Αποτελέσματα Reader Talkback: Τι πιστεύετε για το Chonburi να γίνει ζώνη μέγιστου ελέγχου και να πάρει αυστηρότερους περιορισμούς;

Ακολουθεί η αποκλειστική εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία θέτουμε στους αναγνώστες μας μια επίκαιρη ερώτηση ειδήσεων και στη συνέχεια σας δίνουμε μια εβδομάδα για να την απαντήσετε στα διάφορα κανάλια μας, συγκεντρώνοντας μια ποικιλία απαντήσεων και απόψεων για να σας παρουσιάσουμε, τους αξιότιμους αναγνώστες μας.

Την περασμένη εβδομάδα, σας ζητήσαμε τα εξής:

Reader Talkback: Τι πιστεύετε για το Chonburi να γίνει ζώνη μέγιστου ελέγχου και να πάρει αυστηρότερους περιορισμούς;

Κάποιο πλαίσιο γύρω από την ερώτηση:

Αυτή την εβδομάδα, θα επιλέξουμε το μεγαλύτερο θέμα στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, το Chonburi να γίνει ζώνη μέγιστου ελέγχου ή το σκούρο κόκκινο, με ισχύ αύριο, 20 Ιουλίου 2021 μέχρι νεωτέρας. Αυτή η ανακοίνωση φέρνει μια σειρά από σκληρούς νέους περιορισμούς, μέτρα, κλεισίματα και άλλους κανόνες. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η κίνηση θα βοηθήσει στην πρόληψη του Covid-19 στην επαρχία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά ως επί το πλείστον σε περιφερειακό επίπεδο. Η απόφαση ελήφθη, πρέπει να σημειωθεί, από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA, με την κεντρική κυβέρνηση και όχι από τον κυβερνήτη ή τοπικά.

  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους νέους κανόνες και περιορισμούς, οι οποίοι ουσιαστικά κλείνουν όλες τις μη βασικές επιχειρήσεις, καθώς και επιβάλλουν υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και περισσότερα οδικά σημεία ελέγχου, κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλουμε να μάθουμε τι πιστεύετε για αυτήν την κίνηση. Πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης; Πιστεύετε ότι χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ως αποτέλεσμα της παραγγελίας; (Ή αυτά που έχουν ήδη κλείσει, όπως η βιομηχανία ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης που έχει κλείσει για περισσότερους από τρεισήμισι μήνες.) Είναι αυτή η κίνηση σταθερή που βασίζεται στην αύξηση των κρουσμάτων, κατά τη γνώμη σας, ή αποσπά την προσοχή για να αποφευχθεί το γεγονός ότι η κατανομή εμβολίων στο Chonburi ήταν πολύ χαμηλή; Πόσο πιστεύετε ότι θα διαρκέσουν τα νέα μέτρα; Ποιος είναι ο δρόμος για να βγούμε από αυτό που φαίνεται σαν ατελείωτοι περιορισμοί χωρίς τέλος;

Εδώ είναι τι είχατε να πείτε εσείς, οι αναγνώστες μας, καθώς οι συντάκτες μας επέλεξαν μερικές από τις πιο διαφορετικές απαντήσεις για να τονίσουν διαφορετικές απόψεις. 

Θέλετε ακόμα να χτυπήσετε; Να πώς:

Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω (κύλιση προς τα κάτω), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια παρακάτω είναι αυτά του αναγνώστη και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν αυτά της The Pattaya News Company Limited.

