Γνώμη: Η Ταϊλάνδη θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει απλώς εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες με πολύ λιγότερους κανόνες

Ακολουθεί μια άποψη. Οι σκέψεις και οι δηλώσεις σε αυτό το άρθρο είναι δικές του συγγραφέα και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν εκείνες ολόκληρης της Pattaya News Company Limited.

  Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί επί του παρόντος ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ στην Ταϊλάνδη.

Είναι σχεδόν μια τέλεια καταιγίδα-καθημερινές διαμαρτυρίες, 29 περιοχές/επαρχίες υπό μερικό lockdown που έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και άφησαν περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης (και πιθανότατα πολύ, πολύ υψηλότερο αν μετράτε τον άτυπο τομέα), ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο κόσμος, συνεχής πίεση στην κυβέρνηση από πολλούς τομείς και αντικρουόμενους στόχους και πολλά άλλα.

Τούτου λεχθέντος, αντίθετα με κάποια πεποίθηση, μια αρκετά επιτυχημένη μέτρηση δεν μπορεί να αγνοηθεί και αυτή βρίσκεται στο πρόγραμμα Sandbox στο Πουκέτ, το τρέχον πρόγραμμα που επιτρέπει στους εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καραντίνα και να περιπλανηθούν στο νησί αλλά με ένα σύνολο κανόνων , γραφειοκρατία και δοκιμές. Σε αυτή τη μέτρηση αναφέρομαι είναι ο κίνδυνος που παρουσιάζουν οι αλλοδαποί εμβολιασμένοι τουρίστες όσον αφορά την ύπαρξη και τη διάδοση του Covid-19. Θα φτάσουμε σε αυτό σε μια στιγμή.

  Το πρόγραμμα Sandbox ακόμη και πρόσφατα επεκτάθηκε αρκετά αθόρυβα, επιτρέποντας σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες να ταξιδέψουν σε άλλα νησιά μετά από επτά ημέρες και δύο αρνητικά τεστ Covid-19. Αυτό δείχνει ότι οι υπάλληλοι έχουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα Sandbox, κυρίως λόγω των όσων δείχνουν τα δεδομένα μέχρι στιγμής, και πάλι, θα φτάσουμε σε αυτό στιγμιαία.

Πολλά από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το Sandbox είναι αρνητικά, και σίγουρα καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα ένιωθε έτσι. Σίγουρα δεν πρόκειται για ταξίδια της εποχής του 2019 και η ποσότητα της γραφειοκρατίας και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, καθώς και τα τεστ Covid-19, είναι αρκετά εκφοβιστικά, ειδικά για τον μέσο ταξιδιώτη. Τεράστιο μελανό σημείο ήταν η τραγική δολοφονία ξένου τουρίστα που συμμετείχε στο πρόγραμμα. Συνεχίζει να υπάρχει ένας αξιοπρεπής αριθμός τοπικών κρουσμάτων Covid-19 στο Sandbox, αν και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα είναι από ντόπιους κατοίκους ή άτομα που πήγαν στο νησί στο εσωτερικό, και όχι από τουρίστες Sandbox.

Αυτές οι περιπτώσεις οδήγησαν σε αυστηρότερους κανόνες στο νησί, συμπεριλαμβανομένης της αντιδημοφιλούς απαγόρευσης του αλκοόλ στα εστιατόρια (επίσημα, ούτως ή άλλως) και αυστηροί κανόνες εσωτερικού ταξιδιού που βασικά θέτουν εκτός ορίων το νησί για όποιον θέλει να ταξιδέψει εκεί εσωτερικά.

Λοιπόν, τι είναι αυτό για μια θετική μέτρηση που ανέφερα; Λοιπόν, σε αντίθεση με κάποια πεποίθηση, το Sandbox ΠΟΤΕ δεν προοριζόταν να φέρει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες όπως πριν από τον Covid-19. Στην πραγματικότητα, οι κανόνες ήταν τόσο αυστηροί ειδικά για να αποθαρρύνουν λεγεώνες τουριστών να επιστρέψουν. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παραμένουν επίσης κλειστά, καθώς η Ταϊλάνδη δεν φαίνεται να θέλει αυτόν τον τύπο επισκεπτών αυτήν τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι το Πουκέτ είναι πολύ πάνω από το 70% εμβολιασμένο και όλοι οι τουρίστες που εισέρχονται εμβολιασμένοι. Και ναι, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν είναι τουρίστες, αλλά είναι παλιοί ή αυτό που λέμε στην Αμερική «χιονοπουλάκια» που έρχονται για τρεις έως έξι μήνες κάθε φορά. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης Ταϊλανδοί που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Είναι εντάξει. Όλα συνεισφέρουν στην οικονομία κατά κάποιο τρόπο και εξυπηρετούν τον σκοπό της δοκιμής του κινδύνου να μπουν ξένοι εμβολιασμένοι τουρίστες χωρίς καραντίνα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα περισσότερα (φυσικά, όχι όλα) άτομα που έχουν πραγματικά συμμετάσχει στο Sandbox έχουν δώσει αρκετά θετικά σχόλια όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή τη μεγάλη ομάδα στο Facebook. Υ.Γ. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα από όσους το έχουν περάσει και όχι τυχαία αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Λοιπόν, ποιο ήταν/είναι το νόημα του Sandbox; Απλό, για να μετρηθεί ο κίνδυνος να μπουν αλλοδαποί εμβολιασμένοι τουρίστες χωρίς καραντίνα. Δεν πρόκειται να μπω σε μια συζήτηση σχετικά με τους εμβολιασμένους ή μη σε αυτό το άρθρο ή την παραλλαγή Delta, τη μεταδοτικότητα, το ιικό φορτίο ή κάτι παρόμοιο. Θα αναφέρω απλώς το εξής-Η Ταϊλάνδη ήθελε να δει ποιο ήταν το επίπεδο κινδύνου να αφήνουμε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα. Πρέπει η Ταϊλάνδη να μειώσει την καραντίνα και για τους μη εμβολιασμένους που περνούν αρνητικά τεστ; Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και άρθρο και δεν πρόκειται να μπω σε αυτό εδώ. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή περνούν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών σε ξενοδοχείο με πολύ αυστηρούς κανόνες, παρά τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 στην Ταϊλάνδη.

