Φωτογραφική ξενάγηση: Η Πατάγια πηγαίνει από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στην πόλη που δεν μπορεί να ξυπνήσει

Πατάγια, Ταϊλάνδη-

  Οι παρακάτω φωτογραφίες και γκαλερί τραβήχτηκαν από την ομάδα της Ταϊλάνδης και δημοσιεύτηκαν αρχικά για Thepattayanews.co.th, η δημοφιλής ταϊλανδέζικη εκδοχή των ειδήσεων μας. Λάβαμε μια μεγάλη αντίδραση από τους Ταϊλανδούς αναγνώστες μας από αυτές τις φωτογραφίες και τα άρθρα, έτσι αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε εδώ.

Αυτές είναι όλες οι κεντρικές φωτογραφίες της Walking Street, αναμφισβήτητα μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι τώρα σχεδόν τρεις μήνες κλεισίματος της νυχτερινής ζωής στη σειρά, οκτώ περίπου τον περασμένο χρόνο και πάνω από ένα χρόνο χωρίς ξένους τουρίστες χωρίς δύο εβδομάδες καραντίνας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ορισμένες περιοχές της πόλης με επίκεντρο τους μετανάστες, όπως η Ανατολική Pattaya ή τμήματα του Jomtien, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και αρκετά φυσιολογικά, αλλά οι γειτονιές των πρώην χωρών δεν είναι αυτό που έκανε την Pattaya τη 19η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Το 2019 και ακριβώς πίσω από το Πουκέτ με σχεδόν δέκα εκατομμύρια ξένους τουρίστες (και πολύ περισσότερους εγχώριους τουρίστες, με περίπου 7 εκατομμύρια εγχώριους επισκέπτες). είδαμε πολλές νέες επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για άνοιγμα με την ελπίδα να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά και να στοιχηματίσουν σε αυτόν τον τομέα για το μέλλον.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης Pattaya, η οικονομία της Pattaya εξαρτάται περίπου κατά 80-90% από τον ξένο και εγχώριο τουρισμό, ο οποίος οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχαγωγία, τη φιλοξενία και τα τουριστικά αξιοθέατα. Η πρώτη κατηγορία έχει κλείσει με κυβερνητική εντολή και με αυτό, οι δύο τελευταίες έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στην επισκεψιμότητα και την πελατεία τους, με τα ξενοδοχεία να αναφέρουν τοπικά λιγότερο από 10 τοις εκατό πληρότητα (και πολλά περίπου 3 τοις εκατό) και πολλά καταστήματα, τουλάχιστον σε Central Pattaya, λέγοντας ότι η επισκεψιμότητα των πελατών τους μειώνεται περίπου 90 τοις εκατό ή περισσότερο. Τα εστιατόρια έχουν πληγεί σκληρά από περιορισμούς όπως η απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ, αλλά επιτρέπεται να δειπνούν, σε αντίθεση με την Μπανγκόκ.

Πουκέτ έχει αρχίσει να ξανανοίγει ως μέρος ενός σχεδίου sandbox, το Koh Samui, το Koh Tao, το Koh Phangan και ορισμένες άλλες τοποθεσίες ανοίγουν «σύντομα» μέσα στις επόμενες εβδομάδες με ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο «σφραγισμένης διαδρομής». Ωστόσο, Το Chonburi συνεχίζει να παλεύει κάτω από εκατοντάδες κρούσματα Covid-19 καθημερινά, κυρίως από αγορές, εργοστάσια, καταυλισμούς κατασκευών και κοιτώνες μεταναστών εργαζομένων, και ως εκ τούτου δεν φαίνεται ανακούφιση για μια πόλη που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, τη φιλοξενία και τους χώρους ψυχαγωγίας για να οδηγήσει την οικονομία της.

Πότε θα αρχίσει να ξυπνάει η Πατάγια;  Ακόμη και ο εγχώριος τουρισμός θα βοηθούσε στο πρόβλημα και στη διεξαγωγή εκδηλώσεων για την προσέλκυση ντόπιων τουριστών, αλλά αυτό είναι περιορισμένο επί του παρόντος, ειδικά μετά τους νέους περιορισμούς στο αλκοόλ από τον Κυβερνήτη του Τσονμπούρι αυτή την εβδομάδα. Το κλειδί, φυσικά, είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού για το Chonburi, το οποίο αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο τις επόμενες εβδομάδες.

Η Pattaya αγόρασε συγκεκριμένα αρκετές δόσεις του εμβολίου Sinopharm Covid-19 για 50,000 άτομα και θα ξεκινήσουν την κυκλοφορία αυτού αμέσως, χρησιμοποιώντας τον δικό τους προϋπολογισμό για να το πληρώσουν. Αυτό προέκυψε αφότου η ανάπτυξη του εμβολίου της κεντρικής κυβέρνησης δεν παρείχε τόσα εμβόλια στην Πατάγια όπως αναμενόταν αρχικά (πολύ, πολύ λιγότερο στην πραγματικότητα) όσο έδωσαν προτεραιότητα στην Μπανγκόκ όπου ήταν η πλειονότητα των μολύνσεων από τον Covid-19 και μέρη όπως το Πουκέτ και το Σαμούι, νησιά που μπορεί να ανοίξει πιο εύκολα σε ξένους τουρίστες νωρίτερα.

Προς το παρόν, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι να περιμένουν… χωρίς να έχουν ιδέα για το πόσο θα είναι η αναμονή μετά από τρεις μήνες περιορισμών, κλεισίματος και άλλων μέτρων Covid-19 που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή που καταστρέφουν την τοπική οικονομία. Οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις για βοήθεια προέρχονται ειδικά από τη βιομηχανία φιλοξενίας και ψυχαγωγίας τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώνονται καθώς οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι έχουν δει ελάχιστη έως καθόλου οικονομική υποστήριξη για τα συνεχιζόμενα κλεισίματα και κανένα σημάδι για το τέλος. 

Προς το παρόν, η Pattaya μένει να κοιμάται, ειδικά μετά τις 8:00 μ.μ.… πότε θα ξυπνήσει;

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.23 (13 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/