-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=

Kim L-Ενδιαφέρον, αλλά πραγματικά το μόνο που κάνει αυτό το lockdown είναι να προκαλεί δυστυχία. Τόσες πολλές θλιβερές ιστορίες, που πουθενά στον κόσμο δεν βελτιώνονται με το lockdown. Τα τρόφιμα που έχουν ήδη δοθεί είναι ο κανόνας στην Πατάγια. Δεν έχουν λεφτά. Οι ιδιοκτήτες τους απαιτούν να πληρώσουν ενοίκιο. Τι δεν μας λένε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. ο ιός είναι πιο μεταδοτικός τώρα, αλλά είναι επίσης πιο αδύναμος, λιγότερο θανατηφόρος. Το σκληρό lockdown είναι περιττό, θα προκαλέσει περισσότερες κακουχίες και θάνατο από τον ιό. Ο λαός της Ταϊλάνδης φαίνεται να φοβάται περισσότερο το εμβόλιο παρά τον ιό. Αυτό που χρειάζεται η Ταϊλάνδη είναι να βελτιώσει την υγιεινή, ειδικά στις αγορές και τα εργοτάξια. Εξασφαλίστε ότι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις όπου εργάζονται και ζουν.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Ο John OI ζει στην Ιρλανδία, είχαμε το πιο αυστηρό lockdown στην Ευρώπη και το 2ο πιο αυστηρό στον κόσμο, 2ο στην Κούβα, η απορρόφηση του εμβολίου είναι πολύ πάνω από 50% και μέχρι τα τέλη Αυγούστου 80%. Η καλύτερη πρόσληψη στην Ευρώπη. Η νέα παραλλαγή έχει πλέον επικρατήσει εδώ, επομένως η πεποίθησή μου είναι ότι ακόμη και όταν οι άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην εξάπλωση του ιού, επομένως πιστεύω ότι πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό και να αρχίσουμε να ζούμε ξανά, να ζήσουμε με τον ιό και να έχουν κάποιο είδος ζωής. Οι άνθρωποι και οι οικονομίες δεν μπορούν να συνεχίσουν να συνεχίζουν έτσι. Πόσοι θα πεθάνουν από άλλα προβλήματα υγείας που αγνοούνται λόγω του ιού, π.χ. ψυχική υγεία ή άλλες θεραπείες που ακυρώνονται.

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Alan K-Είναι πολύ αργά τώρα για περιορισμούς, ο ελέφαντας έχει βιδώσει. Ζήστε με αυτό, σώστε τη χώρα οικονομικά και επαναφέρετε τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους στη δουλειά!

-=-=-==-=-=-=-=-

Peter M-Θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει το lockdown τον Απρίλιο όπως και πέρυσι αντί να το αφήσουν να εξαπλωθεί εκτός ελέγχου τους τελευταίους 3 μήνες, το κλείσιμο χώρων διασκέδασης δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τη διάδοση

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-

Stuben-Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από καθυστερημένο. Και όταν κοιτάζω το Central Mall στην Πατάγια με υποθέτω ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες από 100 περιπτώσεις, τώρα ήδη αναρωτιέμαι γιατί το προσωπικό εκεί δεν βρίσκεται σε καραντίνα. Έκλεισε μια μέρα για απολύμανση και συνέχισε να είναι ανοιχτό την επόμενη μέρα. Έλεγξαν και εμβολίασαν το προσωπικό στα άλλα εμπορικά κέντρα;!

-=-=-=-=-=-=-=-=

Lord Riodel The Great (το όνομα που δίνεται) - Αυτό είναι φανταστικό. Θα πρέπει να διαρκέσει έως ότου εξαλειφθεί κάθε μπαρ, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και gogo και μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη τη βιομηχανία του σεξ και να εξαλείψουν αυτόν τον φρικτό λοιμό και όλους τους τουρίστες του σεξ για πάντα από την Pattaya. Η πόλη είναι υπέροχη αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια του lockdown, ήσυχη, γαλήνια, υπέροχη για να μετακινηθείτε και ένα τέλειο μέρος για να είστε. Η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να είναι μόνιμη, καθώς οι κανονικοί, νομοταγείς, ευγενικοί άνθρωποι βρίσκονται στο κρεβάτι μέχρι τις 10:00 μ.μ. Οι πραγματικοί άνδρες δεν χρειάζονται τη νυχτερινή ζωή και όλα τα άλλα σκουπίδια. Το ότι τα σχολεία είναι κλειστά δεν έχει σημασία, καθώς οι πραγματικοί ενήλικες μπορούν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Το μόνο απογοητευτικό είναι ότι το αλκοόλ δεν απαγορεύτηκε εντελώς, αυτό θα πρέπει να συμβεί αμέσως και να είναι μόνιμο, καθώς πρόκειται για μια βουδιστική χώρα. Μπαρ, gogos, νυχτερινή ζωή και νυχτερινά κέντρα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για πάντα. Θα πρέπει επίσης να απαγορεύσουν ΟΛΕΣ τις εφαρμογές γνωριμιών μόνιμα στην Ταϊλάνδη, χρησιμοποιούνται μόνο για φρικτές πράξεις και πράξεις. Όσο για τους άνεργους, μπορούν να βρουν άλλες δουλειές. Καλή απαλλαγή σε όλα τα σκουπίδια πριν!

