Γνώμη: Το Ταϊλανδικό Κέντρο Covid-19 θέλει ιδέες για το ασφαλές άνοιγμα χώρων ψυχαγωγίας - εδώ είναι μερικές

 

Χθες, 21 Ιουνίου 2021, το Centre for Covid-19 Situation Administration ή CCSA, ο «εγκέφαλος» της Ταϊλάνδης για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που σχετίζονται με τον Covid-19 ανταποκρίθηκαν σε πολλαπλά αιτήματα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας για έξοδο από την τρέχουσα κρίση .

Πρώτον, ως σημείο αναφοράς, όλοι οι χώροι διασκέδασης, που περιλαμβάνουν μπαρ, νυχτερινά κέντρα, gogos, gentlemen's club, καραόκε μπαρ, παμπ και παρόμοιου στυλ έχουν κλείσει εδώ και περίπου δυόμισι μήνες από εθνική παραγγελία από την CCSA έως «Ελέγξτε την εξάπλωση του Covid-19». Αυτό είναι ένα δύσκολο κλείσιμο, αν και επέτρεψαν σε ορισμένες επαρχίες να πουλήσουν αλκοόλ σε εστιατόρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Φυσικά, η επιβολή διαφέρει από τον κανόνα που αποτελεί μέρος του προβλήματος, αλλά η πραγματική σειρά είναι ότι έχουν κλείσει.

Αυτό έγινε αφού το τρέχον «κύμα» του Covid-19 συγκέντρωσε χιλιάδες κρούσματα την ημέρα στη χώρα και Πολλοί το κατηγορούν για ένα πρωτότυπο ξέσπασμα από χώρους διασκέδασης στο Thonglor στην Μπανγκόκ.  Ας είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, αν και αυτοί οι χώροι πιθανότατα δεν ακολουθούσαν τους κανόνες του Covid-19 και αξίζουν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτό, ο ιός δεν εμφανίστηκε με μαγικό τρόπο σε αυτούς τους χώρους και πιθανότατα επέπλεε για λίγο, ειδικά λόγω του αριθμού των ανθρώπων που ρέουν πέρα ​​από τα πορώδη σύνορα στη χώρα και των συνεχιζόμενων πολιτικών προβλημάτων στη Μιανμάρ και των lockdown στη Μαλαισία και την Καμπότζη που προκάλεσαν πολλά άνθρωποι να ρέουν και από τις δύο χώρες για δουλειά.

Σε αυτούς τους χώρους παρευρέθηκαν επίσης, όπως φαίνεται από τον σύνδεσμο στην παραπάνω παράγραφο, διασημότητες, πολιτικοί, πρεσβευτές, μουσικοί, παράγοντες επιρροής και άλλοι που σίγουρα έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στο περιστατικό που οδήγησε γρήγορα στο κλείσιμο τέτοιων χώρων -μεγάλων ή μικρών -σε όλη την επικράτεια.

Έκτοτε έμειναν κλειστά.

Όπως αναφέρθηκε χθες, το CCSA φαινόταν να ρίχνει κόκκαλο στις αυξανόμενες απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτό έρχεται επίσης καθώς το πολυσυζητημένο sandbox του Πουκέτ ξεκινά σε λίγες μόνο ημέρες, αλλά από την ώρα του Τύπου τα μπαρ και οι χώροι ψυχαγωγίας εξακολουθούν να διατάσσονται κλειστά, ανεξάρτητα από το μέγεθος. Νωρίτερα σήμερα δόθηκε η χαλάρωση της επιτρεπόμενης κατανάλωσης αλκοόλ σε εστιατόρια και κατ' οίκον συγκεντρώσεις, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ωστόσο, αυτό έκανε τους χώρους που είναι αφιερωμένοι ειδικά στη νυχτερινή ζωή, τα πάρτι, το αλκοόλ και τη διασκέδαση να αναστατωθούν ακόμη περισσότερο και διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Πουκέτ, ζητώντας να τους επιτραπεί να ανοίξουν. Πολλοί από αυτούς είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους επέτρεπε να ανοίξουν πιο γρήγορα, αλλά δεν έχει γίνει. Μπορείτε να διαβάσετε για τη διαμαρτυρία κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτό ακολουθεί παρόμοιες εθνικές διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες χώρων ψυχαγωγίας και Οι ιδιοκτήτες μπαρ της Πατάγια ζητούν βοήθεια, όπως φαίνεται εδώ.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση; Γιατί τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες χώρων ψυχαγωγίας ζητούν να ανοίξουν όταν πράγματι αυξάνονται τα κρούσματα σε όλη τη χώρα και στο Chonburi, την πατρίδα της Pattaya; Μπορείτε να το δείτε αυτό διαβάζοντας για τους σημερινούς αριθμούς εδώ.  Λοιπόν, η απάντηση είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή, τουλάχιστον στην τελευταία ερώτηση.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γίνονται όλο και πιο φωνητικοί και ζητούν να ανοίξουν επειδή δεν τους παρέχεται οικονομική βοήθεια. Υπάρχουν μερικά δευτερεύοντα προγράμματα εδώ και εκεί για να είναι δίκαια, αλλά ως επί το πλείστον, Έχει δοθεί ελάχιστη έως καθόλου οικονομική βοήθεια στη βιομηχανία του θεάματος στο σύνολό της και οι ιδιοκτήτες έχουν κλείσει για περίπου οκτώ μήνες από τους τελευταίους δεκαπέντε με κυβερνητική εντολή χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Σε αντίθεση με πολλές δυτικές χώρες, δεν πραγματοποιούνται εδώ μεγάλης κλίμακας προγράμματα άδειας, μορατόριουμ ενοικίων, πλήρης παραίτηση από ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, το προσωπικό που παίρνει γενναιόδωρη ανεργία κ.λπ.

