Πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο του Chonburi διαμαρτύρονται μετά το κλείσιμο και τη σύγχυση που σχετίζεται με τον Covid-19, οι αρχές καταφέρνουν να ηρεμήσουν την κατάσταση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pu Kerd Malui

Ban Bueng -

Περίπου πάνω από χίλιοι Ταϊλανδοί και μετανάστες εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο στο Ban Bueng την Κυριακή (8 Αυγούστου) διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που σχετίζονται με τον Covid-19 που λαμβάνουν χώρα, ισχυριζόμενοι ότι η κατάσταση δεν κοινοποιήθηκε με σαφήνεια. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι από το Ban Bueng και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Chonburi βοήθησαν τελικά να ηρεμήσει η κατάσταση.

Η διαμαρτυρία φέρεται να ξεκίνησε αφού ένας φρουρός ασφαλείας από το εργοστάσιο ζήτησε από τους διαδηλωτές που ζητούσαν να μάθουν τι συμβαίνει να αποστασιοποιηθούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον φύλακα και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο. Η αστυνομία και οι αρχές κλήθηκαν στο εργοστάσιο, μαζί με αξιωματούχους δημόσιας υγείας του Chonburi, για να εξηγήσουν τι συνέβαινε.

Ο ίδιος ο αρχηγός της περιοχής Ban Bueng, Pisit Sirisawatdikun, βοήθησε με την κατάσταση για να αποφευχθεί περαιτέρω σύγκρουση.

Πολλές αρχές του Chonburi μίλησαν με εργάτες του εργοστασίου μέσω διερμηνέα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία ήταν αλλοδαποί μετανάστες εργάτες. Οι εργαζόμενοι της Καμπότζης και της Μιανμάρ είπαν στον Περιφερειάρχη Ban Bueng, κ. Pisit Sirisawatdikun, ότι ήθελαν το εργοστάσιο να κλείσει προσωρινά και να πραγματοποιήσει τεστ Covid-19 για όλους. Ήθελαν επίσης κάθε άτομο υψηλού κινδύνου να μπαίνει σε καραντίνα έξω από το εργοστάσιο και όχι μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πανικός και σύγχυση μετά από τις αρχικές εντολές των φρουρών ασφαλείας και τις οδηγίες να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.

Όλα αυτά ακολούθησαν περιπτώσεις Covid-19 που φέρεται να βρέθηκαν στο εργοστάσιο μετά από προληπτικές δοκιμές από αξιωματούχους δημόσιας υγείας του Chonburi.

Το προσωπικό δεν διαφώνησε με τα μέτρα Covid-19 συνολικά, σύμφωνα με τους εργάτες του εργοστασίου, αλλά ήθελε να διασφαλίσει ότι τα άτομα που ήταν πιθανώς θετικά στον Covid-19 δεν θα κρατούνταν με τον γενικό πληθυσμό του εργοστασίου, εάν έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα στις εγκαταστάσεις.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ban Bueng, κ. Watcharin Songrak, είπε στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ότι κάνουν «Bubble and Seal» ή καραντίνα και όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται. Οι εργάτες του εργοστασίου πρότειναν επίσης στον κυβερνήτη Chonburi να διατάξει προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου, Royal Finishing Company Limited, κάτι που έκανε αργότερα το βράδυ, όπως μπορείτε να δείτε από την παραγγελία εδώ.

Αφού οι εργαζόμενοι κατάλαβαν τη διαδικασία, συμφώνησαν όλοι με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Και οι 1,700 εργαζόμενοι θα είναι υπό το σύστημα Bubble and Seal καθώς οι αρχές και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είχε ήδη σχεδιάσει τα μέτρα με τις αρχές του Chonburi.

Το Bubble and Seal είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα στο οποίο το προσωπικό σε ένα σφραγισμένο χώρο μπορεί να φύγει μόνο με την εξουσία των υπαλλήλων δημόσιας υγείας του Chonburi. Τα άτομα που είναι θετικά στον Covid-19 διαχωρίζονται από το υπόλοιπο εργοστάσιο, συνήθως στα επιτόπια νοσοκομεία, αλλά οι κανονικές λειτουργίες μπορούν να συνεχιστούν. Αυτό επίσης απαγορεύει σε νέους εργαζόμενους ή άλλους να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις, διατηρώντας το ασφαλές από μελλοντικά κρούσματα Covid-19.

Στο προσωπικό που χρειάζεται βοήθεια κάτω από φούσκα και σφραγίδα παρέχονται προμήθειες, τρόφιμα και βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εργοδότες τους. Το εργοστάσιο επιτρέπεται να συνεχίσει τη λειτουργία του βάσει του σχεδίου, με το προσωπικό να μένει στις εγκαταστάσεις.

Οι εργάτες του εργοστασίου λέγεται ότι δέχτηκαν την εξήγηση και τα μέτρα από τους αξιωματούχους του Chonburi.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.