Χιλιάδες εγχώριοι τουρίστες επισκέπτονται το Koh Larn και την Pattaya για ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Πατάγια -

Χιλιάδες εγχώριοι τουρίστες έχουν συρρέει στην Pattaya και στο Koh Larn στο Chonburi για να περάσουν τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου Σαββατοκύριακου, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου μετά την επίσημη έγκριση της Ημέρας Mahidol.

Χθες (24 Σεπτεμβρίου) ήταν η Ημέρα Μαχιντόλ, την οποία το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης είχε εγκρίνει ως ειδική αργία την Παρασκευή.

Όλα τα κυβερνητικά γραφεία, ιδίως συμπεριλαμβανομένου του Μεταναστευτικού, ήταν κλειστά για την ημέρα. Ωστόσο, ΔΕΝ ήταν στεγνή μέρα, οπότε επιτρέπονταν οι πωλήσεις αλκοόλ. (Αν και, δυστυχώς, τα μπαρ εξακολουθούν να είναι νόμιμα κλειστά σε όλη τη χώρα στην Πατάγια και την Ταϊλάνδη, επομένως επιτρέπονταν μόνο αγορές από ένα κατάστημα και μεταφορά στο σπίτι.) Μερικές περισσότερες πληροφορίες για τις διακοπές παρατίθενται παρακάτω.

Η Ημέρα Mahidol είναι αύριο, 24 Σεπτεμβρίου - όλα τα κυβερνητικά γραφεία της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένης της Μετανάστευσης, θα είναι κλειστά

Πολλοί εγχώριοι ξένοι και ταϊλανδοί τουρίστες, κυρίως από την Μπανγκόκ, εθεάθησαν να συγκεντρώνονται για ένα πλοίο στο νησί προορισμού Koh Larn στην προβλήτα Bali Hai, στην πόλη Pattaya μέχρι στιγμής αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της προβλήτας Μπαλί Χάι με το τμήμα ναυτιλίας, από χθες έχουν επισκεφθεί την προβλήτα Μπαλί Χάι και το Κο Λαρν περίπου 5,000 έως 7,000 τουρίστες. Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο νησί και η περιοχή από τη χαλάρωση των περιορισμών Covid-19 νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Η χαλάρωση των περιορισμών περιελάμβανε και την επαναλειτουργία του νησιού σε τουρίστες και επισκέπτες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Οι αρχές της προβλήτας του Μπαλί Χάι διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες έχουν ακολουθήσει μετρήσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου θερμοκρασίας και της επίδειξης των ταυτοτήτων ή των διαβατηρίων τους πριν επισκεφτούν το νησί. Οι επιβάτες στα σκάφη πρέπει να φορούν σωσίβια και μάσκες για την προστασία τους.

Όσον αφορά την υπόλοιπη πόλη, η Pattaya έχει δει μια σημαντική αύξηση επισκεπτών συνολικά μέχρι στιγμής αυτό το Σαββατοκύριακο με βάση τις παρατηρήσεις των ρεπόρτερ του TPN. Ειδικότερα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Terminal 21 και το Central Festival έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στην κίνηση των πεζών, ενώ εστιατόρια δημοφιλή στους Ταϊλανδούς τουρίστες, όπως θαλασσινά, ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου και σούσι έχουν δει μεγάλες ουρές και γεμάτα τραπέζια σε όλα τα εμπορικά κέντρα.

Στο Pratumnak, δημοφιλή εστιατόρια «φιλικά προς το Instagram», όπως το 3 Mermaids και το The Chocolate Factory είδαν αυτοκίνητα να σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου για μεγάλες αποστάσεις και ουρές για να μπουν στους χώρους καθώς εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να επισκεφτούν αυτά τα μέρη πολύ δημοφιλή στους επισκέπτες για γραφική θέα και φαγητό. Το αλκοόλ, ωστόσο, παραμένει εκτός ορίων στα εστιατόρια νομίμως και επίσημα.

Οι τοπικές παραλίες όπως το Jomtien και η Pattaya έχουν επίσης αυξηθεί στους επισκέπτες, αν και από την ώρα του Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου, τα χαμηλά σύννεφα έχουν μειώσει κάπως το επίπεδο των παραλιών σε σύγκριση με την Παρασκευή. Θαλασσινά και εστιατόρια «Mookata» (ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου) σε όλη την πόλη έχουν επίσης δει πολλά πλήθη και πολλούς επισκέπτες εκτός πόλης, ειδικά στο Na Jomtien κατά μήκος της παραλίας Jomtien. Τοπικά τουριστικά αξιοθέατα όπως οι κήποι Nong Nooch και ο ανοιχτός ζωολογικός κήπος Khao Kheow ανέφεραν επίσης σταθερά επίπεδα επισκεπτών αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής στους δημοσιογράφους του TPN. Σχεδόν όλοι ήταν εγχώριοι Ταϊλανδοί τουρίστες από την Μπανγκόκ.

Αυτά είναι καλά νέα για πολλούς επιχειρηματίες στην Πατάγια που ελπίζουν να ανακτήσουν την επιχείρησή τους τους επόμενους αρκετούς μήνες με βάση τον εγχώριο ταϊλανδικό τουρισμό. Ο διεθνής τουρισμός, δυστυχώς, παραμένει περιορισμένος και περιλαμβάνει κυρίως καραντίνες ή περιορισμένες περιοχές στο Πουκέτ. Η Pattaya έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Πουκέτ στο μέλλον, ωστόσο, αυτή η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη και θα συζητηθεί περαιτέρω από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) στη Μπανγκόκ τη Δευτέρα.

Επιπλέον, η Πατάγια παραμένει υπό νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και οι χώροι ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης, όπως μπαρ και κλαμπ, παραμένουν κλειστοί με κυβερνητική εντολή. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να εμπόδισε πολλούς εγχώριους Ταϊλανδούς τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Pattaya ελπίζει να συνεχίσει να προσελκύει εγχώριους Ταϊλανδούς τουρίστες τους επόμενους αρκετούς μήνες και, εν αναμονή της έγκρισης από την CCSA, έχει ήδη προγραμματίσει πολλαπλές εκδηλώσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές τις εκδηλώσεις εδώ.

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.