-=-=-==-=-=-=-=-

Dave- Έχω ζήσει εδώ με πλήρη απασχόληση για περισσότερα από 7 χρόνια και έχω δει μερικούς λάτρεις, αλλά αυτό παίρνει την τούρτα. Κάθε φορά που διαβάζω για πρόσθετους περιορισμούς από ψηλά και το «βρώμικο» φαράνγκ, θυμώνω.

1. Γιατί δεν επιβάλλουν (η κυβέρνηση/αστυνομία) τους περιορισμούς που ισχύουν;
Βλέπω την αστυνομία να τσακώνει έναν farang (στο σπίτι του), την Ταϊλανδή σύζυγό του και 2 φίλους τους με ταϊλανδέζες συζύγους για ένα «πάρτι» (ένα δείπνο μπάρμπεκιου και να απολαμβάνουν μια μπύρα μαζί) αλλά να κάνουν τα στραβά μάτια καθημερινά/βράδυ. οι παραλίες Jomtien σε Ταϊλανδούς (Ασιάτες) να πίνουν και να κοινωνικοποιούνται (3,4,5,6+ άτομα σε ομάδα). Έχουμε ένα ολοκαίνουργιο «μόνιμο» αστυνομικό τμήμα εδώ τώρα, αλλά η αστυνομία δεν φαίνεται να βλέπει τι συμβαίνει γύρω της. Ίσως, οι πόρτες των αστυνομικών κιβωτίων και των σταθμών θα έπρεπε να είναι κλειδωμένες, ώστε να αναγκαστούν να βγουν έξω.
Είδα ακόμη και ανθρώπους (Ταϊλανδούς;;;) να προετοιμάζουν και να διανέμουν γεύματα χωρίς μάσκες στην προηγούμενη ειδησεογραφική σας κάλυψη, όταν όλοι μας έλεγαν να φοράμε μάσκα όποτε φεύγετε από το σπίτι σας.
2. Η διανομή του εμβολίου είναι ένα αστείο. Ας το παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση κάθισε στα συλλογικά της πέρυσι και δεν προέβλεψε την ανάγκη για ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Τώρα, υπάρχει ένα μεγάλο ξέσπασμα χωρίς τέλος.
Συγγνώμη για τη φασαρία, αλλά είναι τόσο επιβαρυντικό. Μάλλον θα πρέπει να επιστρέψω στην πατρίδα μου για να κάνω τον «δωρεάν» εμβολιασμό μου. Έχω εξαιρετική ιατρική ασφάλιση «παγκόσμια» αλλά δεν μπορώ να (πληρώσω) εμβολιασμό.
BTW, είμαι 69 ετών χωρίς προϋποθέσεις. Και ναι, δεν εμπιστεύομαι τα ανοιχτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Ευχαριστώ, Ντέιβ
-=-===-=-==-=-==-=
Kristof E-Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε σπίτι/κοινωνικά απομακρυσμένοι όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό και να στείλουμε τροφή/τροφή σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν εύκολα. Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να το χειριστεί αυτό. μάλλον προγραμματίστε σαν να πρέπει να φροντίσετε τους δικούς σας. Διατηρήστε το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό με #1: Πολλή ξεκούραση, #2: Καλή διατροφή #3: Συμπληρώματα βιταμίνης C, D, κερκετίνης και ψευδαργύρου (μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά). Προσπαθήστε να δημιουργήσετε επαρκή αερισμό για κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους. Ερευνήστε διαδικτυακά βίντεο από εξέχοντες γιατρούς που δίνουν οδηγίες για θεραπείες για τον Covid στο σπίτι, ώστε να γνωρίζετε πώς να αντιδράσετε εάν είναι απαραίτητο. Καθώς η μόλυνση με παραλλαγή δέλτα είναι πιθανή, η καλύτερη ευκαιρία είναι να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε την έκταση της μόλυνσης όσο το δυνατόν περισσότερο για την καλύτερη πιθανότητα ανάκτησης και ανάπτυξης ανοσίας. Μείνετε ασφαλείς και φροντίστε ο ένας τον άλλον. όσο πιο ανθεκτική είναι η κοινότητα τόσο περισσότερο είστε και εσείς.
-=-=-=-=-=-==-=
Teandosol-Εντελώς αρνητικό. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα εκτός από το ένα πράγμα που θα βοηθήσει, που είναι η επιτάχυνση της εισαγωγής εμβολίων υψηλής ποιότητας, δηλαδή ΟΧΙ από την Κίνα.
Με λίγα λόγια, θα πρέπει να ξεφύγουν από τη μέση και να αφήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους.
–=-=-=-=-=-=-=-=-

Jim S- Ευχαριστούμε για το Reader Talkback σχετικά με τους περιορισμούς. Παίρνω τις πληροφορίες μου από  worldometer.com.

