Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει επίσημα το Phuket Sandbox και τρία νησιά στο Surat Thani να ανοίξουν ξανά για εμβολιασμένους ξένους τουρίστες από τον επόμενο μήνα

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης σήμερα το απόγευμα, 22 Ιουνίου, ενέκρινε επίσημα την πρόταση της Διοίκησης του Κέντρου για την Κατάσταση Covid-19 να ανοίξει ξανά το Πουκέτ την 1η Ιουλίου στο πλαίσιο του έργου «Phuket Sandbox» και τρία νησιά στο Surat Thani, συμπεριλαμβανομένων των Koh Samui, Koh Pha Ngan και Koh Tao, στις 15 Ιουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Anucha Burapachaisri δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργικού συμβουλίου ότι πριν από την επαναλειτουργία, το επαρχιακό κέντρο ελέγχου επαναλειτουργίας του Πουκέτ θα δημιουργηθεί επίσης για να παρακολουθεί τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις όλων των εμβολιασμένων ξένων τουριστών στο νησί.

Στο πλαίσιο του «Phuket Sandbox», οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι ταξιδιώτες από χώρες χαμηλού έως μεσαίου κινδύνου είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν το νησί χωρίς καραντίνα. Κατά την άφιξη, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19, τεστ RT-PCR με αρνητικά αποτελέσματα που εκδόθηκε εντός 72 ωρών και άλλα σχετικά έγγραφα. Όλες οι αφίξεις απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 τρεις φορές την πρώτη, την έκτη και τη δωδέκατη ημέρα άφιξης. Επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες σε όλη τη χώρα μετά από 14 ημέρες, εάν το τεστ είναι αρνητικό.

Οι τουρίστες πρέπει να εγκαταστήσουν και να κάνουν check-in μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης «Mor Chana» ως μέρος των προληπτικών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19. Πρέπει να παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους για τον Covid-19 που δοκιμάζονται στο νησί μαζί με άλλα υποχρεωτικά έγγραφα όταν ταξιδεύουν.

Ένα παρόμοιο έργο «Sandbox» θα προσαρμοστεί στην επαναλειτουργία των τριών νησιών στο Surat Thani. Το τουριστικό προσωπικό θα παρακολουθεί επίσης ξένους τουρίστες στα καταλύματα τους και σε σφραγισμένες διαδρομές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους Όλα τα σημεία ελέγχου εισόδου στα αεροδρόμια και τις προβλήτες θα εγκατασταθούν για τον έλεγχο των τουριστών καθώς εισέρχονται και αναχωρούν από τα νησιά.

Για το Koh Samui, το Koh Pha Ngan και το Koh Tao, οι επισκέπτες πρέπει να μείνουν μέσα στο κατάλυμά τους για τις πρώτες τρεις ημέρες πριν τους επιτραπεί να ταξιδέψουν γύρω από το Koh Samui στις καθορισμένες περιοχές κατά την τέταρτη και έβδομη ημέρα τους.

Μετά από αυτό, θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα μεταξύ των τριών νησιών για δύο εβδομάδες προτού τους επιτραπεί να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου για τη Διοίκηση Κατάστασης Covid-19 (CCSA) την περασμένη εβδομάδα.

Η εντολή αναμένεται να δημοσιευτεί στο Royal Thai Gazzette και να γίνει νομικά επίσημη τώρα που το υπουργικό συμβούλιο την ενέκρινε σύντομα, κάτι που είναι κυρίως τυπικό. Περισσότερες πληροφορίες για συγκεκριμένες διαδικασίες και ποιες χώρες χαρακτηρίζονται μεσαίου έως χαμηλού κινδύνου θα κοινοποιηθούν στις πρεσβείες και στο κοινό «σύντομα» πρόσθεσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.