RECAP: Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώνονται για διαδηλώσεις «Car Mob» στην Μπανγκόκ και σε μεγάλες επαρχίες σε όλη τη χώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας άρχισαν να συγκεντρώνονται ξανά σήμερα το απόγευμα, 15 Αυγούστου, για τις διαμαρτυρίες «αυτοκινήτων» στη διασταύρωση Ratchaprasong και σε πολλές εσωτερικές περιοχές της Μπανγκόκ για να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha και την κυβέρνησή του.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι οι ίδιοι οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν τη λέξη όχλος ως αυτο-περιγραφή.

Μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και μεγάλα οχήματα είχαν γεμίσει τον δρόμο Ratchaprasong από τις 2:00. σήμερα για άλλη μια διαμαρτυρία αυτοκινήτου, με επικεφαλής τον πρώην ηγέτη των κόκκινων πουκάμισων Nattawut Saikua και τον πολιτικό ακτιβιστή Sombat Bunngam-anong ή «Bo Ko Lai Jut». Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται πρόσφατα πιο συχνά ως πολιτική απάντηση και αγωνία σε αυτό που λένε ότι είναι ο λάθος χειρισμός της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης στην εγχώρια κατάσταση του Covid-19.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Μπανγκόκ και άλλες 28 περιοχές βρίσκονται υπό αυστηρές ζώνες «Μέγιστου Ελέγχου», οι οποίες βασικά επιβάλλουν το κλείσιμο όλων των «μη βασικών» επιχειρήσεων και φιλοξενίας, καθώς και υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλους αυστηρούς κανονισμούς. Τα μέτρα μερικού lockdown ήταν εξαιρετικά μη δημοφιλή με βάση την κριτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εν μέρει λόγω αυτού που λένε οι διαδηλωτές ότι είναι έλλειψη κατάλληλης οικονομικής βοήθειας για τα μέτρα. Στην Ταϊλάνδη, σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι «άτυποι» εργαζόμενοι και δεν εισπράττουν κοινωνική ασφάλιση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί που επλήγησαν από την τρέχουσα κρίση είχαν μικρή (έως καθόλου) οικονομική βοήθεια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Εν τω μεταξύ, μια άλλη παρέλαση κορναρίσματος αυτοκινήτων, που διοργανώθηκε από τα κινήματα «Thalu Fah» και «Εθελοντές», διοργανώθηκε στο Μνημείο της Δημοκρατίας γύρω στις 2:00. πριν οδηγήσετε σε πέντε προορισμούς στις 3:00 μ.μ. και επιστροφή στο Μνημείο για αντικυβερνητικές ομιλίες και συμβολικές παραστάσεις.

Το Thalu Fah επέμεινε επίσης σε μια ειρηνική διαδήλωση χωρίς να αντιμετωπίσει καμία αντιπαράθεση και θα ολοκλήρωνε τη συγκέντρωση γύρω στις 6:00 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Ayutthaya, Chiang Mai, Nonthaburi, Chanthaburi, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, κ.λπ. Όλες οι διαμαρτυρίες αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα είχαν προγραμματιστεί να κάνουν μαζί συμβολικές χειρονομίες κορναρίσματος στις 6:00 μ.μ. να ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Από τις 4:20 μ.μ., το ράλι αυτοκινήτου Ratchaprasong είχε επιστρέψει στη διασταύρωση μετά την παρέλαση γύρω από την περιοχή Lumpini. Ομιλίες και παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο διαμαρτυρίας και διατίθενται και μέσω διαδικτυακών καναλιών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Από τις 4:50 μ.μ., μια ομάδα ανεξάρτητων διαδηλωτών φέρεται να συγκεντρωνόταν στη διασταύρωση Sam Liam Din Daeng και ορισμένοι κατευθύνονταν προς μια σειρά εμπορευματοκιβωτίων κοντά στον αρμόδιο δρόμο Din Daeng, όπου βρισκόταν επίσης η αστυνομία ελέγχου του πλήθους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πετάχτηκαν κροτίδες και σάλτσα ψαριών που είχε υποστεί ζύμωση. Οι διαδηλώσεις παρέμειναν ειρηνικές πριν αυτή η ομάδα ανεξάρτητων διαδηλωτών αλληλεπιδράσει με την αστυνομία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των αρχηγών διαμαρτυρίας ότι η διαμαρτυρία δεν αφορούσε την εμπλοκή ή τον χλευασμό της αστυνομίας αλλά για τη στόχευση του Πρωθυπουργού. Στην περιοχή Din Daeng σημειώθηκαν συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, μερικές φορές βίαιες.

