εξαιρέσεις, όπως η νόμιμη πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια όπως το Πουκέτ. Δεν είναι σαφές εάν ο Chonburi (Πατάγια) θα το κάνει και θα βασίζεται στον κυβερνήτη. Μόλις λάβουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, θα το δημοσιεύσουμε.

Οι πρόσθετες ζώνες Sandbox/BLUE (Business, Lesuire, Ultimate Experience), πάνω από το Phuket και το Surat Thani, είναι από την 1η Νοεμβρίου:

-Μπανγκόκ, Samut Prakan (μόνο περιοχή αεροδρομίου Suvarnabhumi), Krabi, Phang Nga, Prachuap Khiri Khan (μόνο Hua Hin και Nong Kae), Phetchaburi (μόνο Cha-am), Chonburi (Pattaya, Banglamung, Na Jomtien, Bang Saray, Koh Si Chang, Si Racha μόνο), Ranong (μόνο Koh Phayam), Chiang Mai (Mueang, Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao μόνο), Loe (μόνο Chiang Khan), Buriram (μόνο Mueang), Nong Khai (Mueang, Si Chiang Mai, Tha Bo, Sangkhom μόνο), Udon Thani (Mueang, Na Yung, Nong Han, Prajak Silpa, Komphawapi, Ban Dong μόνο), Rayong (μόνο Koh Samet), Trat (μόνο Koh Chang)

Αναμένουμε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον και το CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) ανακοίνωσε ότι θα καλύψει ορισμένες από τις λεπτές λεπτομέρειες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου γύρω από το μεσημέρι. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και παρόλο που ορισμένες λεπτομέρειες εμφανίζονται πλέον «τελικές», υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν και πολλά μικρά σημεία (όπως πολιτικές για παιδιά) πρέπει να γίνουν ακόμα ξεκάθαρα.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για τις επίσημες, τελικές, λεπτομέρειες καθώς θα κυκλοφορήσουν. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις καθώς τις λαμβάνουμε, ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν δημοσιευτεί όλες οι λεπτομέρειες για να το κάνετε αυτό.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται. Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λεπτομέρειες εδώ καθώς τις λαμβάνουμε.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/