Ο θάνατος ενός ελεύθερου επαγγελματία μουσικού εγείρει τις ανησυχίες του κοινού για την οικονομική κρίση στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19

Μπανγκόκ -

Δημόσια συλλυπητήρια μηνύματα πλημμύρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης σε έναν νεκρό ανεξάρτητο τραγουδιστή που πιστεύεται ότι πέθανε από αυτοκτονία μετά από οικονομική ταλαιπωρία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η τραγουδίστρια και Youtuber Prakaifa Pooldoung, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος "Pastel Season", βρέθηκε να πέφτει μέχρι θανάτου από τον τρίτο όροφο μιας θέσης στάθμευσης σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Saphan Mai της Μπανγκόκ γύρω στις 5:00 μ.μ. το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Παρά τον ανεπιβεβαίωτο λόγο του θανάτου της, η 30χρονη τραγουδίστρια, στις 20 Μαΐου 2020, δημοσίευσε ένα διαδικτυακό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας πώς τα κρούσματα του Covid-19 στην Ταϊλάνδη είχαν επηρεάσει σημαντικά πολλές δραστηριότητες, επιχειρήσεις και δουλειές, καθώς και η καριέρα της ως μουσικός.

https://www.facebook.com/Prakaifaaaa/posts/577853666171491

Το status έγραφε: «Όποιος δεν έχει δουλειά, παρακαλώ σηκώσει το χέρι του. Είμαι επαγγελματίας μουσικός που είμαι άνεργος εδώ και δύο μήνες. Κάθε εκδήλωση ακυρώθηκε. Εισόδημα = 0."

«…Πιστεύω ότι σε κάθε κρίση, υπάρχει πάντα μια κρυφή ευκαιρία αν ανοίξουμε την καρδιά μας και δούμε την πραγματικότητα. Θα ήθελα να είμαι άλλη μια ενθάρρυνση για όλους».

Οι υποστηρικτές τους είχαν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους στο Διαδίκτυο και είχαν μεταδώσει την ιστορία της και πόσο δύσκολο ήταν για τους μουσικούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες να ζήσουν χωρίς πρόσληψη κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι ανεξάρτητοι μουσικοί υποβάλλουν συνεχώς αναφορές στην κυβέρνηση από πέρυσι, καλώντας τις αρχές να επιτρέψουν ζωντανή μουσική και παραστάσεις σε χώρους διασκέδασης και εστιατόρια ή σε υπαίθριες τοποθεσίες, ώστε οι μουσικοί να έχουν χρήματα για να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Οι μουσικοί έχουν επίσης ζητήσει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση, λόγω του περιορισμού των βιοποριστικών τους συνθηκών και των κλειστών από κυβερνητικές παραγγελίες. Τα αιτήματα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Οι χώροι διασκέδασης, η κύρια τοποθεσία για τους μουσικούς για να ζήσουν στην Ταϊλάνδη, έχουν κλείσει για σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να φαίνεται τέλος και μικρή έως καθόλου οικονομική βοήθεια σε όσους εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών που είναι συνήθως άτυποι εργαζόμενοι.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.2 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.