Η πλειοψηφία διαφωνεί με το σχέδιο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να ανοίξει ξανά για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα, που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Suan Dusit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Ταϊλάνδης δεν συμφωνεί με το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα από την 1η Νοεμβρίου, καθώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη χώρα να υποδεχτεί ξένους τουρίστες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που ονομάζεται η «Suan Dusit Poll» που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Suan Dusit.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από τις 11 – 14 Οκτωβρίου με συνολικά 1,329 άτομα σε όλη τη χώρα σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Prayut Chan-O-Cha να ανοίξει ξανά τη χώρα και Καλωσορίστε πλήρως εμβολιασμένους αλλοδαπούς χωρίς υποχρεωτική καραντίνα από την 1η Νοεμβρίου και μετά. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Suan Dusit, όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία προέρχονταν από όλη τη χώρα και από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σύμφωνα με τις αναφορές που παρουσιάζονται παραπάνω, όταν ρωτήθηκε αν ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή για τη χώρα να υποδεχθεί τουρίστες χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, η πλειοψηφία, που ευθύνεται για το 60.10 τοις εκατό, είπε «όχι» ενώ το άλλο 39.90 τοις εκατό είπε «ναι».

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τους «παράγοντες» που θα βοηθούσαν δυνητικά να προχωρήσει το σχέδιο επαναλειτουργίας της χώρας όπως είχε προγραμματιστεί, το 74.78 τοις εκατό συμφώνησαν στον εμβολιασμό με αποτελεσματικά εμβόλια άνω του 70 τοις εκατό του πληθυσμού. 69.04 τοις εκατό σχετικά με την ικανότητα ελέγχου της πανδημίας. 68.31 τοις εκατό σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και του ιατρικού προσωπικού. 66.03 τοις εκατό σε υποχρεωτικές προληπτικές προσεγγίσεις και δοκιμές ατόμων πριν εισέλθουν σε χώρους. και 65.00 τοις εκατό για την οικοδόμηση τουριστικής εμπιστοσύνης όσον αφορά την ασφάλεια σε τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως αεροδρόμια, δημόσια μέσα μεταφοράς, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Όταν αναφέρθηκαν οι «προϋποθέσεις» για την επαναλειτουργία, το 71.60 τοις εκατό είπε ότι οι άνθρωποι στην Ταϊλάνδη δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως. Το 70.45 τοις εκατό είπε ότι η πιθανότητα να εξαπλωθεί περαιτέρω η ασθένεια σε ολόκληρη τη χώρα μπορεί να εμφανιστεί. Το 66.11% είπε ότι υπάρχει πιθανότητα ο ιός να μεταδοθεί από εισερχόμενους τουρίστες. Το 61.05 τοις εκατό είπε ότι είχε ανησυχίες για τους ξένους που φέρνουν νέες παραλλαγές του Covid-19. και το 55.92 τοις εκατό είπε ότι υπήρχε έλλειψη αντικειμενικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της νόσου.

Όταν αναφέρθηκαν τα «πλεονεκτήματα» της επαναλειτουργίας, το 77.29 τοις εκατό ανέφερε την αναβίωση της εγχώριας οικονομίας. Το 74.74 τοις εκατό ανέφερε ότι οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερες δουλειές και θα κέρδιζαν χρήματα για τις οικογένειές τους. Το 68.07 τοις εκατό ανέφερε τη θετική δημιουργία εισοδήματος από τουριστικές περιοχές στη χώρα. Το 64.17 τοις εκατό ανέφερε την αναβίωση των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό και των κατεστραμμένων τομέων όπως η ψυχαγωγία και η φιλοξενία, και το 57.80 τοις εκατό ανέφερε την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες.

Αντίθετα, όταν αναφέρθηκαν τα «μειονεκτήματα» της επαναλειτουργίας, το 83.43 τοις εκατό είπε ότι τα καθημερινά ποσοστά μόλυνσης από τον Covid-19 ενδέχεται να αυξηθούν ξανά. Το 74.60 τοις εκατό είπε ότι η επαναλειτουργία μπορεί να οδηγήσει στην πιθανότητα ενός ακόμη lockdown στη χώρα και να αναγκάσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους να μείνουν ξανά χωρίς δουλειά. Το 59.55 τοις εκατό είπε ότι ενδέχεται να επηρεαστεί η ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και του ιατρικού προσωπικού. Το 54.85 ​​τοις εκατό είπε ότι οι περιπτώσεις παράνομης διέλευσης των συνόρων μπορεί να αυξηθούν καθώς οι άνθρωποι συρρέουν στην Ταϊλάνδη για δουλειά και το 48.19 τοις εκατό είπε ότι η καθημερινή ζωή των ανθρώπων μπορεί να επηρεαστεί από την επιστροφή πολλών αλλοδαπών στη χώρα.

Τέλος, όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με το σχέδιο επαναλειτουργίας που είχε προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου, Το 59.86 τοις εκατό, η πλειοψηφία, είπε «όχι» και το 40.14 τοις εκατό είπε «ναι».

Η Suan Dusit ρώτησε επίσης το υπόβαθρο των ανθρώπων και παρόλο που δεν αποκάλυψε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, δήλωσαν ότι σχεδόν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στους κλάδους των επιχειρήσεων, του τουρισμού, της φιλοξενίας και παρόμοιων βιομηχανιών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση υποστήριξαν καθολικά την επαναλειτουργία. Όσοι δεν ανήκουν στον κλάδο ή δεν επηρεάζονται οικονομικά από τον τουρισμό δεν ήταν τόσο θετικοί.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.