Ως εκ τούτου, Οι χώροι διασκέδασης ζητούν να τους επιτραπεί να ανοίξουν με αυστηρούς κανόνες Covid-19 Ή να τους δοθεί οικονομική βοήθεια όπως άλλες χώρες, ένα δίκαιο αίτημα που πιστεύουν. Η CCSA δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν κοινωνικά, αλλά ζήτησε προτάσεις για το πώς να ανοίξουν. Εντάξει, ας δώσουμε μερικές καθώς και μερικές γενικές σκέψεις.

  1. Το να ανοίγετε εστιατόρια για αλκοόλ αλλά να μην αφήνετε μικρά μπαρ να ανοίξουν δεν λειτουργεί. Το είδαμε ξεκάθαρα αυτό κατά τη διάρκεια προηγούμενων προσπαθειών στην Πατάγια, πιθανότατα γιατί το απαγόρευσαν από τα εστιατόρια μέχρι αυτή την εβδομάδα σε ορισμένες επαρχίες.

Γιατί δεν λειτουργεί; Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες των περισσότερων ιδιοκτητών επιχειρήσεων να ελέγξουν την κατάσταση στα εστιατόρια, οδηγεί τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τον χώρο σαν μπαρ. Θα μπουν και θα παραγγείλουν ένα πιάτο πατατάκια και δέκα μπύρες. Δεν υπάρχουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το τι είναι αποδεκτό, επομένως η αστυνομία κάνει επιδρομές εδώ και εκεί. Μερικά μπαρ αποφασίζουν ότι είναι εστιατόρια και αρχίζουν να πουλάνε δάχτυλα κοτόπουλου για να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τους κανόνες. Η αστυνομία κάνει έφοδο και δυστυχώς χτυπούν και τακτικά εστιατόρια. Οι ιδιοσυγκρασίες ξεσπούν μεταξύ ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων και οι άνθρωποι καλούν την αστυνομία ο ένας στον άλλον. κ.λπ., κ.λπ.

Τώρα, αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε επαρχίες ή μέρη χωρίς πολλά μπαρ, αλλά στην Πατάγια, με χιλιάδες μπαρ και εστιατόρια, δεν λειτουργεί καλά. Πολλά από αυτά τα μπαρ βρίσκονται σε μια «μεσαία περιοχή» και πωλούν οινοπνευματώδη ποτά και φαγητό, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για την επίλυση της κατάστασης. Έπειτα έχετε εστιατόρια που έχουν ζωντανή μουσική, που επίσης δημιούργησε προβλήματα. Δεν είναι ένα απλό ασπρόμαυρο θέμα. Η άδεια που έχει ο χώρος βοηθάει αλλά δεν είναι τέλεια. Γνωρίζοντας αυτό, ας πάμε στα δύο.

2. Ο κόσμος θα μαζευτεί ήδη. Γιατί να μην τους παρέχουμε έναν χώρο με αυστηρότερους κανόνες και μέτρα υγείας;

Αν υπάρχει κάτι που βλέπουμε να πλησιάζει τρεις μήνες κλεισίματος μπαρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο κόσμος το έχει βαρεθεί. Οι περισσότεροι κατανοούν την απειλή για την υγεία, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τα εμβόλια είναι πιθανώς η απάντηση, αλλά πολλοί έχουν απογοητεύσει. Μπορείτε να το δείτε αυτό με δεκάδες άτομα σε καφετέριες, παραλίες, εμπορικά κέντρα, αγορές, πάρτι σε σπίτια και άλλα μέρη. Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων Covid-19 προέρχεται πλέον από πυκνοκατοικημένες κοινότητες σε εργοστάσια, αγορές, στρατόπεδα εργαζομένων, εργοτάξια και άλλες τοποθεσίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αλλού, φυσικά, υπάρχει, αλλά ένας σωστά οργανωμένος χώρος ή ορισμένοι κανόνες είναι σίγουρα λιγότεροι κίνδυνοι από πολλά από τα μέρη όπου ξεσπά αυτή τη στιγμή ο Covid-19.

Αυτό μας φέρνει στο 3.

