Πάνω από εκατό παράνομοι μετανάστες της Μιανμάρ συνελήφθησαν χθες στο Kanchanaburi, μετά από έντονη στρατιωτική καταστολή στη χώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Kanchanaburi -

Συνολικά 138 παράνομοι μετανάστες από τη Μιανμάρ συνελήφθησαν ενώ φέρεται να μεταφέρονταν λαθραία στο Βασίλειο μέσω φυσικής οδού στην περιοχή Mueng του Kanchanaburi χθες, 12 Μαΐου.

Οι στρατιώτες της συνοριακής περιπολίας Kanchanaburi άρχισαν να ερευνούν όταν ειδοποιήθηκαν γύρω στις 5:00 μ.μ. από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι ένας αριθμός παράνομων μεταναστών από τη Μιανμάρ εισέρχονταν λαθραία στη χώρα μέσω ενός φυσικού μονοπατιού κοντά στη συνοριακή περιοχή Ban Pratu Dan.

Η πρώτη ομάδα 29 μεταναστών της Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένων 18 ανδρών, 11 γυναικών και ενός τοπικού οδηγού συνελήφθη να κρύβεται σε ένα άλσος γύρω από την περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κατείχαν διαβατήρια ή έγγραφα εισόδου.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη συνοριακή κοινοτική αγορά Ban Phu Nam Ron για έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος και έλεγχο της υγείας πριν οδηγηθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο βασίλειο χωρίς άδεια και παραβίασης της εντολής της Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών του Kanchanaburi. Επαρχία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Η δεύτερη ομάδα 28 μεταναστών της Μιανμάρ συνελήφθη επίσης την ίδια μέρα στην υποπεριφέρεια Lat Ya της περιοχής Mueng Kanchanaburi. Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, όλοι τους έκαναν 4ήμερη βόλτα σε φυσικό μονοπάτι και τοπικός ξεναγός θα τους οδηγούσε στο σημείο παραλαβής. Πλήρωσαν περίπου 13,000-20,000 μπατ σε έναν έμπορο της Μιανμάρ πριν από το λαθρεμπόριο. Ήταν καθ' οδόν για να εργαστούν στο Samut Prakan όταν η συνοριακή αστυνομία τους βρήκε και τους συνέλαβε για νομικές διαδικασίες.

Επιπλέον, περίπου 77 παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν στην περιοχή Thong Pha Phum το ίδιο απόγευμα, σημειώνοντας συνολικά 138 συλλήψεις Βιρμανών χθες.

Ο αριθμός των υπηκόων της Μιανμάρ που πιάστηκαν να περνούν τα σύνορα έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε μια βίαιη καταστολή της αστικής αντίστασης μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία από αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ότι ορισμένοι από τους μετανάστες εργαζόμενους θα μπορούσαν να φέρουν Covid-19, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραλλαγών ανησυχίας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.