Ξεκίνησε η τρίτη δόση ενισχυτών εμβολίου Covid-19 για τους κατοίκους του Koh Larn, το νησί θα γίνει «ΜΠΛΕ» ζώνη για τους τουρίστες

Πατάγια -

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι στο Koh Larn, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Πατάγια, λαμβάνουν επίσημα τώρα ένα τρίτο εμβόλιο Covid-19 ως αναμνηστικό, με ισχύ από σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2021. Το νησί στοχοποιείται από αξιωματούχους του Chonburi για να είναι αυτό που αποκαλούν «ΜΠΛΕ Χωριό για τουρίστες» με μηδενικό Covid-19.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο αυτής της ιστορίας εδώ:

Το BLUE σημαίνει Business, Leisure και Ultimate Experience, σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης, και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να καθησυχάσει τους ξένους και εγχώριους τουρίστες ως προς την ασφάλεια των περιοχών που είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya Sonthaya Khunplume είπε στους δημοσιογράφους του The Pattaya News νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα: «Η πρώτη μας προτεραιότητα για το ενισχυτικό πρόγραμμα είναι οι άνθρωποι στο Koh Larn που έχουν ήδη πάρει την πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου Sinovac από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και θα λάβουν τώρα μια τρίτη δόση του εμβολίου AstraZeneca».

Μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό μας άρθρο σχετικά με αυτήν την καμπάνια παρακάτω.

Μερικοί κάτοικοι του Koh Larn θα λάβουν ένα τρίτο εμβόλιο Covid-19 ως αναμνηστικό πριν από το προγραμματισμένο «άνοιγμα» του Νοεμβρίου

Σήμερα το πρωί, (5 Οκτωβρίουth), ο δήμαρχος Sonthaya και η ομάδα του επισκέφτηκαν το Koh Larn στην περιοχή εμβολιασμού για την επίσημη εκστρατεία έναρξης του ενισχυτικού προγράμματος.

Ο δήμαρχος Sonthaya είπε στο The Pattaya News, «Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας συνέχισε να στέλνει εμβόλια Covid-19 στην Πατάγια. Προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους κατοίκους όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι για μια προγραμματισμένη 1η Νοεμβρίουst άνοιγμα σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες».

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN κάλυψαν την πρόταση, η οποία ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα πραγματοποιηθεί, αλλά προχωρά, πολλές φορές πρόσφατα. Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πρόταση να ανοίξει η Pattaya σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες χωρίς αυστηρή καραντίνα διαμονής στο δωμάτιο εδώ.

«Το Koh Larn είναι επίσης ένα μοντέλο για το έργο μας «ΜΠΛΕ Χωριό» που έχει σχεδιαστεί για να έχει μηδενικά κρούσματα Covid-19 και να κάνει τους τουρίστες να αισθάνονται σίγουροι για την ασφάλειά τους. Υπάρχουν 980 άτομα στο Koh Larn που έχουν εγγραφεί στο παρελθόν για να λάβουν ένα τρίτο ενισχυτικό εμβόλιο Covid-19. Το νησί έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 2,500 κατοίκους, αν και ορισμένα είναι παιδιά και δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλιο Covid-19. Εστιάζουμε κυρίως στους πρώτους που υιοθέτησαν ένα εμβόλιο Covid-19 και στους ηλικιωμένους και ευάλωτους για το τρίτο αναμνηστικό». Ο Δήμαρχος δήλωσε στον τοπικό Τύπο.

«Για σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, που ήταν η πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού, 782 άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ άλλα 444 περιμένουν να κάνουν εμβόλιο σήμερα, πολλοί από αυτούς που δεν είχαν εγγραφεί αρχικά αλλά αποφάσισαν να λάβουν επίσης αναμνηστικό εμβόλιο αφού μίλησαν με υγειονομικούς υπαλλήλους και απάντησαν σε οποιεσδήποτε αμφιβολίες». πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Συνολικά τώρα, το Koh Larn είναι 100% εμβολιασμένο με τουλάχιστον διπλές δόσεις για όσους είναι επιλέξιμοι. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να δώσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού μια αναμνηστική βολή πριν από τον Νοέμβριο και να συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τις αντιρρήσεις και να καθησυχάζουμε τον πληθυσμό ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά». κατέληξε ο Δήμαρχος.

Το Koh Larn ήταν πιο απασχολημένο κάθε Σαββατοκύριακο, σημειώνει το TPN media, με εγχώριους τουρίστες και πριν από τον Covid-19, θα υποδεχόταν κατά μέσο όρο πάνω από 10,000 τουρίστες την ημέρα, πολλοί από αυτούς ξένους. Εάν ο Νοέμβριος είναι πραγματικά πράσινος για τους ξένους εμβολιασμένους τουρίστες να μείνουν στην Πατάγια χωρίς καραντίνα, το Koh Larn αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό μέρος του προγράμματος, με πολλά θέρετρα στο νησί να έχουν ήδη ή να σχεδιάζουν να είναι ξενοδοχείο SHA+ και να επιτρέπουν σε ξένους επισκέπτες να μείνουν.

Το SHA+, ή Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας, σημαίνει ότι η επιχείρηση πληροί τις απαιτήσεις υγείας από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και ότι το 100% του προσωπικού είναι εμβολιασμένο. Μια επιχείρηση δεν μπορεί να λάβει την πιστοποίηση χωρίς την απαίτηση εμβολίου, γι' αυτό και πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν «ωθήσει» το προσωπικό τους να εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε επίσης ότι όσοι εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία στην ίδια την Πατάγια, καθώς και οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι, πιθανότατα θα έχουν την ευκαιρία για ενισχυτική βολή στο εγγύς μέλλον, ειδικά όσοι είχαν κάνει μόνο το Sinovac στο παρελθόν.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.