Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών της Μπανγκόκ αναβάλλει ορισμένους εμβολιασμούς για τον Covid-19 αυτή την εβδομάδα λόγω καθυστέρησης στην κατανομή των προμηθειών, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αρνείται να εμπλακεί

Μπανγκόκ -

Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών της Μπανγκόκ χθες το απόγευμα, 13 Ιουνίου, ανακοίνωσε την αναβολή της πρώτης βολής εμβολιασμού κατά του Covid-19 μεταξύ 14 και 17 Ιουνίου σε οκτώ από τα 12 νοσοκομεία υπό τη δικαιοδοσία του.

Τα νοσοκομεία περιλαμβάνουν το Klang Hospital, το Taksin Hospital, το Charoenkrung Pracharak Hospital, το Luang Phor Thaweesak Chutintaro Uthit Hospital, το Ratchapipat Hospital, το Sirindhorn Hospital, το Khlong Sam Wa Hospital και το Bangna Hospital.

Η αναβολή έγινε, σύμφωνα με το τμήμα, λόγω της καθυστέρησης της διάθεσης των εμβολίων από κρατικούς φορείς. Η ένεση θα συνεχιστεί μόλις φτάσουν τα εμβόλια στα νοσοκομεία.

Όσοι έχουν προγραμματιστεί να λάβουν τη δεύτερη δόση αυτή την εβδομάδα μπορούν να προχωρήσουν ως συνήθως στο νοσοκομείο που έχει κλείσει, πρόσθεσε το τμήμα.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, γενικός διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων (DDC), δήλωσε χθες το απόγευμα αφού πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στη Μπανγκόκ δημοσίευσαν επίσης παρόμοιες ανακοινώσεις σήμερα ότι το DDC και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας είναι αρμόδια μόνο για τη διανομή εμβολίων σε το αναφερόμενο ποσό σε κάθε περιοχή σε εθνικό επίπεδο, όπως έχει εκχωρηθεί από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA).

«Μόλις το εμβόλιο φτάσει στις επαρχίες, θα είναι καθήκον του επαρχιακού κυβερνήτη ως προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών. Ως εκ τούτου, το υπουργείο δεν έχει καμία ανάμειξη σε περίπτωση αναβολής του εμβολίου στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ. Η Επιτροπή Μεταδοτικών Ασθενειών της Μπανγκόκ θα πρέπει μάλλον να δώσει την εξήγηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι λόγω του αριθμού των φορέων και των οργανισμών που φαίνεται να εμπλέκονται στη διανομή, την κατανομή και τη διάθεση εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα, αυτό προκαλεί απογοήτευση στους πολίτες και σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν ένα εμβόλιο το συντομότερο δυνατό, αλλοδαπός και υπήκοος Ταϊλάνδης.

Επιπλέον, η σαφής απογοήτευση από τα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, ήταν επίσης εμφανής όχι μόνο στην Μπανγκόκ αλλά σε πολλά μέρη της χώρας σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία κατανομής και διανομής εμβολίων. Στο Chonburi, για παράδειγμα, ορισμένα νοσοκομεία που έχουν ονομαστεί από την CCSA ότι έχουν εγγραφές για αλλοδαπούς διαθέσιμους για να μπουν στη λίστα με τα εμβόλια Covid-19, είπαν στους ενδιαφερόμενους ότι δεν έχουν εμβόλια και δεν έχουν λίστα, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν το άλλο για τις «παρεξηγήσεις».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόνο έναν κατακλυσμό από παράπονα, θυμό και απογοήτευση από κατοίκους, ξένους και Ταϊλανδούς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αισθάνονται ότι έχουν κολλήσει στη μέση μεταξύ πολλών οντοτήτων και οργανισμών και θέλουν μόνο μια σαφή απάντηση για το πότε μπορούν να κάνουν εμβόλιο ή αν μπορούν ακόμη και να μπουν σε μια λίστα και απλά να λάβουν μια κλήση όταν λυθεί το πρόβλημα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.