Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί ότι η χρήση του Onlyfans για τη δημιουργία περιεχομένου με γυμνό ή πορνογραφία είναι παράνομη, μπορεί να επιφέρει χρόνια φυλάκιση και τεράστια πρόστιμα

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

  Η αστυνομία της Ταϊλάνδης κυκλοφόρησε μια θλιβερή προειδοποίηση σήμερα το απόγευμα, λέγοντας στους δημιουργούς περιεχομένου στο Onlyfans ότι εάν βρεθούν στη χώρα και δημοσιεύσουν αυτό που η νομοθεσία της Ταϊλάνδης θεωρεί «άσεμνο» περιεχόμενο ή πορνογραφία, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα και ακόμη και να πάνε στη φυλακή για χρόνια αν κριθεί ένοχος.

Αυτό ακολουθεί μια κατάσταση στην οποία οι Onlyfans «πρωταγωνιστούν» Kai Nao (Rotten Egg, στα Ταϊλανδέζικα) κλήθηκε από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης το Σαββατοκύριακο για να έρθει σε συζήτηση μετά από φερόμενη δημιουργία πορνογραφικών κλιπ μέσω της υπηρεσίας και παρότρυνση άλλων να συμμετάσχουν στην υπηρεσία να βγάλουν λεφτά.

Ο Κάι Νάο φέρεται να παραδέχτηκε τις κατηγορίες, οι οποίες η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης δήλωσε επίσης ότι αποτελούν παραβίαση της πράξης για τα εγκλήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και των νόμων που πείθουν άλλους να συμμετάσχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα που κρίνεται ακατάλληλη. Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποίησε επίσης ότι ερευνούσε άλλους δημιουργούς του Thai Onlyfans.

Σήμερα, μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Siriwat Deepor είχε μια ωμή δήλωση για δημιουργούς στο Onlyfans και παρόμοιες υπηρεσίες που δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη - είναι παράνομο.

Σύμφωνα με τη Siriwat, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, η χρήση αυτών των υπηρεσιών για τη δημιουργία αυτού που ο νόμος θεωρεί αισχρότητα αντίκειται στο νόμο. Επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

1. Για σκοπούς εμπορίας, εισαγωγής, παραγωγής, διανομής πορνογραφίας υπόκειται σε φυλάκιση για μια περίοδο που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή με πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα 60,000 μπατ ή και στα δύο σύμφωνα με το άρθρο 287 του Ποινικού Κώδικα 

2. Για την τοποθέτηση σε ένα σύστημα υπολογιστή όπου οποιαδήποτε δεδομένα υπολογιστή περιλαμβάνουν πρόστυχη εμφάνιση/αισχρότητα/πορνογραφία και δεδομένα υπολογιστών στα οποία το ευρύ κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σύμφωνα με το Άρθρο 14 (4) του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών, υπόκειται σε φυλάκιση όχι μεγαλύτερη από 5 χρόνια ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα 100,000 μπατ ή και στα δύο.

3. Η «κατοχή» πορνογραφίας στην οποία ένα άτομο πορνογραφίας είναι 18 ετών ή μεγαλύτερο είναι δεν θεωρείται παράνομο, αν και όπως σημειώθηκε παραπάνω η δημιουργία του και η δημιουργία εσόδων από αυτό είναι στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, όσοι έχουν στην κατοχή τους παιδική πορνογραφία (άτομα σε πορνογραφία κάτω των 18 ετών) υπόκειται σε φυλάκιση έως 5 ετών ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα 100,000 μπατ ή και στα δύο. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, άρθρο 287/1

Η Siriwat προειδοποίησε τους χρήστες ότι η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης και το τμήμα εγκλημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών ερευνούσαν άλλους σημαντικούς δημιουργούς του Onlyfans και προέτρεψε το κοινό να ακολουθήσει τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Η Siriwat έλαβε ακόμη και μια ηθικολογική στάση, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι κάθε περιεχόμενο που δημιουργείται θα είναι πάντα εκεί έξω για το υπόλοιπο της ζωής του και θα είναι δύσκολο να ξεφύγει από αυτό στο μέλλον. Κάλεσε επίσης όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες με πληροφορίες για άτομα που παραβιάζουν τους νόμους που αναφέρονται παραπάνω να καλέσουν τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης στο 199 ή στο 1599 όλο το 24ωρο.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν την αντίδραση στο διαδίκτυο από ταϊλανδούς σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σχεδόν καθολικά αρνητικό, με πολλούς να δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει κανένα είδος δράσης ή επιβολής εναντίον νομίμων ενηλίκων που λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης. Πολλοί επέπληξαν επίσης την αστυνομία της Ταϊλάνδης για την καταστολή αυτής της πιθανής πηγής εσόδων για ανθρώπους που αγωνίζονται να βγάλουν τα προς το ζην, όταν ο Covid-19 έχει καταστρέψει την όχι και τόσο μυστική βιομηχανία red light και μπαρ της Ταϊλάνδης, αφήνοντας τη βιομηχανία νυχτερινής διασκέδασης κλειστή για έξι μήνες.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η Ταϊλάνδη έχει λάβει σκληρή στάση κατά της πορνογραφίας γενικά τον περασμένο χρόνο, μπλοκάροντας το Pornhub και δεκάδες άλλους δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες τον Μάρτιο, παρά τις διαμαρτυρίες και τη ευρεία κριτική. Επιπλέον, νωρίτερα φέτος, οι OnlyFans δήλωσαν ότι επρόκειτο να απαγορεύσουν οριστικά το περιεχόμενο για ενηλίκους, προκαλώντας μαζική αντίδραση και η εταιρεία να ανατρέψει την απόφασή της, κατηγορώντας αργότερα τη δήλωση στη χρηματοοικονομική βιομηχανία που προσπαθεί να σκληραγωγήσει την εταιρεία να απαγορεύσει το περιεχόμενο. Ανεξάρτητα από αυτό, η προσωρινή απαγόρευση άφησε πολλούς δημιουργούς αναστατωμένους, θυμωμένους και προδομένους, δημιουργώντας τις δικές τους πλατφόρμες και μετακινώντας σε διαφορετικές.

Φωτογραφία: OnlyFans

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.25 (8 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/