3. Ξεκινήστε αφήνοντας ανοιχτά υπαίθρια μπυραρία, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια, υπαίθριους χώρους, χώρους με υπαίθρια καθίσματα

Έτσι ξεκίνησαν πολλές άλλες χώρες και παρόλο που δεν είμαι επιστήμονας, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό είναι ουσιαστικά λιγότερο επικίνδυνο. Αυτό δεν θα ευχαριστήσει όλους, ειδικά τα γιγάντια νυχτερινά μαγαζιά, αλλά είναι ένα βήμα για να τους επιτρέψει να ανοίξουν και θα ηρεμήσει τους ανθρώπους που αναζητούν παράνομα πάρτι ή πηγαίνουν σε πάρτι με μηδενικούς κανόνες. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν ήδη ανοιχτά και διαθέσιμα μέρη εκεί έξω που «πιέζουν» λίγο τους κανόνες και μετά από τρεις μήνες χωρίς οικονομική βοήθεια που πιθανότατα δεν εκπλήσσει κανέναν.

Αφήστε τους εξωτερικούς χώρους να ανοίξουν. Ορίστε όρια χωρητικότητας. Κάντε το μόνο επιτραπέζιο σέρβις. Ό,τι κι αν χρειάζεται, αυτό είναι μια αρχή όπως το μασάζ ποδιών μόνο σε αίθουσες μασάζ. Ναι, ορισμένα μέρη δεν θα ακολουθήσουν τους κανόνες, αλλά πολλοί θα ακολουθήσουν και είναι ένα σημείο εκκίνησης. Αυτό θα επιτρέψει επίσης βήματα προς το επόμενο σημείο.

4. Θέστε όρια χωρητικότητας, εμβολιάστε το προσωπικό των χώρων ψυχαγωγίας, χρησιμοποιήστε μερικούς από τους κανόνες που χρησιμοποιούνται κατά τις προηγούμενες φάσεις, τις δοκιμές και την παρακολούθηση

Στην Πατάγια, όπως αναφέραμε νωρίτερα σήμερα, τουριστικά και Οι χώροι διασκέδασης ουσιαστικά ζητιανεύουν για εμβόλια. Δεν πρόκειται να μπω στα θετικά ή στα αρνητικά των εμβολίων, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα τους επιτραπεί να ανοίξουν την επιχείρησή τους, κάνοντας ό,τι μπορούν για να εμβολιαστούν αυτοί και το προσωπικό τους το συντομότερο δυνατό. Εάν συμβαίνει αυτό, πάρτε τους τα εμβόλια και αφήστε τους να ανοίξουν την επιχείρησή τους. Χρησιμοποιήστε την επιβολή του νόμου με θετικό τρόπο για να περιπολείτε και να ενισχύσετε τις καλές συμπεριφορές, να διδάξετε τις απαιτήσεις κ.λπ. Η χρήση τους για να πιάσετε δύο άτομα να πίνουν μια μπύρα στη γωνία δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Εν ολίγοις, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο διαχωρισμού των χώρων με βάση το μέγεθος, την ύπαρξη εσωτερικού/εξωτερικού χώρου και τον τύπο του χώρου. Σε αντίθεση με την πεποίθηση, δεν είναι κάθε χώρος διασκέδασης μέρος της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια και η συντριπτική πλειοψηφία είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρά μπαρ και χώροι που ανήκουν στην Ταϊλάνδη που δεν επιτρέπεται να ανοίξουν, ακόμα κι αν μπορούν να καθίσουν μόνο έξι άτομα. Πολλές άλλες χώρες αναγνώρισαν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των μπαρ/παμπ και των ογκωδών νυχτερινών κέντρων ή χώρων ψυχαγωγίας ενηλίκων. Η Ταϊλάνδη πρέπει να το κάνει επίσης, υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που διατηρούν μικρά υπαίθρια μπαρ και χώρους που είναι πιθανότατα απολύτως ασφαλείς και θα μπορούσαν να ανοίξουν τώρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία της βιομηχανίας ψυχαγωγίας στην Ταϊλάνδη ανήκει σε Thais for Thais, κάτι που είναι σημαντικό να θυμάστε. Αυτή είναι επίσης βασικά ολόκληρη η βιομηχανία των συναυλιών και της νυχτερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αξιοσέβαστων καλλιτεχνών της Ταϊλάνδης όπως οι Carabao και Bodyslam που βασίζονται σε αυτήν τη βιομηχανία για το εισόδημά τους.

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους χώρους, θα πρέπει να τους δοθούν επίσης επιλογές, όπως όρια χωρητικότητας, υπηρεσία τραπεζιού και διαχωρισμός ομάδων που μπορούν να γίνουν αλλά χρειάζονται λίγη δουλειά.

Και, τελικά, αν αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και οι δυνάμεις αποφασίσουν χώρους διασκέδασης, που αποφέρουν σημαντικό χρηματικό ποσό και τουριστικά δολάρια, ανεξάρτητα αν ο κόσμος θέλει να το παραδεχτεί ή όχι, δεν μπορεί να ανοίξει…τουλάχιστον θα πρέπει να παρασχεθούν βιώσιμα εισοδήματα και οικονομική βοήθεια για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, ώστε να μην καταρρεύσει η συνολική τουριστική υποδομή πριν επιστρέψουν οι τουρίστες όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες.

Άνταμ Τζαντ

Ιούνιος 22nd, 2021

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.45 (11 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/