Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας αντιμετωπίζουν την αστυνομία στην Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας υπό το κίνημα «Thalu Fah» που έχουν συγκεντρωθεί τώρα για τρεις συνεχόμενες ημέρες συναντήθηκαν για άλλη μια φορά σήμερα στη διασταύρωση Ratchaprasong της Μπανγκόκ στις 3:00 μ.μ. πριν προχωρήσουν προς το Αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Οι διαδηλωτές είπαν συγκεκριμένα ότι η σημερινή διαμαρτυρία είχε στόχο την αστυνομία, και όχι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης όπως σε άλλες πρόσφατες διαδηλώσεις, σχετικά με αυτό που λένε οι διαδηλωτές ότι είναι υπερβολικά σκληρές καταστολές σε ομάδες διαδηλωτών πρόσφατα.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 4:04. όταν η ομάδα των διαδηλωτών εθεάθη να σηκώνει φωτογραφίες με τις λεγόμενες επιθετικές τακτικές διασποράς και συνθήματα για να ζητήσει από την αστυνομία να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον πολιτών και να είναι υποτελείς του Πρωθυπουργού, τον οποίο ανέφεραν ως δικτάτορα.

Κατά την άφιξή τους στο αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, οι πρωτοπόροι των διαδηλώσεων άρχισαν να πετούν σακούλες με ροζ μπογιά στην είσοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα φορτηγό με υδροβόλο που βρισκόταν στην πύλη πυροβόλησε αμέσως τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να αντεπιτεθούν πετώντας μπουκάλια νερού και άλλους κουβάδες με μπογιά.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μετά από μια σύντομη περίοδο κλιμακούμενης αντιπαράθεσης, ο διοργανωτής διαμαρτυρίας του Thalu Fah είχε ακυρώσει τη διαδήλωση στις 4:40 μ.μ. Ένα μεγάλο πλήθος αστυνομικών εθεάθη να βγαίνει από τα κεντρικά γραφεία και να περικυκλώνει μερικούς από τους πρωτοπόρους των διαδηλώσεων. Κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν στη διασταύρωση Ratchaprasong. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα διαδηλώτρια συνελήφθη στο Αρχηγείο. Στη συνέχεια, η αστυνομική δύναμη άρχισε να βαδίζει προς τη διασταύρωση για να αποκλείσει τους δρόμους και να συλλάβει τους υπόλοιπους διαδηλωτές παρά την έντονη βροχόπτωση.

Από τις 5:17 μ.μ., οι υπόλοιποι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από το πολυκατάστημα Gayson στη διασταύρωση. Εθεάθησαν να τραγουδούν και να χορεύουν στο δρόμο, δείχνοντας ότι η συγκέντρωση γινόταν πάντα χωρίς βία και ειρήνη. Ωστόσο, η αστυνομία ελέγχου του πλήθους πλησίασε σε λίγο την ομάδα και συνέλαβε έναν από τους διαδηλωτές. Το ακριβές έγκλημά του δεν ήταν αμέσως σαφές, αν και η αστυνομία συνέχισε να δηλώνει ότι όλες οι συγκεντρώσεις περισσότερων από πέντε ατόμων, καθώς και κάθε είδος συγκέντρωσης, διαμαρτυρίας ή συγκέντρωσης, είναι επί του παρόντος παράνομες σύμφωνα με τους νόμους του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την καταπολέμηση του Covid-19 και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, αλλά οι διαδηλωτές διαφωνούν τακτικά.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Εν τω μεταξύ, στη διασταύρωση Sam Liam Din Daeng, μια μικρή ομάδα ανεξάρτητων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε κάτω από την οδό Din Daeng γύρω στις 4:50 μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να πετούν κροτίδες σε εμπορευματοκιβώτια φορτίου που είχαν στήσει η βασιλική αστυνομία της Ταϊλάνδης στην οδό Vibhavadi Rangsit.

Η διασταύρωση υπήρξε σημείο ανάφλεξης δραστηριότητας και αντιπαράθεσης μεταξύ διαδηλωτών και αρχών επιβολής του νόμου την τελευταία εβδομάδα, όπως μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Από τις 5:14 μ.μ., μια μεγάλη ομάδα ΜΑΤ έφθασε στο σημείο και άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα στους διαδηλωτές για να ελέγξει την κατάσταση, ενώ οι διαδηλωτές φέρεται να συνέχισαν να πετούν στερεά αντικείμενα και κροτίδες. Η διασπορά σταμάτησε λόγω της αυξανόμενης δυνατής βροχόπτωσης.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές, περίπου 20 άτομα, φέρεται να διέφυγαν από το σημείο μόλις σταμάτησε η βροχή και η αστυνομία κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης γύρω στις 6:02 μ.μ.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ittipat Pinrarod

Ωστόσο, λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν ξανά αφού μια μικρή ομάδα σκληροπυρηνικών διαδηλωτών συνέχισε να συγκεντρώνεται μπροστά από το Din Daeng Flat από τις 6:52 μ.μ. Η αντιπαράθεση τελείωσε λίγο αργότερα, σηματοδοτώντας μια πιο σύντομη, λιγότερο βίαιη αντιπαράθεση από πολλές από τις άλλες πρόσφατες διαδηλώσεις. Αυτήν τη στιγμή ισχύει υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ και σε άλλες 28 επαρχίες από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο γύρω από την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία ήταν πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες νύχτες στις οποίες οι συγκρούσεις έφτασαν στην περίοδο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.