Όσο για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς αυστηρή καραντίνα στο Πουκέτ, το συγκεκριμένο τεστ φαίνεται να έχει πάει πολύ καλά. Όχι, δεν είναι τέλειο. Ναι, υπήρξαν περιπτώσεις. Ωστόσο, ήξεραν ότι θα είχαν υποθέσεις, και ειλικρινά, με την κατάσταση στην Ταϊλάνδη με ακόμη περισσότερα από 20,000 κρούσματα την ημέρα (αν και είναι σημαντικό ότι οι ανακτήσεις αρχίζουν να ξεπερνούν τα νέα κρούσματα και η ταχύτητα εμβολιασμού έχει επιταχυνθεί) το επίπεδο προφύλαξης για την είσοδο επισκεπτών είναι, σχεδόν σε κάθε πρότυπο, υπερβολικά προσεκτικό.

Ας σκάψουμε για μια στιγμή. Το παρακάτω γράφημα είναι η πιο πρόσφατη ημερήσια αναφορά Phuket Sandbox, από τις 19 Αυγούστου 2021.

Ναι, είναι στα ταϊλανδικά, αλλά θα εξηγήσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες για ολόκληρο το διάγραμμα. Από αυτήν την ημερομηνία, 22,389 άτομα έχουν εισέλθει στο Πουκέτ από το πρόγραμμα Sandbox, όπως φαίνεται στο κάτω αριστερό πράσινο πλαίσιο. Τα νέα κουτιά δίπλα του αντιπροσωπεύουν το δεύτερο και το τρίτο τεστ Covid-19 για εκείνα που παραμένουν τόσο πολύ. Το δεύτερο πλαίσιο είναι ένα τεστ Covid-19 γύρω στην 7η ημέρα και το τελευταίο είναι γύρω στην ημέρα 13, λίγο πριν επιτραπεί στον επισκέπτη να πάει οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη. (Αν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης του Covid-19, ορισμένες επαρχίες έχουν πρόσθετα μέτρα.)

Όπως μπορείτε να δείτε, 22,327 άτομα συνολικά βρέθηκαν αρνητικά στον Covid-19 στο πρώτο τεστ. 10,724 σε αυτό το δεύτερο τεστ και 6897 σε αυτό το τρίτο τεστ (Μόνο ΔΥΟ άτομα βρέθηκαν θετικά στο τεστ της 13ης ημέρας, που είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος που επιτρέπουν πλέον να επισκέπτονται άλλα νησιά μετά την έβδομη ημέρα.)

Με βάση τον αριθμό των 22,327 και συνολικά 62 θετικά κρούσματα (αρκετά ανεμβολίαστα παιδιά, όπως επιτρέπεται να εισέλθουν), είναι 0.28% πιθανότητα ένας αλλοδαπός εμβολιασμένος τουρίστας να έχει Covid-19 αφού περάσει την αρχική διαδικασία. (Το οποίο περιλαμβάνει ένα τεστ στη χώρα καταγωγής τους πριν έρθουν.) Είναι ενδιαφέρον ότι η συντριπτική πλειονότητα των θετικών ήταν θετικοί κατά την άφιξη, παρά το πρώτο τεστ.

0.28 τοις εκατό. Ας το ψάξουμε περαιτέρω.

Από αυτό το 0.28 τοις εκατό, που είναι στην πραγματικότητα γύρω στο 0.26 ή 0.27 λόγω μη εμβολιασμένων παιδιών, δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα περιπτώσεις «υπερδιανομής» ή ακόμη και μεγάλη εξάπλωση. Και από αυτά τα θετικά, σχεδόν όλα ήταν ασυμπτωματικά ή εξαιρετικά ήπια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ασκούν πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα. (Φυσικά, στην Ταϊλάνδη, οι κανόνες απαιτούν ιατρική επίβλεψη εάν βρεθείτε θετικός, αλλά σταδιακά αρχίζουν να αποδέχονται περαιτέρω την απομόνωση, εάν υπάρχει.)

