Η κατάσταση των αστέγων στην Πατάγια επιδεινώνεται σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, ορισμένοι κάτοικοι ανησυχούν για τον Covid-19 σε αστέγους

Πατάγια, Ταϊλάνδη –

Οι ντόπιοι στην Πατάγια έχουν εκφράσει ανησυχία στον Τύπο της Πατάγια τόσο για την αύξηση των αστέγων στην τοπική περιοχή όσο και για τις ανησυχίες για τον Covid-19 στον πληθυσμό των αστέγων.

Αρχικά, ένα βίντεο δείτε το θέμα:

Η Pattaya πλησιάζει δύο μήνες από τις 10 Ιουνίου 2021, όπου όλοι οι χώροι διασκέδασης και πολλοί άλλοι χώροι, όπως γυμναστήρια, καταστήματα μασάζ και κλινικές ομορφιάς, έχουν διαταχθεί κλειστά για να βοηθήσουν στην πρόληψη του Covid-19. Η Πόλη της Πατάγια βασίζεται στον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού, για περίπου το 80% του ΑΕΠ της, και οι χώροι που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, καθώς και τα τουριστικά αξιοθέατα, αποτελούν τη μεγάλη οικονομική κινητήρια δύναμη για την τοπική περιοχή. Με αυτές τις δυνάμεις κλειστές, πολλές άλλες επιχειρήσεις δυσκολεύονται επίσης, όπως ξενοδοχεία που έχουν απολύσει προσωπικό λόγω της τρέχουσας κατάστασης που προκαλεί την αύξηση της κατάστασης των αστέγων στην Πατάγια. Επιπλέον, τα σύνορα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά για τους ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα, επιπλέον των περισσότερων εγχώριων επισκεπτών που δεν έρχονται λόγω τόσο των ανησυχιών για τον Covid-19 όσο και της έλλειψης χώρων ψυχαγωγίας που είναι ανοιχτοί επί του παρόντος.

Η Pattaya News έχει καλύψει τακτικά την κατάσταση των αστέγων στην Πατάγια, συμπεριλαμβανομένου ενός άρθρου εδώ από τα τέλη Απριλίου.

Ο πληθυσμός των αστέγων υπήρχε πάντα στην Πατάγια, αλλά έχει αυξηθεί εκθετικά (μαζί με τον πληθυσμό των αστέγων ζώων που έχει δει εκτιμώμενο αυξανόμενο αριθμό εκατοντάδων αδέσποτων, ειδικά σκύλων, γύρω από την Πατάγια, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία) και έχει αυξηθεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια κάθε γύρος μέτρων και περιορισμών για τον Covid-19. Η Pattaya City έχει κάνει διαφορετικά πράγματα για να προσπαθήσει να ελέγξει το πρόβλημα, μερικά επιτυχημένα, άλλα όχι.

Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές του Τσονμπούρι που συνεργάζονται με τοπικά καταφύγια αστέγων, καθώς πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στους δρόμους έχουν τόσο σωματικές όσο και ψυχικές ασθένειες ή εθισμούς στα ναρκωτικά. Πράγματι, ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν πρόσφατα στο δημαρχείο ότι δήθεν είδαν άστεγους να ζουν μπροστά σε κλειστές επιχειρήσεις να καταναλώνουν ανοιχτά παράνομα ναρκωτικά. Έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί ότι κάποιοι έκαναν τα πρώην επιχειρηματικά μέτωπα να φαίνονται φτωχά με αυτοσχέδια καταφύγια, σκουπίδια και άλλες υποτιθέμενες παραβιάσεις.