Η Ταϊλάνδη είχε μόνο 49 θανάτους από Covid ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
ΗΠΑ 1,876
Βραζιλία 2,532
UK 1,866
Περού 5,834
Ιαπωνία 119
Προφανώς, η Ταϊλάνδη είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον πλανήτη όσον αφορά τον Covid.
Πού είναι η έκτακτη ανάγκη; Δεν βλέπω κανένα.
Σας ευχαριστώ που λάβατε υπόψη το επιχείρημά μου-Jim
=-=-=-=-=-=-=-=-
Steve S-Απολύτως σκουπίδια βιομηχανία ψυχαγωγίας Pattaya και πολλές μικρές επιχειρήσεις. Μετά θέλουν να κλειδώσουν σωστά. Πόσους μήνες αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτεί για κάθε μικρή επιχείρηση που έχει αποτύχει. Πρέπει να στεγάσουν και να ταΐσουν τους άστεγους και να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις που έχουν καταστρέψει όπως έχουν κάνει πολλές άλλες χώρες.
-=-==-=-=-=-=-=-=
John P-Καταστρέφει την εκπαίδευση των παιδιών μας.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Lance G. Χαίρομαι που έφυγα μόλις ήρθε η ώρα… μόλις έφυγα χθες το βράδυ… Ελπίζω ότι θα είναι καλύτερα όταν επιστρέψω…
-=-=-=-=-=-=–=-=-
Marco F-
Νομίζω ότι θα φύγω σύντομα. Έχω βαρεθεί τα πάντα… Και αυτό δεν είναι ζωή. Αυτά τα μέτρα δεν βοηθούν σε αυτό.
Υ.: Ρωτήστε τους ανθρώπους που κάθονται καθημερινά στην παραλία και περιμένουν φαγητό, τι πιστεύουν για τους περιορισμούς
-=-==-=-=-=-=–=-=-
Ludovic M-Για πολλούς μήνες, χωρίς τεστ, χωρίς Covid, χωρίς θάνατο, μετά άρχισαν τεστ παντού και θάνατοι. Όχι άλλος δάγκειος πυρετός, όχι άλλη γρίπη, όχι πια τα πάντα. Τι μαλακίες!
-==-=-=-=-=-=-=-=–
Steve C-Δεν αλλάζει τίποτα από τους αναποτελεσματικούς προηγούμενους περιορισμούς
-=-=-=-=-===-=-=-=
Καφέ G-
Εντελώς γελοίο. Όποιος θεσπίζει αυτούς τους κανόνες ξεκάθαρα δεν έχει ιδέα ότι η Ταϊλάνδη έχει χάσει τον έλεγχο και αυτοί οι περιορισμοί θα κάνουν τα πάντα εκτός από τη μείωση των αριθμών μόνο για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί και οι αριθμοί να αυξηθούν ξανά.
Η χώρα πρέπει απλώς να ανοίξει. Αφήστε το 1% να πάει. Αφήστε το άλλο 99% να ανέβει και να ζήσει.
-=-=-=-=-=–=-=-=-=-
Ο Glenn SI πιστεύει ότι είναι ένα αστείο. Πότε θα ξυπνήσουν οι δεσπότες που διοικούν αυτήν τη χώρα και θα συνειδητοποιήσουν ότι οι περιορισμοί και τα lockdown δεν επιβραδύνουν τον Covid. Δεν μπορείτε να εξαλείψετε αυτόν τον ιό, γι' αυτό σταματήστε να προσπαθείτε και μάθετε πώς να ζείτε με αυτόν όπως ζούμε με τη γρίπη. Κατέστρεψαν αυτή τη χώρα μπαίνοντας σε έναν αγώνα που δεν μπορούν να κερδίσουν. Καταλαβαίνω γιατί τώρα ο κόσμος έχει χορτάσει και οι διαμαρτυρίες έχουν αρχίσει.
Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα! Ευχαριστώ όπως πάντα για τις απόψεις και τις γνώμες σας! Το επόμενο talkback αναγνώστη θα είναι αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.2 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/