Τώρα, ναι, το Πουκέτ κατέγραψε χθες ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19-129 νέα κρούσματα. Μόνο δύο, ωστόσο, ήταν από εμβολιασμένους ξένους τουρίστες, τα υπόλοιπα ήταν όλα από ντόπιους/εγχώριους επισκέπτες.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το Sandbox, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου είναι αρκετά ξεκάθαρα-ο συνολικός κίνδυνος εμβολιασμένων ξένων τουριστών να έχουν και να διαδώσουν τον Covid-19 είναι πολύ χαμηλός, ειδικά σε σύγκριση με την εγχώρια κατάσταση στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, μια από τις αντιδράσεις για την είσοδο επισκεπτών σε ευρύτερη κλίμακα αυτή τη στιγμή είναι η διαθεσιμότητα νοσοκομείων - αλλά δείχνουν επίσης, μέχρι στιγμής, ότι οι ξένοι εμβολιασμένοι τουρίστες δεν ασκούν μεγάλη πίεση σε αυτό το σύστημα.

Επομένως, πιστεύω ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να αφήνει εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες σε πολύ ευρύτερη κλίμακα. Τουλάχιστον, είναι η ώρα με βάση τα δεδομένα να χαλαρώσουν οι κανόνες και να έρθουν όσοι θέλουν να έρθουν. Ίσως να μην «ανοίξουμε τις συνολικές πύλες» ακόμα, αλλά ας σκεφτούμε σοβαρά να τους αφήσουμε να πάνε στα περισσότερα μέρη της χώρας αντί μόνο στα νησιά (και εξετάζεται και πιθανότατα έρχεται με το Τσιάνγκ Μάι και το Χούα Χιν στην ημερήσια διάταξη). Εντάξει, καταλαβαίνω την απώθηση για να τους αφήσουμε σε περιοχές που έχουν τον μέγιστο έλεγχο με μεγάλα κρούσματα όπως η Μπανγκόκ και δυστυχώς το Τσονμπούρι (Παττάγια.) Ανεξάρτητα, κάθε επισκέπτης που έρχεται θα βοηθήσει την τοπική οικονομία αυτήν τη στιγμή.

Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να σχολιάσουν ή να πουν γιατί κάποιος θα ήθελε να έρθει σε μια χώρα με πολλά μέρη σε μερικούς περιορισμούς ή πολλές περιπτώσεις και αυτό είναι σίγουρα ένα έγκυρο σημείο. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί που θα έρθουν ακόμα, ακόμα κι αν είναι «χιονοπουλάκια» ή πρώην παθιασμένοι, αν οι κανόνες χαλαρώσουν λίγο. Και θυμήσου, Κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους θα ξοδέψει τουλάχιστον κάποια χρήματα που χρειάζονται πολύ αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον, άλλες χώρες όπως το Μεξικό, η Τουρκία, το Ντουμπάι και οι Μαλδίβες έχουν αποδείξει προηγουμένως ότι ακόμη και με πολλά κρούσματα Covid-19, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να ταξιδεύουν, εάν τους επιτρέπεται.

Οπότε, εν κατακλείδι, προσωπικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την είσοδο εμβολιασμένων ξένων τουριστών με πολύ λιγότερους κανόνες. Το συζητούν ήδη κεκλεισμένων των θυρών και μπορεί κάλλιστα να το δούμε αυτό τον Οκτώβριο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού των αξιωματούχων.

Τουλάχιστον, συνεχίζοντας το σχέδιο ευρύτερων sandboxes έξω από το Phuket (όχι μόνο ασφαλή και σφραγισμένα, αλλά πραγματικά sandboxes), μείωση της διάρκειας καραντίνας/sandbox σε επτά ημέρες, και η εξάλειψη μερικών από τα έγγραφα, όπως ένα COE, θα ήταν μια φανταστική αρχή για να βοηθήσει να φέρει το τόσο απαραίτητο εισόδημα αυτή τη δύσκολη στιγμή από ένα τμήμα του πληθυσμού που, σε σύγκριση με την εγχώρια κατάσταση, φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλού κινδύνου.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση, όπως πάντα. Θα κάνω ένα είδος παρακολούθησης αυτού του άρθρου στο εγγύς μέλλον σχετικά με τη σημασία της αποκατάστασης του εσωτερικού τουρισμού έως το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και γιατί αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Για όσους δεν είναι εδώ, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί τους επόμενους έξι μήνες και να σας δούμε όλους ξανά σύντομα στην Ταϊλάνδη! Να προσέχετε τον εαυτό σας και να είστε ασφαλείς.

Adam Judd, Συνιδιοκτήτης, TPN media.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.2 (25 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/