Σύμφωνα με την επαρχιακή αρχή Chonburi, πολλοί από τους άστεγους είναι επίσης ξένοι υπήκοοι από την Καμπότζη, το Λάος ή τη Μιανμάρ που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για διάφορους λόγους, όπως αναταραχές στις χώρες τους ή κλείσιμο των συνόρων λόγω Covid-19. Πολλοί εργάστηκαν στον κλάδο των υπηρεσιών ή της φιλοξενίας, αλλά έχασαν τη δουλειά τους και τώρα δεν μπορούν να φύγουν. Η αποστολή τους στο σπίτι μέσω του Immigration συχνά δεν αποτελεί επιλογή, ειδικά για τους υπηκόους της Μιανμάρ. Οι άστεγοι που είναι υπήκοοι της Ταϊλάνδης συχνά δεν θέλουν να φύγουν στην επαρχία τους, καθώς η εύρεση τροφής και η επαιτεία είναι ακόμα πολύ πιο εύκολο στην Πατάγια παρά σε μια απομακρυσμένη επαρχία. Επιπλέον, η Pattaya έχει τακτικές γραμμές φιλανθρωπικών φυλλαδίων όπου πολλοί από τους άστεγους μπορούν εύκολα να πάρουν ένα γεύμα.

Ωστόσο, τώρα οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επίσης παραπονεθεί στο δημαρχείο και τον Τύπο για ανησυχίες σχετικά με τον Covid-19 στον πληθυσμό των αστέγων, οι οποίοι συχνά δεν φαίνεται να ακολουθούν προφυλάξεις για τον Covid-19, όπως φορώντας μάσκες, αποφυγή ομάδων ή κοινωνική απόσταση. Αυτές οι καταγγελίες ισχυρίζονται επίσης ότι οι αρχές επιβολής του νόμου σπάνια κάνουν πολλά για αυτό εκτός από το να ζητούν από τους άστεγους να μετακομίσουν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς οι άστεγοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν πρόστιμα και δεν τους ακούνε.

Πρόσφατα αναφέρθηκε στον συνδεδεμένο Τύπο της Ταϊλάνδης ότι ένας άστεγος που έμεινε μπροστά σε ένα κτίριο στην περιοχή Banglamung βρέθηκε άρρωστος από έναν περαστικό που ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον άρρωστο πριν τον μεταφέρουν σε τοπικό νοσοκομείο προτού φέρεται να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Το όνομά τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα στον σχετικό τύπο.

Όλα τα ιατρικά στελέχη που συμμετείχαν έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς ο άστεγος ήταν «ύποπτη» μόλυνση με Covid-19. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης Covid-19 από το σώμα του άστεγου και τα μέσα ενημέρωσης του TPN τονίζουν ότι δεν είχε δοθεί τελικό αποτέλεσμα.

Χθες το βράδυ (4 Ιουνίουth) Το Pattaya News επιθεώρησε την τοπική περιοχή Pattaya όπου βρέθηκαν πολλοί άστεγοι στην παραλία Pattaya, στην Beach Road και μπροστά από κτίρια. Η πλειοψηφία δεν φορούσε μάσκες προσώπου και κάποιοι φαινόταν να έπιναν αλκοόλ.

Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν οι αρχές να «διορθώσουν» το πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολη η επίλυση της κατάστασης και όσο περισσότερο παραμένουν οι επιχειρηματικοί περιορισμοί, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Pattaya και το Chonburi έχουν καταφύγια αστέγων, ωστόσο, έχουν κανόνες και περιορισμούς σχετικά με τη νηφαλιότητα, την παρακολούθηση μαθημάτων και άλλα βήματα που πολλοί από τους άστεγους στους δρόμους δεν ενδιαφέρονται επί του παρόντος να κάνουν. Η Πατάγια πρόσφερε επίσης δωρεάν εισιτήρια λεωφορείου σε άστεγους κατοίκους που είναι υπήκοοι Ταϊλάνδης και από άλλες επαρχίες για να πάνε σπίτι τους, αλλά πολλοί παραμένουν λόγω της ευκολίας στο φαγητό και της διαμονής στην Πατάγια σε σύγκριση με την επαρχία καταγωγής τους.

Έχετε κάποια πρόταση για την επίλυση του προβλήματος; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestFlipboardParler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.7 (10 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.