Από τις 5:14 μ.μ., φέρεται να εκτοξεύτηκαν δακρυγόνα στους ανεξάρτητους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη διασταύρωση Din Daeng. Στη συνέχεια, ένα φορτηγό με κανόνι νερού έφτασε στο σημείο και άρχισε να ψεκάζει νερό με δακρυγόνα στην ομάδα διαδηλωτών από την οδό Ντιν Ντενγκ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο "car mob" σε εθνικό επίπεδο άρχισαν να κορνάρουν στις 6:00 μ.μ. μαζί με τον εθνικό ύμνο της Ταϊλάνδης για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Οι διαμαρτυρίες ματαιώθηκαν στη συνέχεια.

Η σύγκρουση στο Din Daeng συνεχιζόταν ακόμα στις 6:30 μ.μ. Σύμφωνα με το iLaw, όταν ρωτήθηκαν γιατί συγκεντρώνονταν στον κόμβο Sam Liam Din Daeng, κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν επειδή άκουσαν για αντιπαράθεση, οπότε ήρθαν να βοηθήσουν.

Από τις 6:30 μ.μ., ο Nattawut Saikua είχε φτάσει στη διασταύρωση, καλώντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από τη γραμμή εμπορευματοκιβωτίων και να πάνε σπίτι τους, καθώς η σύγκρουση δεν ήταν μέρος του όχλου αυτοκινήτων δραστηριότητες. Μερικοί από τους διαδηλωτές τον άκουσαν, ωστόσο, μια μικρή ομάδα αρνήθηκε και συνέχισε να συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα από τον αυτοκινητόδρομο για να διαλύσει μια ομάδα εναπομείναντες διαδηλωτών γύρω στις 7:30 μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αστυνομικό κιβώτιο στη διασταύρωση κάηκε ενώ κροτίδες φάνηκαν να πυροβολούν από το σημείο της αντιπαράθεσης.

Από τις 9:00 μ.μ., μια μικρή ομάδα διαδηλωτών και η επιβολή του νόμου συνέχιζε να συνεργάζεται μεταξύ τους μέσα και γύρω από την περιοχή Din Daeng παρά την υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. στην Μπανγκόκ που απαιτεί από όλους να είναι Σπίτι. Οι διαδηλωτές φέρεται να δήλωσαν ότι αρνούνται να υποχωρήσουν σήμερα το απόγευμα, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και τις εκκλήσεις των ηγετών των διαδηλώσεων.

Η εξέχουσα ομάδα διαμαρτυρίας της Ταϊλάνδης Thalufah ανακοίνωσε μετά τις αποψινές διαδηλώσεις ότι θα κανονίσει άλλη μια διαμαρτυρία -την έκτη σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα-αύριο το απόγευμα και θα επιχειρήσει να κάνει πορεία προς το Σώμα του Πρωθυπουργού. Προηγούμενες απόπειρες να το κάνουν συνέχισαν να καταλήγουν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου. Η αστυνομία συνεχίζει να δηλώνει ότι όλες οι συνελεύσεις και οι συγκεντρώσεις είναι επί του παρόντος αντίθετες με το νόμο λόγω κανονισμών και εντολών που σχετίζονται με τον Covid-19. Οι διαδηλωτές, εν τω μεταξύ, διαφωνούν και λένε ότι έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα στη φωνή και τη γνώμη τους και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης με σχεδόν καθημερινές διαμαρτυρίες.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.