Εβδομάδα Ταϊλάνδης υπό εξέταση: Οι δημιουργοί περιεχομένου Onlyfans ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νομικές κατηγορίες, εγκρίθηκε το προσχέδιο του νόμου για τον έλεγχο ασθενειών, μείωση της περιόδου καραντίνας σε 7 ημέρες που θα προταθεί και πολλά άλλα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, 19 έως 25 Σεπτεμβρίου, με κάποιο σχόλιο. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

1. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί ότι η χρήση του Onlyfans για τη δημιουργία περιεχομένου με γυμνό ή πορνογραφία είναι παράνομη, μπορεί να επιφέρει χρόνια φυλάκιση και τεράστια πρόστιμα

Η προειδοποίηση ακολούθησε την κλήση ενός γνωστού λογαριασμού των Onlyfans γνωστού ως «Kai Nao» από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία είπε βασικά ότι η δημιουργία πορνογραφικού περιεχομένου σε Onlyfans και παρόμοιες υπηρεσίες ενώ εδρεύει στην Ταϊλάνδη είναι παράνομη και παραβιάζει τον νόμο περί εγκλημάτων υπολογιστών και το άρθρο 287 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την κατοχή πορνογραφίας. Η προειδοποίηση και η κλήση του σταρ του Onlyfans προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει νομικά μέτρα εναντίον εκείνων άνω των 18 ετών που αποφάσισαν πώς να παρουσιαστούν.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί ότι η χρήση του Onlyfans για τη δημιουργία περιεχομένου με γυμνό ή πορνογραφία είναι παράνομη, μπορεί να επιφέρει χρόνια φυλάκιση και τεράστια πρόστιμα

2. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εγκρίνει το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των ασθενειών, διάταγμα έκτακτης ανάγκης που θα «αξιολογηθεί περαιτέρω»

Διευκρίνιση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, αφού το τέλος της παράτασης του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης στα τέλη Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα την αυτόματη διάλυση του CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration). Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τέτοιες ανακοινώσεις παρεξηγήθηκαν καθώς δεν συμφώνησαν ακόμη να τερματίσουν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και το CCSA, αλλά ενέκρινε μόνο ένα τροποποιημένο σχέδιο του νόμου για τον έλεγχο των ασθενειών. Η τροποποίηση θα επέτρεπε ουσιαστικά στην κυβέρνηση να αντικαταστήσει τους νόμους περί Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης, αλλά αυτό πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω από την CCSA και το Υπουργικό Συμβούλιο και ενδέχεται να μην συμβεί σύντομα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εγκρίνει το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των ασθενειών, διάταγμα έκτακτης ανάγκης που θα «αξιολογηθεί περαιτέρω»

3. Η Ταϊλανδική FDA απορρίπτει ενέσεις εμβολίου Sinopharm Covid-19 σε παιδιά άνω των 3 ετών

Ο FDA της Ταϊλάνδης αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του διανομέα της Sinopharm να επεκτείνει τη νόμιμη ηλικιακή ομάδα για χρήση του Sinopharm σε παιδιά άνω των 3 ετών, με το σκεπτικό ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη ασθενειών στην ηλικία ομάδα 3-17 ετών. Ωστόσο, θα επανεξέταζαν το θέμα εάν η εταιρεία παρείχε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που ελήφθησαν από την επείγουσα χρήση σε παιδιά σε άλλες χώρες.

Η Ταϊλανδική FDA απορρίπτει ενέσεις εμβολίου Sinopharm Covid-19 σε παιδιά άνω των 3 ετών

4. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης προτείνει μείωση της περιόδου καραντίνας σε 7 ημέρες για τους εμβολιασμένους επισκέπτες

Η μείωση των ημερών καραντίνας για όσους εισέρχονται στην Ταϊλάνδη από ξηρά, θαλάσσια, αεροπορικά, θα εφαρμοστεί στα ίδια πρότυπα ανεξαρτήτως εθνικότητας, σύμφωνα με την πρόταση για τη Δημόσια Υγεία. Η πρόταση μείωσης της καραντίνας μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε 7-10-14 ημέρες, ανάλογα με τις επιμέρους συνθήκες εμβολιασμού. Πλήρεις λεπτομέρειες της πρότασης, η οποία θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση της CCSA αυτή τη Δευτέρα, μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω άρθρο.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης προτείνει μείωση της περιόδου καραντίνας σε 7 ημέρες για τους εμβολιασμένους επισκέπτες

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Psst….θέλετε να δείτε περισσότερα; Δείτε το TikTok εδώ

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.