PR: Η Ταϊλάνδη θα άρει την καραντίνα για τους εμβολιασμένους επισκέπτες από χώρες χαμηλού κινδύνου από τον Νοέμβριο

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

Στην αρχική φάση, η Ταϊλάνδη θα επιτρέψει σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τουλάχιστον 10 χώρες χαμηλού κινδύνου, όπως η Κίνα, η Γερμανία, η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Η λίστα θα επεκταθεί από την 1η Δεκεμβρίου και θα ενισχυθεί περαιτέρω σε μια πολύ εκτενή λίστα από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι επισκέπτες από τις εγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να δείξουν ότι δεν έχουν COVID-XNUMX τη στιγμή του ταξιδιού τους με τεστ RT-PCR που θα πραγματοποιηθεί πριν φύγουν από τη χώρα τους και να κάνουν ένα τεστ στην Ταϊλάνδη, μετά το οποίο θα είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στην Ταϊλάνδη με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κάνει κάθε Ταϊλανδός πολίτης, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι επισκέπτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, φυσικά, θα είναι ακόμα πολύ ευπρόσδεκτοι, αλλά με καραντίνα και άλλες απαιτήσεις.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια, καθώς και η λειτουργία χώρων διασκέδασης υπό τις κατάλληλες υγειονομικές προφυλάξεις, θα επιτρέπεται από την 1η Δεκεμβρίου. (Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι αυτή η γλώσσα διαφέρει ελαφρώς από άλλες γλώσσες που φαινόταν να υποδηλώνουν ότι θα «εξεταζόταν» μέχρι την 1η Δεκεμβρίου)

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού.

Εθνική Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

“Η ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΘΑ ΥΠΟΔΕΞΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”

Δευτέρα 11 2021 Οκτώβριο

Συμπολίτες, αδέρφια και αδερφές μου:

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ζήσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε καιρό ειρήνης που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα μας στην ιστορία της, που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, και μια που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και καμία χώρα στον κόσμο άθικτο.

Ήταν επίσης μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες στη ζωή μου: να παίρνω αποφάσεις που εξισορροπούν τη διάσωση ζωών με τη διάσωση των μέσων διαβίωσης – μια επιλογή που δεν είναι πάντα ξεκάθαρα ξεχωριστή και όπου μπορούμε να σώσουμε ζωές, αλλά να δεσμεύσουμε αυτές τις ζωές στον αφόρητο πόνο της προσπάθειας επιβίωσης με ελάχιστο ή καθόλου εισόδημα. ή όπου μπορούμε να σώσουμε τα προς το ζην, αλλά να δεσμεύσουμε την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονές μας σε απώλεια ζωών και απώλεια της τροφής τους.

Αντιμετωπίζοντας αυτή την τρομερή επιλογή, ήταν δική μου απόφαση ότι δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε μια αργή, αναμονής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να την αφήσουμε να κερδίσει τη ζωή τόσων συμπατριωτών και γυναικών μας, όπως τελικά είδαμε να συμβαίνει σε τόσες άλλες χώρες.

Ως αποτέλεσμα, ενήργησα αποφασιστικά σύμφωνα με τις συμβουλές πολλών από τους εξαιρετικούς εμπειρογνώμονές μας στη δημόσια υγεία για να κάνουμε τη χώρα μας μία από τις πρώτες στον κόσμο που κινείται γρήγορα με lockdown και αυστηρούς κανονισμούς.

Με τη συνεργασία όλων των τομέων της κοινωνίας και με όλους να ενώνουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση μαζί, ήμασταν από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον κόσμο στο να σώσουμε ζωές.

Αλλά προέκυψε από πολύ μεγάλες θυσίες χαμένων μέσων διαβίωσης, χαμένων αποταμιεύσεων και κατεστραμμένων επιχειρήσεων – αυτό που όλοι έχουμε εγκαταλείψει για να ζήσουν οι μητέρες, οι πατέρες, οι αδελφές, τα αδέρφια, τα παιδιά, οι φίλοι και οι γείτονές μας σήμερα.

Η απειλή μεγάλης κλίμακας, θανατηφόρου εξάπλωσης του ιού στην Ταϊλάνδη μειώνεται τώρα, παρόλο που ο κίνδυνος αναζωπύρωσης υπάρχει πάντα, και παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στις ικανότητες του νοσοκομείου και του ιατρικού προσωπικού μας.

Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και να ζήσουμε μαζί του όπως με άλλες ενδημικές λοιμώξεις και ασθένειες, όπως μάθαμε να ζούμε με άλλες ασθένειες με θεραπείες και εμβολιασμούς.

Σήμερα, θα ήθελα να ανακοινώσω το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα για την αποφασιστική έναρξη της διαδικασίας προσπάθειας αποκατάστασης των μέσων διαβίωσής μας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένες από τις πιο σημαντικές χώρες τουριστικής προέλευσης της Ταϊλάνδης άρχισαν να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες τους – χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που επιτρέπουν πλέον άνετα ταξίδια στη χώρα μας, καθώς και χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία που έχουν αρχίσει να να διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες τους που επισκέπτονται άλλες χώρες.

Με αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να δράσουμε γρήγορα, αλλά και πάλι προσεκτικά, και να μην χάσουμε την ευκαιρία να δελεάσουμε μερικούς από τους ταξιδιώτες της περιόδου διακοπών του τέλους και της Πρωτοχρονιάς κατά τους επόμενους μήνες για να στηρίξουμε τα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων που κερδίζουν τα προς το ζην από τον τουρισμό μας. , τους τομείς ταξιδιών και ψυχαγωγίας καθώς και πολλούς άλλους συναφείς τομείς.

Ως εκ τούτου, έχω δώσει εντολή στην CCSA και στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να εξετάσουν επειγόντως το ενδεχόμενο εντός αυτής της εβδομάδας να επιτρέψουν, από την 1η Νοεμβρίου, σε διεθνείς επισκέπτες να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη χωρίς καμία απαίτηση για καραντίνα, εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και φτάσουν αεροπορικώς από χαμηλή χώρες κινδύνου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι επισκέπτες είναι να δείξουν ότι είναι απαλλαγμένοι από COVID-XNUMX την ώρα του ταξιδιού τους με τεστ RT-PCR που πραγματοποιήθηκε πριν φύγουν από τη χώρα τους και να κάνουν ένα τεστ στην Ταϊλάνδη, μετά από το οποίο θα είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν γύρω από την Ταϊλάνδη με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κάνει κάθε Ταϊλανδός πολίτης.

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με τουλάχιστον 10 χώρες στη λίστα μας χαμηλού κινδύνου και χωρίς καραντίνα, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σιγκαπούρης, της Γερμανίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και να διευρύνει αυτόν τον κατάλογο έως την 1η Δεκεμβρίου και, έως την 1η Ιανουαρίου, να μεταβεί σε έναν πολύ εκτενή κατάλογο.

Οι επισκέπτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, φυσικά, θα είναι ακόμα πολύ ευπρόσδεκτοι, αλλά με καραντίνα και άλλες απαιτήσεις.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα εξετάσουμε επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε εστιατόρια καθώς και η λειτουργία χώρων διασκέδασης υπό τις κατάλληλες προφυλάξεις υγείας να υποστηρίξει την αναζωογόνηση των τομέων του τουρισμού και της αναψυχής, ειδικά όσο πλησιάζουμε στην περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ξέρω ότι αυτή η απόφαση ενέχει κάποιους κινδύνους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε μια προσωρινή αύξηση στα σοβαρά κρούσματα καθώς χαλαρώνουμε αυτούς τους περιορισμούς. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά και να δούμε πώς να συγκρατήσουμε και να ζήσουμε με αυτήν την κατάσταση γιατί δεν νομίζω ότι τα πολλά εκατομμύρια που εξαρτώνται από το εισόδημα που δημιουργείται από τον τομέα των ταξιδιών, της αναψυχής και της ψυχαγωγίας μπορούν ενδεχομένως να αντέξουν το καταστροφικό πλήγμα μια δεύτερη χαμένη περίοδος διακοπών του νέου έτους.

Αν, όμως, τους επόμενους μήνες, δούμε μια απροσδόκητη εμφάνιση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης νέας παραλλαγής του ιού, τότε, φυσικά, πρέπει επίσης να ενεργήσουμε ανάλογα και αναλογικά όταν βλέπουμε την απειλή. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιός έχει εκπλήξει τον κόσμο πολλές φορές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το κάνει ξανά.

