Η πόλη της Πατάγια θα δώσει στους μόνιμους κατοίκους 2,000 μπατ σε κάθε εγγεγραμμένη οικογένεια για οικονομική βοήθεια λόγω της κρίσης του Covid-19

Πατάγια-

Ο δήμαρχος της πόλης της Πατάγια και οι αξιωματούχοι της πόλης πρόκειται να δώσουν 2,000 μπατ για κάθε εγγεγραμμένη οικογένεια στην πόλη που είναι μόνιμοι κάτοικοι ως μέρος ενός σχεδίου οικονομικής βοήθειας λόγω της κρίσης του Covid-19.

Ως αποτέλεσμα του Covid-19 η βιομηχανία του τουρισμού, της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας της πόλης, στην οποία η πόλη βασίζεται για περίπου το 85% του ΑΕΠ της, έχει ουσιαστικά κλείσει από τις 10 Απριλίου χωρίς να φαίνεται τέλος. Ο ξένος τουρισμός ήταν ουσιαστικά μηδέν από τον Φεβρουάριο του 2020 και ο εγχώριος τουρισμός ουσιαστικά σταμάτησε τον Απρίλιο, όταν το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 έκλεισε τη νυχτερινή ζωή και τα μπαρ σε όλη τη χώρα και τα μέτρα περιόρισαν ή έκλεισαν πολλούς άλλους χώρους και τουριστικά αξιοθέατα.

Ακόμη και οι χώροι φιλοξενίας και τα μέρη που μπορούν να ανοίξουν, όπως τα εστιατόρια, έχουν πληγεί με περιορισμούς όπως απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ, ώρες λειτουργίας και άλλους κανόνες. Από την Τρίτη, τα εστιατόρια πρέπει να μεταβούν μόνο σε delivery και takeaway, βλάπτει περαιτέρω αυτούς τους χώρους που εξακολουθούν να λειτουργούν σε μια πόλη που βασίζεται στη φιλοξενία.

Δυστυχώς, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της Pattaya είναι «άτυποι», πράγμα που σημαίνει ότι δεν εισπράττουν κοινωνική ασφάλιση για τον έναν ή τον άλλο λόγο, (ορισμένοι αριθμοί υπολογίζουν πάνω από 80 τοις εκατό) Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς οικονομική υποστήριξη παρά τους μήνες αναγκαστικού κλεισίματος και την έλλειψη πελατών σε τοπικό επίπεδο. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα, μια αύξηση των αστέγων και των ανθρώπων σε φιλανθρωπικές δωρεές τροφίμων στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya Sonthaya Khunplume είπε στο The Pattaya News, «Έχουμε κωδικούς στα βιβλία όσον αφορά τη νομική παροχή οικονομικής βοήθειας σε καταστάσεις όπως η τρέχουσα κρίση Covid-19. Έχουμε ήδη κάνει μια συγκεκριμένη οικονομική αποζημίωση για την πόλη πέρυσι, μετά την πρώτη πανδημία Coivd-19 και τις επακόλουθες διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων. ”

«Η κατάσταση επιδεινώνεται τώρα και Η Pattaya κινείται σε μια ζώνη μέγιστου ελέγχου, όπου θα πρέπει να κλείσουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις και αυτές που μπορούν να ανοίξουν πιθανότατα βλέπουν ακόμη λιγότερους πελάτες. Οι άνθρωποι έχουν πληγεί ευρέως από το ξέσπασμα και κανείς δεν θέλει να δει την πόλη στην τρέχουσα κατάστασή της. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε μπορούμε να δώσουμε το ξεκάθαρο για να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις, ειδικά η βιομηχανία της ψυχαγωγίας, του τουρισμού και της νυχτερινής ζωής της Pattaya, η οποία αποτελεί σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα». πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

«Η ηγεσία της πόλης της Πατάγια είναι έτοιμη να δώσει 2,000 μπατ σε κάθε εγγεγραμμένη οικογένεια στην Πατάγια που θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι. Αυτός ο προϋπολογισμός προέρχεται από άλλα έργα στα οποία έχουμε περικόψει προϋπολογισμούς καθώς και από καθυστερημένα ή αναβληθέντα σχέδια και έργα που βρίσκονται σε αναμονή λόγω του Covid-19. Πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας». δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Αναμένουμε ότι από τις αρχές Αυγούστου οι κάτοικοι θα μπορούν να αρχίσουν να εγγράφονται και τα κεφάλαια θα διανεμηθούν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους». Εξήγησε ο δήμαρχος, χωρίς να δεσμευτεί για συγκεκριμένη ημερομηνία για το πρόγραμμα.

«Υπάρχουν περίπου 30,000 εγγεγραμμένες οικογένειες/νοικοκυριά στην περιοχή της Πατάγια. Την προηγούμενη φορά, υπήρχαν περίπου 9,000 οικογένειες που είχαν εγγραφεί στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Καθώς αυτό το κλείσιμο, από τον Αύγουστο, θα έχει διαρκέσει περισσότερο από το κλείσιμο του περασμένου έτους και δεν αναμένεται να τελειώσει άμεσα, αναμένουμε περισσότερες οικογένειες να εγγραφούν αυτή τη φορά». δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Οι θέσεις εγγραφής θα είναι στο Δημαρχείο της Πατάγια και σε σχολεία στην περιοχή της πόλης Πατάγια. Θα παρέχουμε ενημέρωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του The Pattaya News, όταν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εγγραφές για αυτό το πρόγραμμα." κατέληξε ο Δήμαρχος.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.