Η Ταϊλάνδη θα εισέλθει επίσημα σε περίοδο βροχών αυτό το Σάββατο, ανακοίνωσε το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα

Εθνική -

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα ανακοίνωσε σήμερα, 13 Μαΐου, ότι η Ταϊλάνδη θα τελειώσει επίσημα τη θερινή περίοδο και θα εισέλθει στην περίοδο των βροχών αυτό το Σάββατο, 15 Μαΐου, με αναμενόμενα 5 έως 10 τοις εκατό περισσότερες βροχοπτώσεις από τον μέσο όρο και από πέρυσι.

Το πρώτο μισό της σεζόν, από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούλιο, η συνολική ποσότητα βροχής θα είναι 10 τοις εκατό μεγαλύτερη από το μέσο όρο, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν, από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, η συνολική ποσότητα βροχής θα είναι κοντά στο μέσος όρος.

Από την αρχή αυτής της περιόδου βροχών, τα ανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ταϊλάνδης αναμένεται να έχουν ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και πολύ έντονες σε ορισμένες περιοχές, καθώς ένας νοτιοδυτικός μουσώνας θα γίνεται περιοδικά ισχυρός και θα επικρατεί στη Θάλασσα Ανταμάν και την Ταϊλάνδη. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει μια ισχυρή περιοχή χαμηλής πίεσης στη Θάλασσα Ανταμάν που μπορεί να εξελιχθεί σε ύφεση ή κυκλώνας και να μετακινηθεί στα δυτικά της Ταϊλάνδης.

Έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να σημειωθούν συνεχώς για πολλές ημέρες στα περισσότερα μέρη της Ταϊλάνδης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπάρξουν ξαφνικές πλημμύρες με υπερχείλιση, συγκεκριμένα από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Το κοινό θα πρέπει να παρακολουθεί στενά τα καθημερινά δελτία καιρού.

Κατά την περίοδο των τροπικών κυκλώνων που κινούνται κοντά ή πέρα ​​από την Ταϊλάνδη, θυελλώδεις άνεμοι με ισχυρές έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές. Θυελλώδεις άνεμοι θα προκαλέσουν την εμφάνιση κυμάτων στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ το ύψος των κυμάτων ενδέχεται να φτάσει τα 3 – 4 μέτρα κατά περιόδους. Ως εκ τούτου, το κοινό και οι ναυτικοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί έναντι των φυσικών κινδύνων και να παρακολουθούν προσεκτικά τις ειδήσεις κατά τις περιόδους τροπικών κυκλώνων.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.