Στα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχα θέσει στόχο 120 ημερών για είσοδο χωρίς καραντίνα στην Ταϊλάνδη και για επιτάχυνση των εμβολιασμών μας.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να αναγνωρίσω τα εξαιρετικά επιτεύγματα των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, άλλων αξιωματούχων και όλων των πολιτών για την απάντησή τους στην έκκλησή μου τον Ιούνιο.

  • Μετά την υιοθέτηση του στόχου των 120 ημερών, έγιναν εξαιρετικές προσπάθειες για να αυξήσουμε την προσφορά μας σε εμβόλια και να ανταγωνιστούμε πολλές άλλες χώρες για να λάβουμε παραδόσεις. Και είχαν μεγάλη επιτυχία. Οι παραδόσεις εμβολίων μας τριπλασιάστηκαν, από περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο σε σχεδόν 12 εκατομμύρια τον Ιούλιο… στη συνέχεια σε σχεδόν 14 εκατομμύρια τον Αύγουστο, και τώρα θα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια το μήνα μέχρι το τέλος του έτους, συνολικά πάνω από 170 εκατομμύρια δόσεις , πολύ μπροστά από τους στόχους που είχα θέσει.
  • Ομοίως, το προσωπικό της δημόσιας υγείας μας εργάστηκε ακούραστα για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς για να υποστηρίξει τον στόχο των 120 ημερών και το κοινό έδωσε μεγάλη συνεργασία για να εγγραφεί για εμβολιασμούς παρά τις ενοχλήσεις που μπορεί να προκλήθηκαν από τον προγραμματισμό. Ως αποτέλεσμα, οι ημερήσιοι εμβολιασμοί μας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περίπου 80,000 δόσεις την ημέρα τον Μάιο, αυξήθηκαν αμέσως. Ένα μήνα μετά τον καθορισμό του στόχου μας, η ομάδα δημόσιας υγείας μας τριπλασίασε τον αριθμό των βολών που χορηγούνταν την ημέρα και συνέχισε να αυξάνει αυτόν τον αριθμό έως ότου η Ταϊλάνδη έγινε μεταξύ των δέκα πιο γρήγορων χωρών στον κόσμο για τη χορήγηση βολών! Επί του παρόντος, συχνά κάνουν περισσότερες από 700,000 λήψεις την ημέρα, και μερικές φορές ξεπερνούν ακόμη και το ένα εκατομμύριο λήψεις την ημέρα.

Λίγο μετά την ομιλία μου στο έθνος στα μέσα Ιουνίου, θέτοντας τον στόχο μας για είσοδο χωρίς καραντίνα στην Ταϊλάνδη σε 120 ημέρες, ο κόσμος χτυπήθηκε από την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Delta. Τα κρούσματα παγκοσμίως αυξήθηκαν και κορυφώθηκαν τον Αύγουστο, όπως ακριβώς συνέβη στην Ταϊλάνδη, και λίγοι πίστευαν ότι θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί οποιαδήποτε είσοδος χωρίς καραντίνα στην Ταϊλάνδη φέτος.

Το γεγονός ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την είσοδο χωρίς καραντίνα τον Νοέμβριο, και παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες εξακολουθούν να προσπαθούν να περιορίσουν τις λοιμώξεις από την παραλλαγή Delta με περιορισμούς στα ταξίδια των πολιτών τους, αποτελεί μεγάλο φόρο τιμής στην ενότητα του σκοπού και αποφασιστική απάντηση στην έκκλησή μου από το κοινό υπηρεσίες υγείας, από πολλές άλλες κρατικές υπηρεσίες, από τον ιδιωτικό τομέα και από τη συνεργασία των πολιτών σε όλα τα θέματα.

Το έθνος μας έχει επιτύχει ένα εξαιρετικό κατόρθωμα τους τελευταίους μήνες που μπορούμε όλοι να είμαστε πολύ περήφανοι για την τεράστια συμβολή όλων σε αυτά τα επιτεύγματα. Αυτά τα επιτεύγματα, σε συνδυασμό με τη σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών άλλων χωρών, μας δίνουν τώρα τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εισόδου χωρίς καραντίνα στην Ταϊλάνδη.

Σας ευχαριστώ.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/