Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης σκοπεύει να ανοίξει ξανά η χώρα για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες εντός 120 ημερών

Μπανγκόκ -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O'Cha μίλησε μέσω εθνικής εκπομπής σήμερα το απόγευμα, 16 Ιουνίου, ότι η κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει πλήρως ολόκληρη τη χώρα στους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες εντός των επόμενων 120 ημερών.

Εντός 120 ημερών από σήμερα, οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες κατά του ιού Covid-19 θα είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν τη χώρα χωρίς να προβούν σε καραντίνα, σύμφωνα με το σχέδιο. Οι Ταϊλανδοί που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό δεν θα χρειαστεί να υποστούν περίπλοκες συνθήκες και μέτρα πριν από την αναχώρηση και την επιστροφή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε δικαιούχος κάτοικος στην Ταϊλάνδη πρέπει τουλάχιστον να λάβει το πρώτο εμβόλιο των εμβολίων Covid-19 το συντομότερο δυνατό για να μειωθεί ο κίνδυνος μεμονωμένων λοιμώξεων.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το «Phuket Sandbox» τον Ιούλιο θα ανοίξει ενδεχομένως το δρόμο για το άνοιγμα της χώρας στους εμβολιασμένους τουρίστες προτού η Ταϊλάνδη υιοθετήσει τέτοια σχέδια σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Τόνισε ότι το Sandbox ήταν μια «δοκιμή» πριν από την κύρια επαναλειτουργία της χώρας με λιγότερους περιορισμούς και κανονισμούς.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαια για την προμήθεια επιπλέον 105.5 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων Covid-19 από έξι κατασκευαστές, συγκεκριμένα τις Pfizer Johnson και Johnson, Moderna, AstraZeneca, Sinovac και Sinopharm, μέχρι το τέλος του έτους.

«Γνωρίζω ότι η απόφασή μου να ανοίξω ξανά τη χώρα εντός 120 ημερών από σήμερα μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, αλλά έχουμε εξετάσει διεξοδικά πολλούς παράγοντες και απόψεις από πολλούς τομείς και πρέπει να δώσουμε εσωτερικά προτεραιότητα για την οικονομική μας ανάκαμψη, ώστε η χώρα να προχωρήσει », δήλωσε. «Πιστεύω ότι είναι καιρός να αποδεχτούμε όλοι μαζί τον κίνδυνο».

Η ύπαρξη εμβολίων Covid-19 που παράγονται τοπικά σε ένα εργοστάσιο θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της νόσου μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Αυτό θα επιτρέψει επίσης σε όλους μας να έχουμε πρόσβαση στα εμβόλια εφόσον τα χρειάζεται η χώρα, κάτι που βοηθά επίσης τη χώρα να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία.

Η ανακοίνωση θεωρήθηκε ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκ νέου άνοιγμα της Ταϊλάνδης στον τουρισμό που αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1.33 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.